събота, 27 юни 2015 г.

ЦСКА със сериозни промени от новия сезон



Гриша Ганчев ще управлява ЦСКА и ще вложи сериозни средства в червените, за да оздрави отбора след като той бе тотално съсипан от предишните си собственици. От новия сезон червените ще играят в аматьорската "В" група, където ще се изправят срещу неизвестни за широката общественост отбори от югозапад. За треньор на червените ще бъде назначен бившият футболист на ЦСКА Христо Янев, докато Пламен Марков ще бъде изпълнителен директор.

Advertisement: Реклама: 
Няколко сериозни имена се очаква да привлекат червените в отбора, като ще се разчита предимно на юноши от собствената школа. Няколко футболисти се очаква да се присъединят и от отборите на Литекс и Миньор, както и на разпадналия се Локомотив София. В близките дни новото ръководство на червените трябва да даде пресконференция, на която да обяви плановете си за бъдещето на клуба.

петък, 26 юни 2015 г.

България на финал в Баку



България се класира на финала на европейските игри в Баку след победа с 3:2 гейма над Полша. Успехът, постигнат от нашите момчета е огромен и така в неделя те ще се изправят в последен мач срещу Германия в борба за златните медали. От повече от 30 години българският национален отбор по волейбол не е стигал до финал на толкова сериозен турнир. При победа в неделя нашите момчета ще спечелят за първи път като отбор и златните медали, които ще донесат в България.

БНТ ще излъчи в неделя на живо последната среща от надпреварата. Минути преди 11 часа започва и студиото преди срещата, която ще бъде предавана по БНТ HD. Очаква се сериозен зрителски интерес предвид големия заряд на срещата. При победа със сигурност нашите момчета ще бъдат посрещнати като герои на летището в София, както преди години, когато завършиха трети на европейското първенство. 

четвъртък, 25 юни 2015 г.

Гореща вълна обхваща Европа



Истински горещини предстои да обхванат по-голямата част от Западна Европа в края на тази и началото на следващата седмица. Топъл въздух, идващ от Африка ще повишава температурите в тази част от континента, като градусите на много места ще са над 35 на сянка. В най-южните части на Испания и Португалия през следващата седмица се очакват до 40-42 градуса на сянка, като тези температури са наистина екстремно високи и опасни за здравето и живота. Горещата вълна ще обхване много страни, сред които Испания, Франция, Португалия, Германия и части от Италия.

Advertisement: Реклама:
Напълно различно ще бъде времето в Източна Европа. Хладен въздух ще се спуска от север и ще държи температурите по-ниски от обичайното за сезона, като средно с 3-4 градуса ще бъде по-хладно. В България се очаква поне до средата на следващата седмица температурите да са по-ниски от нормалните, като времето често ше бъде облачно с валежи. Постепенно затопляне се очаква в първите дни на следващия месец, когато градусите ще са между 25 и 30.

сряда, 24 юни 2015 г.

Нова дупка на "Черни връх"



Нова дупка се появи на булевард "Черни връх" скоро след като голям кратер се образува преди дни на същото място и за малко да погълне няколко коли. Веднага от Столична община са реагирали и новата дупка е била обезопасена за да се избегнат евентуални инциденти. Днес експерти оглеждаха мястото, като се очаква да бъде изготвена и експертиза какви са причините за пропадането на това място.

Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че ще търси сметка на отговорните за пропадането и работата на фирмата, запълнила я преди дни ще бъде проверена. Отделно геодезисти също ще направят проучване на място за причините за пропадането на пътя. За щастие и този път няма никакви щети и пострадали хора. Мястото е много оживено и ежедневно от там минават хиляди, като истински късмет е, че не се е стигнало до инцидент.

вторник, 23 юни 2015 г.

Отлагат новите цени на тока с месец



Повишението на цената на тока се очаква да бъде отменено поне с един месец. Това става, след като правителството категорично заяви, че е против планираното увеличение на цената още в рамките на следващите седмици. От бизнеса вече заявиха, че няма да приемат нови по-високи цени и ще излязат на протест. Лично премиерът Бойко Борисов подкрепи хората, заявили несъгласието си с новите мерки, които трябва да влязат в сила от следващия месец.

Advertisement: Реклама: 
Депутатите също ще предприемат мерки за спиране на незабавното поскъпване на електроенергията, като не е ясно колко време цената ще бъде задържана на нивото, на което е в момента. Именно заради високи сметки за ток падна правителството на Борисов през 2013-та година след улични протести на много места в страната. Този път обаче правителството категорично застава срещу планираните по-високи цени и търси механизми за тяхното оставане на цените, които са в момента.

понеделник, 22 юни 2015 г.

Гриша Ганчев плати дълговете на Локо София



Собственикът на Литекс Гриша Ганчев е платил дълговете на Локомотив София към НАП днес веднага след края на заседанието на Изпълкома на БФС, на който се гледаше възможността отборите на ЦСКА и Локо Сф да продължат своето участие в елитния шампионат. По този начин бизнесменът вероятно иска да трансформира червено-черните в нов отбор, който да приеме името и марката на червените, като по този начин да получи и лиценз за първенството, с който да участва през новия шампионат.

До края на седмицата се очаква вече да стане ясна съдбата на двата отбора, които повече от месец не е ясно дали ще останат в елита или ще изпаднат при аматьорите. Вторият вариант е далеч по-възможен особено за червените, които имат огромни дългове. Преди дни феновете на ЦСКА подкрепиха официално оздравителния план на Васил Божков, който предвижда стартиране от "А" окръжна група и изкачване до елита в рамките на три години. Възможността Гриша Ганчев и Васил Божков заедно да управляват червените към този момент е минимална заради сериозни разминавания между двамата. 

неделя, 21 юни 2015 г.

Пролетно време до края на юни



Типично пролетно ще бъде времето до края на месец юни. След поредица от горещи дни в средата на месеца, последвани от период на студено и дъждовно време през следващите дни ще преобладава слънчево време с повече облаци в следобедните часове. До края на тази седмица на места следобед ще има краткотрайни валежи от дъжд, на места временно интензивни. Температурите ще са между 25 и 30 градуса, като в четвъртък ще се понижат и на места в Западна България ще са около 20 градуса.

Advertisement: Реклама: 
В края на този месец се очаква стабилизиране на времето, а в първите дни на юли градусите ще бъдат над 30. За много горещи дни обаче все още е рано да се говори, като прогнозите не предвещават нищо кой знае колко сериозно. Най-надеждни са обаче метеорологичните анализи до една седмица, като след това вероятността за сбъдваемост постепенно намалява. Повече подробности за времето в началото на юли ще може да очакваме в края на тази седмица.