събота, 18 април 2015 г.

Украински милионер близо до ЦСКА



Украински милионер може да поеме ЦСКА от лятото. Това е последната информация, която се разпространява около червените в последните няколко дни. Според нея до месец и половина въпросният бизнесмен трябва да даде окончателен отговор дали ще поеме издръжката на отбора и ще влезе в управлението на отбора, като в момента шансовете за това са добри. До края на месец май се очаква да има повече яснота около евентуалното включване в издръжката на отбора на въпросния човек, чието име все още се пази в тайна.

Advertisement: Реклама: 
Междувременно Инджов и Манджуков преведоха над половин милион лева по лицеза на червените, с което се очаква част от проблемите да бъдат решени. На Чавдар Етрополе са преведени 100 хиляди лева, които трябва да бъдат получени в понеделник. До края на шампионата двамата бизнесмени са поели ангажимент да издържат клуба и да изплащат заплатите на футболистите, като през лятото ще се решава собствеността на червените според финансовите анализи и резултатите на отбора.

петък, 17 април 2015 г.

Множество ремонти в София през пролетта и лятото



Основни ремонти започват в столицата през пролетта и лятото, като и тази година общината ще даде сериозна сума за реконструкция за едни от най-напрегнатите участъци в града. Вече се осъществява ремонт на булевард Витоша, като съвсем скоро трябва да започне и завършването на пешеходния участък, който още не е готов напълно. Предвижда се до месец-два да започне и изграждането на кръстовище на две нива на булевардите "България" и "Гешов", като след построяването му трафикът в района ще бъде облекчен чувствително. Ремонт предстои и по участък от булевард "Цариградско шосе".

Advertisement: Реклама: 
В плановете на общината влиза и ремонт на част от околовръстния път, а до края на лятото участъкът от западната тангента трябва да бъде изцяло завършен и пуснат в експлоатация, с което трафикът в западните квартали ще бъде много по-облекчен. Ремонти през пролетта и лятото се предвиждат и на Руски паметник, булевард "Дондуков", където паветата ще бъдат пренаредени. Булевардите "Монтевидео" и "Тодор Каблешков" би трябвало да бъдат цялостно ремонтирани и разширени, но не е ясно дали това ще се случи през тази година. 

четвъртък, 16 април 2015 г.

Спират строителството на къмпинг "Юг"


Лично по настояване на премиерът Бойко Борисов е спряно временно строителството на "Корал" при къмпинг "Юг", който се намира на южното ни Черноморие. Повод за това решение стана появилата се преди дни информация, че там се строи при изрична забрана от страна на държавата. Множество екологични организации подготвяха и протести с цел спиране на строежа, като в крайна сметка до тях не се стигна. Всякакви строителни дейности в момента там са замразени и ще бъдат разгледани всички документи, които са били издадени за строителството.

Advertisement: Реклама: 
По-рано министърът на околната среда и водите Ивелина Василева също заяви, че строителството на това място ще бъде спряно. Потвърждение дойде и от регионалния министър Лиляна Павлова, която заяви, че е недопустимо в защитени зони да се извършва каквато и да било строителна дейност. Южното Черноморие е предпочитано за строеж на къщи и хотели заради невероятната си природа и обширните плажни ивици. Законите обаче забраняват строителство в природни паркове и защитени зони, а за строителство в близост до морето са много строги. Това е една от причините някои да си позволяват да заобикалят забраните и да строят на забранена площ.

сряда, 15 април 2015 г.

Бури в края на седмицата



Горещо време, но след това гръмотевични бури- това ще бъде времето до края на тази седмица. Днес и утре ще бъде много топло, като температурите навсякъде ще са над 20 градуса, а на много места ще достигат до 25. В отделни райони на Северна България не са изключени стойности до 26-27 градуса. В петък и събота в тези части от страната е възможно дори достигането на температури от 30 градуса, като тогава е възможно да бъдат отчетени температурни рекорди. Времето до събота ще бъде освен топло и слънчево, като облаци в небето почти няма да има.

 В събота следобед обаче ще започне промяна на времето, като ще се усили вятърът от северозапад и с него ще нахлува студен въздух. Облачността следобед ще се увеличава и през нощта срещу неделя на много места ще превали. В неделя и понеделник ще е облачно и дъждовно, а температурите значително ще се понижат, като ще бъдат между 13 и 18 градуса. На места са възможни и гръмотевични бури и интензивни краткотрайни валежи. Прогнозите са след вторник времето да се успокоява и да започне затопляне.

вторник, 14 април 2015 г.

Нови задръствания след поредицата почивни дни



Първият работен ден за новата седмица отново се превърна в препятствие за много шофьори рано сутрин при придвижването си по улиците в София. Натоварено след празниците беше движението в целия център, като по основните кръстовища се образуваха и типичните за работен ден сутрешни задръствания, преминаването през които отнемаше няколко минути. Най-натоварено беше движението при Орлов мост, както и по булевард Цариградско шосе.

Традиционно булевард България в посока центъра беше натоварен, като колони от коли се образуваха и в посока Витоша. По обед трафикът в столицата се очаква да се нормализира, но още в следобедните часове той отново ще се активизира. На отделни кръстовища ще патрулират полицейски екипи, които да регулират светофарите за по-бързо преминаване на пътуващите. Очакванията са привечер задръствания отново да има по най-възловите булеварди в София- Цариградско шосе, България, Сливница, Цар Борис 3-ти и други. 

понеделник, 13 април 2015 г.

Днес се очаква да започне голямото пътуване



Днес се очаква голямото пътуване обратно към градовете да започне, като с това ще се увеличи значително трафика по пътищата в страната. Очакванията са в следобедните часове да се създадат на места задръствания, като за това ще следят екипи на КАТ, които при нужда ще регулират движението за по-бързо преминаване. Най-интензивен ще бъде по традиция трафикът към София, като са възможни затруднения по магистралите "Тракия", "Хемус" и "Люлин", по които основно се извършва движението в посока столицата.

Следобед и привечер по възловите кръстовища на града ще бъдат разположени екипи на полицията, които ще регулират светофарите за по-бързо преминаване на движението. Утре е първият работен ден след празниците и се очаква градовете отново да се напълнят с почиващите от предишните дни. Днес е последният ден, в който градския транспорт ще се движи по празнично разписание, като от утре той влиза в разписание за нормален работен ден.

неделя, 12 април 2015 г.

Светът посрещна Великден



Днес е най-големият християнски празник- Възкресение Христово. На този ден Христос възкръсва и сътворява истинско чудо, което до днес всяка година се почита от всички христиани и католици по света. В Йерусалим от небето се спуска благодатния огън, който се разнася по цял свят от свещеници, които го носят до своите храмове, а от там го предават на вярващите. Смята се, че ако огънят не слезе на земята, това ще бъде краят на човечеството.

Тази година отново българска делегация замина за Израел, откъдето се завърна малко преди 8 часа вечерта, носейки благодатния огън. Той мигновено беше разпространен из цялата страна, като до полунощ беше достигнал до всички храмове. Хиляди бяха хората, излезли из цялата страна в полунощ, за да посрещнат Великден. Пред Александър Невски стотици столичани изпълниха площада, за да посрещнат заедно празника, а заедно с тях бяха президентът Росен Плевнелиев и Симеон Сакскубурготски.