събота, 11 юни 2016 г.

"Българска армия" с най-модерното тревно покритие



Продължава ремонтът на тревното покритие на стадион "Българска армия". Вече близо месец се извършват ремонтни дейности, като след приключването им се  очаква покритието на стадиона да е едно от най-модерните в България и да отговаря на всички европейски изисквания. Работата по съоръжението продължава дори и в почивните дни, като целта е да приключи в по-кратки срокове. Около 800 хиляди лева е сумата, на която възлизат до момента ремонтите на стадиона на ЦСКА.

Финансовият благодетел на армейците Гриша Ганчев е твърдо решен да инвестира в базата на тима, която от години е в окаяно състояние. След приключването на ремонта на тревата на стадиона се очаква да започнат дейности по освежаване на секторите, а вероятно след това ще се търси начин да се покрие с козирка сектор "В", както е на стадиона на Литекс в Ловеч. Амбициите на Ганчев също така са и да направи цялостна реконструкция на "Българска армия", но засега той едва ли ще предприеме такъв ход предвид неяснотата около участието през следващия сезон на ЦСКА в елитния футбол.

петък, 10 юни 2016 г.

Франция измъкна победата срещу Румъния



Франция успя да победи Румъния с 2:1 в първия мач от Европейското първенство по футбол, което стартира днес. Отборът на домакините игра нападателно и успя да поведе в резултата в 55-тата минута, но само 10 по-късно един от френските защитници извърши нарушение в наказателното поле и бе отсъдена дузпа в полза на нашите съседи. Румъния бе безпогрешна от 11-метровия наказателен удар и така резултата беше изравнен на 1:1. Гостите смело се защитаваха и разчитаха предимно на контраатаки, като на няколко пъти имаха добри възможности за отбелязване на гол.

В 88-мата минута след отсъден фаул в близост до румънската врата Франция успя отново да поведе в резултата и да хвърли в екстаз повечето фенове на стадиона и милиони пред телевизорите. Така отборът на домакините успя да спечели първия си мач в самия му край и поведе в група А. Европейското първенство по футбол продължава един месец до 10-ти юли, когато е и големия финал.

четвъртък, 9 юни 2016 г.

40 градуса у нас идната седмица


Много горещо време ни очаква през следващия уикенд, сочат предварителните прогнози за идната седмица. След временно захлаждане в понеделник и вторник, от сряда ще настъпи период на бързо затопляне, а след четвъртък над страната трайно ще се настанят температурите около и над 30-градуса. Засега се очаква пикът на жегата да е на 18-ти и 19-ти юни, когато на места температурите може да прехвърлят 40 градуса.

Advertisement: Реклама:
Най-топло засега се очаква да бъде в Северна и Западна България, където градусите ще са между 35 и 40. В отделни райони не са изключени стойности до 41-42 градуса в обедните и следобедните часове на деня. На изток ще е далеч по-прохладно, като по морския бряг вятърът ще е от изток и там градусите ще са около 30-те. Според някои модели е възможно жегата да бъде рекордна за някои райони, където може да паднат дългогодишни температурни рекорди. На юг от нас- в Гърция ще бъде още по-топло, като с това нараства и опасността от пожари.

сряда, 8 юни 2016 г.

Престрелка в Слънчев бряг

 
Престрелка в морския ни курорт Слънчев бряг. Около 21 часа вчера в местно заведение е имало стрелба между охраната на Митьо очите и хората на собственика на заведението, където се е разиграла ситуацията. Според запознати бившият затворник е бил с бронежилетка, като обаче е тежко ранен от попаднали в тялото му общо пет куршума. Един от неговите бодигардове е загинал, като по първоначална информация това е 21-годишно момче от Бургас. Има още няколко ранени души.

Моментално на мястото на инцидента е пристигнала полиция, а минути след това и екипи на Бърза помощ, които са транспортирали пострадалите към болницата в Бургас, където да им бъде оказана спешна медицинска помощ. По информация на лекарите състоянието на Митьо очите е повече от тежко, като някои от куршумите са попаднали на места, които представляват застрашаваща живота опасност. На мястото на инцидента пристигна и главният секретар на МВР, като целта е засилване на контрола в комплекса и бързо изясняване на инцидента

вторник, 7 юни 2016 г.

Започва Евро 2016 във Франция


Броени дни остават до откриването на Европейското първенство по футбол във Франция. Този петък, 10-ти юни с пищна церемония ще бъде дадено начало на футболната надпревара, която ще продължи един месец и ще завладее футболните фенове в цяла Европа. В България всички мачове ще бъдат излъчени на живо с обширни коментарни студия преди и след срещите, които ще може да бъдат наблюдавани в ефира на БНТ и Нова Броудкастинг груп. От Националната телевизия вече създадоха и специален сайт, посветен на първенството на който ще може да се вижда всичко актуално за футболистите и отборите.

Advertisement: Реклама:
Този петък от 22 часа ще бъде дадено начало на надпреварата с първата среща, която ще е между Франция и Румъния. БНТ, Нова и Диема Спорт ще излъчат на живо срещата, а подробности относно всички срещи и тяхното излъчване може да се открият в страниците на двете телевизии. Финалът също ще бъде излъчен съвместно, а до тогава ще важи разпределението между телевизиите, предварително договорено.

понеделник, 6 юни 2016 г.

Юбилеят на Стоичков събра рекордно много зрители пред екраните




Бенефисът на Христо Стоичков е бил най-гледаното предаване тази година в ефира на BTV Action. Това съобщиха гордо от медията преди дни, след като станаха ясни данните от зрителските предпочитания през отминалия месец. Футболното шоу със световни звезди, което Камата организира на 20-ти май на Националния стадион е събрало над 40 процента от гледащите телевизия по това време хора в ефира на телевизионния канал от медийната група на БТВ. Най-активни по време на излъчването е била младежката аудитория, която традиционно изразява силни симпатии към спорта.

Междувременно спортните канали на Нова Броудкастинг груп също събират доста добра зрителска аудитория. Каналите на Нова излъчват мачовете от френското първенство, а също така и българското. Най-гледано безспорно тази година в ефира на спортните Диеми е финалът на Купата на България между отборите на ЦСКА и Монтана, завършил с победа за червените. През лятото ефирът ще бъде завладян от европейското първенство, което ще се проведе във Франция.

неделя, 5 юни 2016 г.

Град и порои в България



Жестоки градушки и наводнения паднаха на много места в страната през последните дни. Най-сериозният порой е от вчера в Стара Загора, където за няколко минути се изсипа сериозно количество дъжд, довело до наводнения в различни места, предимно по-ниските части на града. През последните дни основно в Централна и Източна България бурите са по-силни и носят със себе си град и силен дъжд, докато на запад времето е сравнително спокойно с редки изключения.

Advertisement: Реклама:
Днес също ще е предимно облачно, следобед с гръмотевични бури основно в Южна България, където може да се очакват и градушки. Застудяването от север ще продължи и температурите в страната ще са между 22 и 27 градуса, в София около 22-23 градуса. Над столицата ще преобладава облачно време, следобед с възможност за валежи от дъжд, но градушка или силни гръмотевични бури не се очакват. Стабилизиране на времето ще започне още от утре, но то ще е краткотрайно преди новите валежи, които се очакват на запад в четвъртък и петък.