събота, 26 юли 2014 г.

ЦСКА и Левски в пореден епизод на Вечното дерби



Отборите на ЦСКА и Левски излизат утре в поредния епизод на Вечното дерби, като се срещат в новия сезон на футболното първенство в едва втория кръг. Мачът ще се играе от 19.30 часа на националния стадион "Васил Левски", като символичен домакин в тази среща ще бъде отборът на ЦСКА. Червените имат четири последователни победи срещу сините в последните мачове, които успяха да постигнат през последния сезон, който определено може да бъде определен като един от най-успешните за тях в битката им с вечния съперник. От своя страна Левски ще търси първа победа срещу отбора на Стойчо Младенов от много време насам.

 В четвъртък отборът на ЦСКА играе мач-реванш с отбора на Зимбру като гост и футболистите няма да имат достатъчно време да се възстановят, показва програмата на червените до края на седмицата. Мачът с Левски е в неделя и червените ще имат два дни за възстановяване и подготовка за срещата с вечния съперник. Очаква се Стойчо Младенов да включи в стартовия състав поне един нов състезател, който е запазил сили след мача с молдовците.

петък, 25 юли 2014 г.

Дни до турнето на "Пайнер"



Остават дни до турнето на телевизия "Планета", което ще стартира на 1-ви август в Русе и ще приключи на 9-ти в Благоевград. Другите градове, през които ще премине, са Варна, Бургас и Стара Загора. Концертът в Бургас ще бъде на централния градски плаж, където за първи път ще се проведе концерт и се очаква зрелището да бъде повече от впечатляващо. Входът на всички концерти ще бъде безплатен и всеки ще може да се наслади на шоуто, което звездите на Пайнер подготвят.

Advertisement: Реклама:
Тази година в турнето ще се включат едни от най-големите имена на Пайнер, но пък сред изпълнителите има и такива, които нямат хитове и това буди недоумение в много от феновете. Например присъствието на Мария, която пее на плейбек и не се изявява по дискотеките е доста странно. Тя няма и хитове в последната една година. Липсата на доказани имена като Глория, Камелия и Ивана със сигурност ще отблъсне част от публиката, която иска да гледа истинско шоу. Все пак на сцената ще излязат доказани имена като Галена, Емилия, Преслава, Борис Дали и други.

четвъртък, 24 юли 2014 г.

Топло и слънчево време тази седмица



Край на валежите поне за два дни- такива са очакванията за петък и събота, според метеоролозите. След няколко дни на валежи и доста ниски температури за месец юли, през петък и събота ни очаква слънчево време, а температурите ще започнат да се повишават и през почивните дни в страната те ще са между 26 и 31 градуса, на морето около 26-28 градуса. Валежи ще има на места в планинските райони, а по Черноморието няма да има валежи.

 В началото на новата седмица ни очаква нова порция валежи и понижение на температурите до стойности от 25 до 30 градуса. Повече облачни и дъждовни дни ще има в Западна България, докато на изток ще бъде предимно слънчево и с подходящо за плаж време. В самия край на месец юли времето няма да има нищо общо с всеобщото очакване за месеца, като може в крайна сметка юли да се окаже доста по-хладен и дъждовен от обичайното тази година. Очакванията за началото на месец август са за слънчево време с малко по-ниски температури от обичайните за месеца.

сряда, 23 юли 2014 г.

Всички очакват оставка на Орешарски днес



Очаква се днес премиерът Пламен Орешарски да подаде оставката на правителството. След седмици на изключителна политическа криза, при която дори се стигна за намеци мандатоносителя да внесе вот на недоверие срещу собственото си правителство, днес е датата, която всички медии и политици спрягат като най-вероятна за падането на правителството. Оказва се обаче, че в дневния ред на министерски съвет няма точка за подаване на оставка, което разбира се не означава, че такава няма да има. Днес от 10 часа ще се проведе редовно заседание на Министерски съвет, на което ще бъдат взети редица решения от правителството.

На днешната дата се навършва една година от нощта на белия автобус, когато целия парламент беше обсаден от хиляди протестиращи, докато в него имаше депутати, синдикати, служители на парламента и журналисти. След 8 часова блокада на Народното събрание едва в 4 часа сутринта депутатите бяха евакуирани. По-рано, още в 22 часа, на живо в ефира на най-големите медии МВР взе абсурдното решение да изведе част от депутатите с бял автобус, като за целта той трябваше да мине през протестиращите. Това ескалира напрежението и над половин час се водеха битки между полиция и протестиращи, докато накрая автобуса не се върна в зоната за сигурност. Година по-късно всички очакват оставката на правителството.