събота, 29 август 2015 г.

Северна и Южна Корея се помириха



Северна и Южна Корея се споразумяха и отмениха най-високата степен на готовност, която бяха въвели в армиите си след като конфликтът на полуострова отново ескалира преди седмици с началото на военно учение между армиите на САЩ и Южна Корея. От севера веднага дойдоха закани за нападение, ако ученията не бъдат прекратени. Лидерът на изолираната държава на няколко пъти заплаши своя южен съсед с безпощадна атака, като дори извади хиляди войници по границите в готовност за настъпление.

След няколкодневни преговори на високо ниво между двете държави обаче бе постигнато споразумение за деескалация на конфликта и намаляване на напрежението, като и двете държави направиха известни отстъпки от първоначалните си искания. От няколко дни по границите дежурят само редовните войскови части, като допълнителните такива, които бяха изпратени на място вече са върнати в собствените им поделения.

петък, 28 август 2015 г.

Опасност от санкция за ЦСКА



На ЦСКА може да бъдат отнети три точки от "В" група, ако червените не заплатят навреме на един от множеството си играчи, на които дължат пари от години насам. След спечелено дело срещу клуба от централата са уведомили администрацията на червените, че разполагат само с няколко дни да изчистят взаимоотношенията си с въпросният играч, като ако това не бъде направено ги грози санкция от БФС.

Междувременно мачовете на тима в аматьорската лига продължават да са едни от най-гледаните от феновете от началото на сезона. Дори срещите от родния елит изостават съществено по интерес на феновете, а телевизиите Канал 3 и Диема Спорт, които излъчват срещите на червените съответно от шампионата и Купата на България отчитат сериозен рейтинг по време на излъчването на срещите на ЦСКА. 

четвъртък, 27 август 2015 г.

51 милиона струват изборите тази есен



51 милиона лева ще струват тази година местните избори и референдумът, който ще се проведе заедно с тях. Това стана ясно след приключването на обстоен анализ относно разходите, които трябва да направи държавата за да се проведе вота на 25-ти октомври. До дни Министерски съвет трябва да преведе парите, за да може да продължи подготовката за вота на есен, а също така да започне и попълването с членове на комисиите по райони.

Advertisement: Реклама:
В София интрига няма да има, тъй като настоящият кмет Йорданка Фандъкова се очаква да спечели още на първи тур с над 50 % от всички гласували. Възможно е дори вотът да е рекорден и кметицата да вземе над 70 процента от гласовете на столичани, особено след като през последните месеци приключиха някои от ключовите ремонти в града. Друг почти сигурен за преизбран е кметът на Бургас Димитър Николов, който на предишните избори спечели на първи тур с над 70% от гласовете на бургазлий. В останалите градове интрига ще има и победителят ще бъде ясен едва след края на изборния ден. 

сряда, 26 август 2015 г.

Канал 3 договори излъчването на ЦСКА



Канал 3 се договори с БФС и поне до средата на месец септември ще излъчва на живо срещите на ЦСКА във "В" група. Първите няколко кръга останаха на тъмно, а големият зрителски интерес така и не намери своята телевизионна реализация. За сметка на това обаче всички домакински срещи бяха масово посещавани и на някои от срещите присъстваше повече публика, отколкото на тези от елитната "А" група.

Всички следващи двубои на червените ще се предават на живо в ефира на "Канал 3", като първа е срещата с отбора на Ботев Ихтиман тази неделя от 15.30 часа. Телевизията ще стартира с живо студио половин час по-рано, като в него ще бъдат представени визитките на двата отбора и най-интересните играчи от тях. От медията обещават прякото предаване да е с перфектна картина, а зрителите да останат доволни от коментарите преди, по време и след двубоите на червените и студията, подготвени специално за срещите.

вторник, 25 август 2015 г.

Приключват част от ремонтите в столицата



Макар да е краят на август и скоро да приключва отпускарският сезон, ремонтите в София продължават с пълна сила и така ще е поне до началото на септември. Преди дни едно от ключовите за трафика места в града- кръговото на Руски паметник официално беше открито, след като в рамките на около месец претърпя пълен ремонт, като паветата бяха подменени с асфалт, а преминаването през района вече ще става много по-бързо и лесно.

Advertisement: Реклама: 
До септември трябва да е приключил ремонтът по част от булевард "Цариградско шосе", където в момента се подменя асфалтова настилка. Буквално до дни също така ще бъде пуснато и движението по булевард "Черни връх" в района на Хладилника, където през последните месеци имаше затруднения заради строежа на метрото. До 15-ти септември се очаква и на много други места да бъдат завършени ремонтните дейности и това да облекчи трафика в столицата.

понеделник, 24 август 2015 г.

Рязък спад на цената на петрола



Петролът продължава рязко да понижава своите нива на световната борса, като само днес цената му падна с 2 долара на барел. Скоро се очаква тя да достигне 30 долара за барел, като е възможно дори понижението да бъде рекордно. До дни се очаква по родните бензиностанции рязко намаляване на цените на горивата, като вероятно те ще достигнат до стойности около и под 2.10 за литър бензин и дизел.

При продължаване на падането на горивата е твърде вероятно техните стойности за литър у нас да бъдат понижени до под 2 лева, както беше в началото на годината, когато бяха отчетени и най-ниските цени у нас от дълго време. Тогава бензинът се търгуваше за 1.88 за литър, а дизелът за 1.93. Тези цени обаче се задържаха твърде кратко време и след това започна постепенно повишение на цените до стойности с около 40 стотинки по-високи в сравнение с началото на годината.

неделя, 23 август 2015 г.

"Биг Брадър" на първо място по рейтинг



Новият сезон на "Биг Брадър", в който този път от дълги години насам участват обикновени участници събира завидно количество зрители пред екрана. Само за седмица, от както е в ефир предаването се превърна в абсолютен лидер в часовия пояс, в който се излъчва и е на първо място с много повече зрители, отколкото другите конкурентни телевизии с техните предавания. Част от участниците привлякоха на мига зрителския интерес със своята атрактивност, като още с началото на сезона в къщата се появиха първите скандали и интриги между част от съквартирантите.

Advertisement: Реклама:
БТВ от своя страна се опитва да отвърне на удара с излъчването на кастингите за избор на представител на българската Евровизия тази година, която ще се проведе в София. Кастингите се излъчват всеки делничен ден от 21.30 часа, като това е час и половина след началото на предаването по Нова телевизия. В началото на септември обаче от БТВ се очаква да пуснат "Фермата", което е нов вид реалити формат и ще се конкурира пряко с "Биг Брадър" в един и същи часови пояс.