събота, 20 август 2016 г.

Анита Мейзер остава зад решетките



Анита Мейзер остава в ареста и я грозят между 2 и 12 години затвор, след като е привлечена като основна заподозряна за убийството на съпруга и. Заради убийството тя може да получи между 2 и 8 години ефективно затвор, като присъдата ще се гледа през следващите месеци. Мейзер е обвинена и в предлагане на подкуп на длъжностно лице, като първоначално предлаганата сума е била 10 хиляди евро, а след това е набъбнала на 30 хиляди евро. По това обвинение бившата Мис България може да получи до 10 години затвор.

Въпреки отричането, че има нещо общо със смъртта на съпруга си всички доказателства до момента водят именно до факта, че вината е изцяло нейна. Тя е поставила и затегнала свински опашки на врата на съпруга си, като целта е била той да докаже, че е достатъчно силен за да ги скъса. В следствие на опита обаче той е починал от задушаване, а часове след това Мейзер е предложила подкуп на пристигналите полицаи, които е трябвало да си замълчат за случилото се. Варненският съд вече остави Анита зад решетките до окончателното произнасяне на присъдата.

петък, 19 август 2016 г.

Христо Янев подаде оставка като треньор на ЦСКА



Треньорът на ЦСКА Христо Янев подаде оставка ден след равенството 1:1 срещу отбора на Пирин Благоевград. Червените в поредна среща играха изключително слабо, като положенията, които създадоха въобще не бяха много. Атаката на тима отново не беше на нужното ниво, като за пореден път си пролича липсата на класен футболист в атакуващ план, който да може да реализира положенията, които се откриват пред отбора. Веднага след срещата Янев заяви пред Диема Спорт, че поема отговорността за слабата игра и на следващия ден ще даде пресконференция.

На пресконференцията Янев заяви, че напуска тима и се надява той да бъде поет от треньор, който бързо да възстанови футболистите от неубедителните игри и да поведе отборът към победа още в домакинската среща срещу Локомотив Горна Оряховица. Много от специалистите вече заявиха, че на Янев му трябва още много опит за да може да води толкова голям тим със сериозни амбиции за титлата. Все още не е ясно кой ще бъде негов заместник, като вероятно до дни от "Българска армия" ще обявят името на новият треньор.

четвъртък, 18 август 2016 г.

Огромен пожар в Хасковско



Огромен пожар бушува вече над 24 часа в Хасковско. Над 50 хиляди декара е площта на огнената стихия, която постоянно се разраства в следствие на сухото време, високите температури и силният на моменти вятър, който допълнително разгаря пожарът. На много места той вече е върхов, като гори млада гора. На места пламъците достигат до 10-20 метра и гасенето им е изключително трудно и заради много трудният терен, през който трябва да преминат пожарникарите по пътя си към пламъците.

Advertisement: Реклама:
За сега няма пряка опасност за близките населени места, като в гасенето на пожара са се включили над 17 пожарни автомобила и десетки доброволци. Утре сутрин към тях ще се присъединят и военни от близките поделения, а вероятно от въздух облитания ще извършват и хеликоптери на българската армия, които ще изсипват тонове вода върху огъня. При благоприятно развитие на обстоятелствата е възможно до утре вечер стихията да бъде напълно потушена, предвид и очакваните валежи в страната и застудяването, което идва от тази вечер.

сряда, 17 август 2016 г.

Борисов с две важни срещи до края на месеца



Две много важни срещи до края на този месец  предстоят на премиера Бойко Борисов. Първо той ще се срещне с турският президент Реджеп Ердоган, с когото имат много въпроси за обсъждане, като безспорно най-важният от тях е свързан с бежанската криза и засилването на граничните патрули от страна и на двете страни. Нашата страна има опасения, че Турция може да пусне бежанците без контрол да се запътят към нашите граници по пътя си към Западна Европа. Именно на предстоящата среща премиерът ще настоява за гаранции, че това няма да се случи и страната ни няма да бъде поставена пред сериозен бежански натиск.

Дни по-късно Борисов ще се срещне с германският канцлер Ангела Меркел. Според предварителна информация на срещата между двамата Борисов ще постави за пореден път въпроса с бежанската криза и ще поиска допълнително жива сила и техника, които да помагат за опазването на границите ни с Гърция и Турция. Също така премиерът ще настоява страната ни да бъде приета в Шенген, след като отдавна е изпълнила всички необходими изисквания това да се случи. Много е вероятно Меркел да форсира помощта към страната ни, свързана с бежанската криза и още в началото на следващия месец да бъдат изпратени специални бронирани автомобили, които да следят границите ни.

вторник, 16 август 2016 г.

Бъдещо разширение на метрото до Симеоново и Драгалевци



Метрото може да стига до кварталите Симеоново и Драгалевци след няколко години. Такава идея има за бъдещо разширение линия 2 от подземната железница, която в момент стига до квартал Хладилника. Предварителните анализи сочат, че евентуално разширение на участъка към полите на Витоша ще повиши още пътникопотока и ще представлява лесен начин за придвижване до сърцето на града от страна на живущите в тези квартали.

Advertisement: Реклама:
Засега обаче това разширение е по-скоро план в далечно бъдеще. Всички сили на Столична община в момента са насочени към изграждането на третия лъч на железницата, който ще бъде от квартал "Овча Купел" до "Левски Г". В момента се изгражда централната част от участъка, а в началото на следващата година ще започне и строежа до "Овча Купел". Заедно с това се очаква да започне и строителството на депото за мотриси, което ще се намира над гаража за автобуси на "Земляне". До края на 2019-та година третата линия вече трябва да е факт и да обслужва над 100 хиляди души на ден.

понеделник, 15 август 2016 г.

Кметицата на Младост подаде оставка след скандален строеж



Кметицата на Младост  Цвета Авджиева подаде своята оставка след скандал със застрояване на детска площадка в района. Буквално часове след като от ГЕРБ свалиха политическото си доверие от нея Авджиева депозира своята оставка пред столичния кмет като заяви, че напуска поста доброволно и в името на спокойствието на гражданите от района. Строежът, заради който стана голям скандал е временно спрян и е твърде вероятно да бъде отменен със заповед на Столична община.

Междувременно стана ясно, че заедно с президентските избори и референдума ще се проведат и избори в района Младост за нов кмет. През следващите седмици партиите ще обявят своите кандидатури, а до частичните избори ще бъде избран временно изпълняващ длъжността кмет на района, като кандидатурата вероятно ще бъде предложена от управляващите от ГЕРБ. Лично кметът Йорданка Фандъкова пък е наредила цялостна проверка на документите по строежа, като вече са открити сериозни нарушения в тях.

неделя, 14 август 2016 г.

Студ до 20 градуса до дни



Захлаждане и дъжд ни очакват през дните до края на месец август- това сочи прогнозата за времето. До четвъртък над страната ще е слънчево и топло с температури между 31 и 36 градуса, по Черноморието между 28 и 30 градуса. Времето ще бъде идеално за плаж, като не се очаква и силно вълнение. В четвъртък следобед на места в Западна България ще има развитие на купесто-дъждовна облачност и на места ще има гръмотевични бури, като градушки също не са изключени. След това обаче, в дните от петък до неделя отново ще се установи слънчево време с високи температури- между 33 и 38 градуса.

Advertisement: Реклама:
В понеделник от северозапад ще започне да нахлува студен въздух и на много места в западните райони ще има гръмотевични бури, възможно силни. Ще започне и чувствително понижение на температурите, основно максималните. На места е възможно да паднат и значителни по количество валежи. Във вторник вече над цялата страна ще е с валежи, като времето ще е предимно облачно, а температурите през деня ще са в интервал 20-25 градуса, като най-топло ще остане традиционно в Югоизточна България.