събота, 5 ноември 2016 г.

Стоичков скочи на Лудогорец заради емблемата на червените

Резултат с изображение за стоичков

Легендата на българския футбол Христо Стоичков  остро скочи на Лудогорец от Маями. Той рязко възрази срещу факта, че по време на срещата на разградчани с ЦСКА на светлинното табло не е присъствала емблемата на червените, а на нейно място е била сложена някаква измислена. Стоичков заяви пред родни медии, че ако е бил на стадиона е нямало да позволи на отбора да излезе на терена заради тази провокация от уж европейският клуб Лудогорец. Според него по този начин разградчани избиват комплекси срещу червените.

Междувременно треньорът Йорданеску продължава работата си в клуба. За пореден път ръководството обяви публично, че му гласува доверие и няма да се разделя с наставника на тима въпреки двете поредни загуби в шампионата от Локомотив Пловдив и Лудогорец. В последната среща червените загубиха с 1:2 в Разград, като положенията за тях бяха малко, а след средата на второто полувреме останаха и с човек по-малко на терена.

петък, 4 ноември 2016 г.

Опасно силен вятър утре

Резултат с изображение за силен вятър софия

Жълт код за цялата страна обявиха от НИМХ за утре. Очакванията са за умерен до силен вятър от юг със скорост до 24-25 метра в секунда, който рязко ще повиши температурите в страната, но е опасен. Най-силно ще духа северно от планините, където температурите дори може да достигнат 24-25 градуса през деня. Силата на вятъра обаче е опасна и необезопасените предмети на открито трябва да бъдат премахнати, а защитни огради да бъдат закрепени за да не паднат под силата на вятъра.

В понеделник вечерта от северозапад ще започнат превалявания от дъжд, а вятърът постепенно на много места ще стихне. Във вторник ще е облачно и дъждовно, на много места в валежи от дъжд, които в отделни райони ще са временно и интензивни. От северозапад температурите ще започнат да се понижават. В сряда валежите ще продължат, а в Северозападна и Западна България температурите през деня ще са между 10 и 15 градуса, докато в останалата част от страната между 15 и 22 градуса. Привечер и през нощта срещу четвъртък и в останалите райони температурите ще започнат да се понижават.

четвъртък, 3 ноември 2016 г.

На живо: България избира своя президент

Резултат с изображение за избори

България днес избира своят пети президент. В над 12 000 избирателни секции в цялата страна и още такива извън нея българските граждани ще избират между 21 кандидати за поста, като в същото време ще имат възможност да зачеркнат за първи път и квадратчето "не подкрепям никого". Изборният ден в страната започва с час по-късно- в 7 часа и ще продължи с час повече- до 20 часа българско време. След това, при опашки пред избирателни секции те ще продължат работата си докато всички събрали се на опашката хора упражнят правото си на вот. 
Advertisement: Реклама:
Днес ще следим на живо за вас изборният ден в страната. Очаквайте актуална информация как протичат изборите- има ли нарушения и кой къде гласува. Пълна информация и за провеждащият се заедно с президентския вот референдум, който е изключително важен в бъдеще за нашата избирателна система. В 20 часа пък заедно ще разберем избра ли България своят нов президент или това ще се реши на балотаж след една седмица. Първо тук ще разберете и процентите на всички кандидати за поста минути след края на изборния ден.

сряда, 2 ноември 2016 г.

Дни до изборите в САЩ

Резултат с изображение за тръмп хилари

Продължава напрежението в САЩ дни преди решаващите президентски избори, на които американците ще решат кой да бъде следващият държавен глава на тяхната страна. Според социолозите разликата между Хилари Клинтън и Доналд Тръмп е много малка и са възможни изненади в последния момент и към двете страни. Двамата кандидати обикалят в последните дни щатите, които все още не са взели конкретна страна с цел да убедят хората да гласуват за тях.

Все пак за момента данните на социолозите гласят, че Клинтън води с няколко процента пред своя противник и има по-голям шанс за победа на вота след няколко дни. Личността на Тръмп обаче е твърде непредсказуема и може в последния момент да привлече не малко избиратели на своя страна, които да са достатъчни да го направят следващият президент на Америка. Междувременно сегашният президент Барак Обама продължава открито да агитира да се гласува за Хилари Клинтън и на няколко пъти вече я подкрепи официално.

вторник, 1 ноември 2016 г.

Започна работата по още една линия на метрото в София

Резултат с изображение за метро строителство театър зад канала

Започна строителството на нов участък от софийското метро от бъдещата станция до "Театър зад канала" на изток към булевард "Васил Левски". Разстоянието между двете станции ще е близо 800 метра. Предвижда се станцията да е готова до 2019-та година, като в края на следващата трябва да е готов и тунела до нея. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова при първата копка от новият участък. Предвижда се до края на годината част от усложненията, свързани със строежа на третата линия да бъдат премахнати и булевард "Гоце Делчев" отново да бъде пуснат цялостно в движение, както и локалните платна на "Цар Борис 3".
 
Advertisement: Реклама:

Очаква се в началото на 2017-та година да започне строителството на още четири метростанции по третата линия- от Красно Село до Овча Купел 2. До края на тази година трябва да бъде избран изпълнител за отсечката, на когото да бъде възложено нейното строителство. През март месец пък се очаква работа да започне къртицата, която ще копае тунелите за линията. Тя ще бъде пусната от Красно Село и се очаква да копае по 20 метра на ден. В момента нейните части пристигат с кораби по река Дунав до пристанище Лом и от там се транспортират с камиони до София. До месец март къртицата трябва да бъде напълно сглобена, а след това и пусната в експлоатация.

понеделник, 31 октомври 2016 г.

Лудогорец и ЦСКА излизат един срещу друг в дербито на кръга

Резултат с изображение за цска лудогорец

Отборите на Лудогорец и ЦСКА излизат един срещу друг в дербито на предстоящия кръг в Първа професионална лига. Зелените изостават от Левски, но са с мач по-малко в първенството, докато червените имат едва 21 точки- на 10 от сините, които в момента са на първо място във временното класиране. На стадионът в Разград се очаква да бъде решена съдбата на треньора Едуард Йорданеску, който откакто е дошъл на "Българска армия" има доста колебливи резултати с червените. В предният кръг те паднаха у дома пред празни трибуни заради наказание с 0:1 от отбора на Локомотив Пловдив.

Очаква се червените да започнат атакуващо в търсене на ранен гол, докато Лудогорец със сигурност ще се опита да окаже сериозна преса и да отбележи колкото се може повече попадения във вратата на гостите. Треньорът Георги Дерменджиев по всяка вероятност ще разчита в титулярния състав на всички футболисти, които играха преди дни и срещу Арсенал при загубата с 2:3 в София. От своя страна пък Йорданеску вероятно ще остави за пореден път Преслав Йорданов резерва и ще го пусне в игра на по-късен етап от срещата.

неделя, 30 октомври 2016 г.

Най-студената зима от 120 години идва в Европа

Резултат с изображение за снежна буря софия

Рекордно студена ще е предстоящата зима в цяла Европа според английски метеоролог, цитиран от вестник "Гардиън". Той предвещава много ниски температури от декември и обилни снеговалежи в голяма част от континента, като прогнозата му коренно се различава от тази на големите метеоцентрове в света, които очакват по-топла зима за Стария континент с между 1 и 3 градуса. Според метеоролога от Сибир на юг чак до Балканите ще се спуска често много студен въздух и ще държи температурите дори през деня много ниски.

Advertisement: Реклама:
Прогнозите на синотика срещат голяма доза скептицизъм сред неговите колеги от България, които вече заявиха, че подобна прогноза за най-студената зима от 120 години насам едва ли би могла наистина да се сбъдне. Наблюденията са че в България температурите ще са около и малко по-високи от нормални, но дълги периоди с екстремно ниски стойности не се очакват. Разбира се, синоптиците си оставят няколко процента шанс за промяна на прогнозата кардинално, но тези проценти са доста символични. В крайна сметка едва в края на март ще разберем коя от двете прогнози е била по-близо до истината. Засега поне до средата на ноември няма изгледи за валежи от сняг у нас освен по високите планински части, където обаче също няма да се образува съществена снежна покривка.