събота, 16 август 2014 г.

Захлаждане обхваща страната през уикенда



Вече започна очакваната промяна на времето в Западна България. От северозапад започна да прониква по-студен въздух, а заедно с него облачността започна да се увеличава. Следобед днес тя ще бъде по-често значителна и на места ще превали дъжд. Температурите днес ще се понежават и максималните в Западна България ще са между 24 и 28 градуса, а на изток до 31-32 градуса. Най-късно облаците ще достигнат източните райони, където ще превали през нощта срещу неделя.

Advertisement: Реклама:
Утре времето ще бъде още по-студено. Ще продължи да нахлува студен въздух и температурите в цялата страна ще са под 30 градуса , в София през деня няма да стане повече от 22. Ще бъде облачно и на места ще превалява краткотрайно дъжд. В планините ще бъде ветровито и облачно, като няма да бъде подходящо за туризъм. По Черноморието няма да бъде подходящо за плаж като морето ще е бурно и няма да бъде подходящо за къпане, а вятърът ще е силен.

четвъртък, 14 август 2014 г.

Борисов скочи на реформаторите, обвини ги в близост към БСП



Бойко Борисов нападна остро Реформаторския блок в участието си тази сутрин в сутрешния блок на БНТ. Лидерът на ГЕРБ заяви, че формацията вероятно има близка връзка с БСП след като получава постоянни критики от реформаторите, които не казват и дума срещу бившите вече управляващи. Борисов заяви, че Костов дърпа конците на Реформаторския блок и това ще си проличи след изборите, когато по неговите думи реформаторите ще направят коалиция с БСП и ДПС.

Лидерът на ГЕРБ продължи с критиките си към уж единствения бъдещ възможен коалиционен партньор като заяви, че няма да позволи партия многократно по-малка от неговата да му извива ръцете. Борисов се закани, че ако няма 121 депутата, с които да управлява и да има кворум, няма да направи правителство и ще остави държавата в ръцете на ДПС и БСП, които отново да се  провалят.

сряда, 13 август 2014 г.

Рязко застудяване през уикенда, преди това жеги



Рязко застудяване и валежи от дъжд, на много места придружени от гръмотевици, се очакват през уикенда. Това показват последните прогнози на водещите метеорологични агенции у нас и в Европа. Страната ни вече няколко дни е в плен на големи горещини, като ежедневно температурите навсякъде в страната са над 30 градуса, а вчера на места достигнаха дори 37. Горещото време ще продължи до събота, когато се очаква вятърът от север-северозапад да се усили, облачността да се увеличи и да нахлуе студен въздух, който значително да понижи температурите през уикенда. В събота и неделя градусите в страната ще са с около 5 до 7 по-ниски от тези от предходните дни, а в понеделник температурите ще са между 22 и 30 градуса в различни части от страната.

Advertisement: Реклама:
Дотогава обаче ни очакват още три дни с екстремно високи температури. Утре и в петък ще бъде най-горещо, като е възможно на места температурите да достигнат 40 градуса на сянка. Най-топло традиционно ще бъде на места в Северна България и в югозападните части от страната, докато в района на София ще бъде най-прохладно с температури около 35 градуса. Нови горещини се очакват в средата на следващата седмица.

вторник, 12 август 2014 г.

Великият Робин Уилямс напусна света на 63



Великият актьор и комик Робин Уилямс напусна този свят тази сутрин и остави в киното и милионите си фенове една огромна дупка. Талантливият актьор е бил намерен мъртъв в дома си в Северна Каролина от жена си, която по-късно потвърди новината за смъртта му чрез отворено писмо до медиите и всички негови фенове. По първоначални данни причина за смъртта е задушаване, като лекарите смятат, че той се е самоубил. Предстои разследване за това по какъв начин е настъпила смъртта на един от най-великите актьори за последните десетилетия.

Уилямс ще се запомни с множество филми, в които успяваше да спечели сърцата на публиката чрез перфектните си роли, които изиграваше с лекота. Милионите му фенове винаги ще помнят паметните филми с негово участие като "Мисис Даутфайър", "Добро утро, Виетнам", "Двестагодишен човек", "Пач Адамс" и други. Днес ни напусна един велик човек, велик актьор, велик комик. Поклон!

понеделник, 11 август 2014 г.

Левски загуби в Стара Загора, ЦСКА отново на върха



Поредния кръг на българското първенство по футбол успя да поднесе една изненада на феновете на играта, като тя дойде от Стара Загора, където местният Берое успя да победи отбора на Левски с 2:1. Футболистите на зелените успяха да вкарат два гола още до 25-тата минута и така водеха с 2:0, като малко преди да свърши първото полувреме гостите успяха да намалят резултата след удар от далече. Грешките на вратаря на сините обаче костваха победата и така отбора на Гонзо, чийто дебют като треньор на Левски бе именно в този мач, успя да загуби отново. Сините се намират в дъното на класирането след последните срещи.

Междувременно вечния враг на сините- ЦСКА, успя да победи като домакин отбора на Хасково с 4:0. Червените не срещнаха никакви трудности при домакинството си и успяха да извлекат максимума от срещата и създадените пред тях ситуации. С поредната си победа в първенството ЦСКА запазва първата си позиция с най-много точки пред останалите отбори. Втори са Ботев Пловдив с 8 точки, а трети- Лудогорец със седем. На 4-то и 5-то място се нареждат отборите на Локомотив София и Марек с по шест точки. Последните три места се държат от отборите на Левски, Хасково и Черно море.

неделя, 10 август 2014 г.

Сигнал за бомба приземи самолет на летище София



Самолет на турските авиолинии, пътуващ от Брюксел за Истанбул, кацна принудително вчера вечерта на летище София заради съмнение на бомба на борда. Малко преди 20 часа самолетът е качнал на столичното летище и е бил отведен от властите в безопасна зона, от която са изведени пътуващите пасажери и екипажа на полета. На летището е била обявена извънредна ситуация. На място са пристигнали допълнителни екипи на полицията и пожарната, както и сапьори, които да проверят машината за бомба.

След близо два часа проверки е установено, че взривно вещество на борда няма, а безстопанствен лаптоп е създал паника сред пътниците и затова се е наложила пилота на самолета да поиска разрешение от кулата в София за аварийно кацане на столичното летище. След проверка на документите пътниците от самолета са излетели за Истанбул след близо три часа престой на софийското летище.