събота, 27 август 2016 г.

Европейски клубове искат футболисти на Лудогорец

Резултат с изображение за лудогорец

 Лудогорец може да продаде една от звездите си буквално часове преди затварянето на трансферния прозорец и да се сдобие с друг добър футболист. Веднага след влизането на тима в групите на Шампионска лига много от европейските клубове започнаха да искат футболисти на разградския тим, като за момента собственикът на клуба Кирил Домусчиев е готов да пусне някой от титулярите си само срещу солидна сума, която някой от отборите е готов да даде за негов играч. Към момента единственото сигурно е, че Владислав Стоянов няма да бъде продаван и ще пази на вратата на разградчани поне до Нова година.

За друг футболист обаче- Кафу вече са пристигнали няколко оферти от по няколко милиона лева, които в момента се разглеждат от шефовете на зелените. Вероятно оферта, близка до 10 милиона би могла да бъде приета от ръководството на тима, но по-ниска от тази цена едва ли ще бъде одобрена. Междувременно треньорът Георги Дерменджиев е притеснен относно участието на футболисти в националните отбори във връзка със световните квалификации по футбол. Треньорът се опасява от контузии дни преди гостуването на Базел, което е в средата на септември.

петък, 26 август 2016 г.

Нова телевизия с концерт за откриването на есенния телевизионен сезон

Резултат с изображение за нова телевизия

Нова телевизия с мащабен концерт на 6-ти септември в София. Чрез него телевизията ще обяви официално старта на есенния телевизионен сезон, в който ще предложи на зрителите много нови и стари предавания и сериали, а също така и още по-модерни информационни емисии. Вече е факт и промяната във визията на прогнозата за времето, която е модернизирана и с включени ефекти. Дни след концерта пък по телевизията стартира новият сезон на популярното предаване "Вип Брадър".

На концерта ще присъстват много популярни изпълнители, които ще поднесат своите музикални поздрави към всички присъстващи на живо и към всички зрители, които ще наблюдават спектакъла по Нова телевизия, която ще го излъчи пряко на 6-ти септември от 20 часа в ефира си. Очаква се шоуто да продължи няколко часа, през които едни от най-популярните изпълнители у нас в момента да зарадват публиката с най-големите си хитове. На събитието ще присъстват и много от лицата на Нова телевизия, сред които много журналисти, оператори, режисьори и др.

четвъртък, 25 август 2016 г.

Пета поредна по-топла зима ни очаква

Резултат с изображение за зима българия
За пета поредна година се очаква зимата у нас да бъде по-топла и с по-малко сняг. Това е дългосрочна прогноза, която беше оповестена пред медиите преди няколко дни. Преди зимата септември и октомври се очакват да бъдат сравнително сухи и с малко по-високи температури. През зимните месеци декември, януари и февруари пък температурите също ще са по-високи, а валежите от сняг ще бъдат по-малко. Очакванията са за по-топъл декември, какъвто наблюдаваме и през последните няколко години.

Advertisement: Реклама:
Януари и февруари 2017-та ще са с нормални или по-високи температури и с валежи около климатичната норма. Възможността обаче за арктически нахлувания, на каквито бяхме свидетели миналата година се увеличава и са възможни периоди със значително ниски температури, под -10 градуса. В планините над 1 000 метра до декември ще се наблюдава по-топло и сравнително безснежно време, като единствено по високите върхове снегът е сигурен. Засега прогнозите говорят за по-валежен март с повече сняг в планините и в Северна и Западна България. Това обаче е дългосрочна сезонна прогноза, като процентът на вероятност за сбъдване е сравнително по-нисък в сравнение с другите видове прогнози.

сряда, 24 август 2016 г.

Меркел обеща на Борисов допълнителна помощ за опазване на границите ни

Резултат с изображение за меркел

Германският канцлер е заявил пълната си подкрепа към България и ще се постарае нашите искания да бъдат удовлетворени напълно. Това стана ясно след срещата на премиерът Бойко Борисов с Ангела Меркел в Берлин. На срещата, на която присъстваха и премиерите на Австрия, Словения и Хърватия Борисов е заявил, че страната вече трудно издържа натискът по границата и иска допълнителна- както финансова, така и физическа помощ от Европейския съюз за опазване на границата ни, която се пада и външна за съюза.

На срещата Меркел е поела ангажимент на страната ни да бъде отпусната допълнителна финансова помощ, а също така и да бъде изпратена техника и жива сила, която да бъде разположена по границите ни с Турция и Гърция. Опасността от ескалиране на бежанският проблем става все по-сериозна след като Европейския съюз едва ли ще отмени от първи октомври визите за граждани на Турция. От своя страна съседката ни заплашва, че ако това не се случи ще пусне над 2 милиона бежанци към Европа, което само по себе си би създало кризисна ситуация първоначално в България и Гърция.

вторник, 23 август 2016 г.

Сух и променлив ще е месец септември

Резултат с изображение за време септември

Хубаво и слънчево и дъждовно и хладно време ще се редуват през месец септември. Това сочи месечната прогноза на НИМХ, представена от синоптика Красимир Стоев. Месец септември е преходен месец между лятото и есента и през него са регистрирани екстремно високи максимални температури- до 40 градуса, но също така и много ниски температури- около и под 10 градуса. През месеца намалява времето, през което Слънцето грее и нощите стават все по-дълги. Този септември се очаква да бъде  с нормални валежи и по-топъл от обичайното.

Advertisement: Реклама:
В началото на месеца ще бъде слънчево, но между 3-ти и 7-ми ще има краткотрайни валежи, на места с гръмотевици. След това ще последва период на слънчево и по-топло време. Между 10-ти и 20-ти септември ще преобладава облачно време, а температурите ще се понижават. Максималните в Западна България трудно ще преминават 20 градуса, докато на изток ще е по-топло.Места с валежи също няма да липсват. През третото десетдневие от месеца ще остане променливо, но няма да липсват и слънчеви дни. Минималните температури ще се понижават и в края на месеца ще са между 10 и 15 градуса, а максималните между 21 и 26 градуса. Екстремни температури през септември тази година не се очакват, а също така няма да има и сериозни валежи в страната.

понеделник, 22 август 2016 г.

Борисов на знакова визита в Турция

Резултат с изображение за борисов ердоган

Премиерът Бойко Борисов пристигна в Турция, където се срещна с министър-председателя на страната и президента Ердоган. По време на двустранните срещи основна тема е била засиленият миграционен поток, който всеки един момент южната ни съседка може да пусне свободно към нашата страна и да бъдем изправени пред много сериозен бежански наплив. На срещата Борисов е подчертал желанието на българската страна за взаимодействие и най-добри отношения, като също така е подчертал, че страната ни е затруднена с наплива на мигранти.

От своя страна Турция е поела ангажимент да облекчи товара върху плещите на България и да засили граничния контрол, като не допуска мигранти да достигат до нашите граници и да преминават в наша територия. Страната обаче продължава да настоява от първи октомври Европейския съюз да премахне визите за турски граждани, като ако това условие не бъде изпълнено е напълно възможно Турция да пусне над 2 милиона бежанци от вътрешността на страната към границите на съюза, което би предизвикало сериозна криза в България и Румъния. След проведените срещи премиерът Борисов замина за Германия, където има среща с канцлера Ангела Меркел, с която също ще разговаря по темата за бежанците.

неделя, 21 август 2016 г.

Ужасяващо земетресение в Италия



Ужасяващо земетресение разлюля Италия тази вечер в 3.30 часа през нощта. Няколко населени места буквално са сравнени със земята, след като земен трус с магнитуд 6.2 по скалата на Рихтер удари страната и продължи около минути. Много сгради са разрушени, огромна част от тях и напълно или частично сринати, а други напукани и негодни вече за живеене. Според премиерът на Италия жертвите ще са много повече от първоначално обявените 120 души, а ранените са стотици. Армията е изкарана на улицата да помага на хората.

Advertisement: Реклама:
Според пожарникари множество хора все още може да са под отломките на паднали сгради и в момента се извършва издирването им с помощта на специализирана техника, багери и много жива сила. Токът в най-засегнатите от земетресението райони е временно спрян, достъпът до мобилните комуникации е силно затруднен. На свое извънредно заседание правителството на Италия отпусна над 200 милиона евро в помощ на пострадалите. През следващите часове вторичните трусове се очаква да продължат, но да са със затихващ характер.