събота, 18 октомври 2014 г.

Пуснаха билетите за мача Лудогорец-Базел



Започна продажбата на билети за срещата Лудогорец-Базел, която ще се играе идната седмица в София. Освен притежателите на пакетни билети, които позволяват достъп до трите домакински срещи на разградчани в групите на Шампионска лига, вече и свободно се продават само индивидуални такива за срещата с Базел. Очаква се отново Националният стадион "Васил Левски" да бъде пълен, както беше в първата среща с Реал Мадрид, която разградчани загубиха напълно незаслужено.

Advertisement: Реклама:
В момента Лудогорец се намира на последно място в класирането без нито една точка, но с два отбелязани гола от две срещи, в които напълно незаслужено загуби. В срещата с Ливърпул разградчани бяха на минута от равенството, но грешка в защитата и дузпа в последната минута изпратиха трите точки при домакините. На домакинството си срещу Реал Мадрид българите играха напълно наравно с испанския шампион, като дори поведоха в резултата, но спорни отсъждания на главния съдия решиха срещата в полза на гостите. 

петък, 17 октомври 2014 г.

ГЕРБ и Патриотичният фронт се споразумяха за правителство



ГЕРБ и Патриотичният фронт се разбраха за съставяне на правителство. След протекли близо 5 часа преговори в сградата на Народното събрание, представителите на двете формации заявиха на пресконференция, че повечето различия между тях са изгладени и се върви към подписването на споразумение за взаимно управление. Представителите на Патриотичният фронт заявиха, че са удовлетворени от консултациите, но не желаят на всяка цена постове във властта.

Все пак, Валери Симеонов заяви, че ако бъде поискано, патриотите са готови да предложат експерти за ключови постове в държавата. Те също така не са поставяли условия кой да бъде премиер и са съгласни на номинациите на победителите за премиер и председател на Народното събрание. ГЕРБ ще предложи за такъв да бъде избрана Цецка Цачева, която беше председател на 41-вият парламент. 

четвъртък, 16 октомври 2014 г.

Дъжд и облаци до края на седмицата



Облачно време се очаква днес в цялата страна. До обяд ще бъде и топло, с температури в страната навсякъде над 20 градуса. Около обяд от северозапад ще започне навлизането на територията на България на атмосферно смущение, по което за кратко ще паднат валежи, очаква се временно усилване на вятъра и понижение на температурите. Най-късно дъждът ще достигне Източна България привечер, като вече ще е слаб и на малко места. Днес в София до обяд ще бъде топло и облачно, а след обяд с краткотрайни валежи. Очаквана максимална температура за столицата- 20 градуса.

Advertisement: Реклама:
Утре ще се задържи с променлива облачност, като на места тя временно ще се разкъса и ще позволи на слънцето да пробие облаците. Привечер обаче от запад ще започне ново заоблачаване, а валежи по него се очакват в събота най-вече в Северна и Източна България, където валежите няма да бъдат съществени. В неделя ще бъде предимно слънчево и ветровито, а температурите в страната ще са между 15 и 20 градуса, на места и по-високи.

сряда, 15 октомври 2014 г.

Безредици прекъснаха срещата Сърбия-Албания



Безредици и прекратен мач. Така завърши вчера срещата между отборите на Сърбия и Албания от европейската квалификация по футбол през 2016-та година във Франция. В 44-тата минута на срещата безпилотен самолет, носещ Албанското знаме, се появи над терена. Знамето изобразяваше не само Албания, но и части от Косово и Сърбия чак до град Ниш. Това взриви атмосферата, като играчите на Сърбия побързаха да свалят самолета, а футболисти на гостите се нахвърлиха на тях. Безредици избухнаха и по трибуните, а братът на премиера на Албания бе арестуван заедно с дистанционното на устройството в него.

Advertisement: Реклама:
Главният арбитър взе решение да прекрати срещата, а половин час по-късно на стадиона излязоха само футолистите на домакините. Албанците очевидно са били притеснени от своята сигурност и са отказали да продължат срещата. Все още не е ясно кога тя ще бъде доиграна и дали въобще ще се стигне до това, или УЕФА ще отсъди служебна победа за един от двата отбора. Най-вероятно от централата ще нанесат жестока глоба на албанския отбор, като в следващите дни ще се разбере дали това ще се случи.

вторник, 14 октомври 2014 г.

Протест пред сградата на КТБ в центъра



Вложители са се събрали пред централата на КТБ в центъра на София и настояват да получат средствата си, вложени в нея. Броят на протестиращите е малък, но те се готвят да нахлуят в сградата, ако не получат свободен достъп до нея. За кратко движението на трамваи в района беше спряно. В момента хората очакват достъп до банката и среща с квесторите.

Драмата с КТБ продължава вече няколко месеца, а нейният собственик- Цветан Василев, се намира в Сърбия. Все още не е ясно кога и дали въобще той ще бъде екстрадиран от съседката ни в нашата страна, каквото е искането на българската прокуратура. Вероятно с встъпването си в длъжност новото правителство ще започне стъпки по заздравяването на банката и връщането на парите на хората, които са гарантирани- до 100 хиляди евро. Не е ясно обаче как това ще се случи и откъде ще се намерят пари за изплащане на депозитите.

понеделник, 13 октомври 2014 г.

Николета Лозанова и Алисия отново във война



Със скандал започна предаването на Николета Лозанова по БТВ, което се казва "Папараци". Преди две седмици, в пилотния си епизод, основна тема беше Алисия, за която се знае, че не е в добри отношения с Лозанова. Двете делят един общ мъж, като всяка от тях има дете от него. До неотдавна Алисия беше съпруга на Валери и двамата показваха на всички любовта си и лукса, в който живеят, но изведнъж в живота им се появи Лозанова, която зае мястото на певицата и накара футболиста да се разведе с нея.

Папараците на Николета следиха в няколко поредни дни Алисия и синът и Валери, като разказаха подробно как е минал първият му учебен ден, къде е ходил и други подробности. Това е довело до гневът на певицата и тя смята да съди Николета за навлизане в личното пространство. Твърде вероятно е вече певицата да е внесла иск в съда срещу новата жена до Валери, като още нищо не е потвърдено официално. Засега Божинов мълчи и не заема позиция на нито една от двете жени, с които по един или друг начин го свързва живота. 

неделя, 12 октомври 2014 г.

Нелеп автогол доведе до загуба на националите



България загуби с минималното 0:1 от Хърватия при първото си домакинство от квалификациите за Европейското първенство по футбол във Франция през 2016-та година. Нашите момчета цял мач играха неуверено и не заслужаваха да спечелят мача, а хърватите бяха далеч по-нахъсани и още от началото на срещата започнаха да пресират българския отбор. Няколко бяха отличните възможности за гол на гостите, които обаче те не успяха да реализират.

В 35-тата минута след центриране Николай Бодуров си вкара автогол и така даде преднина на гостуващия отбор. До края на полувремето отборът ни игра плахо и не атакуваше много, а над 30-те хиляди на стадиона искаха точно това. През второто полувреме националите ни играха малко по-мотивирано и с повече желание, но това не достигна за отбелязването поне на изравнителен гол. Така тимът ни след два мача има една победа и една загуба, а утре ще се срещне с отбора на Норвегия.