събота, 26 декември 2015 г.

Временни промени заради строежа на третия метродиаметър



Строителството на третия метродиаметър от столичното метро стартира в началото на новата година, като най-големи затруднения се очаква да създаде в района на Красно село, където традиционно почти целодневно има сериозни задръствания. Именно там ще бъде и една от бъдещите спирки на подземната железница, като за да бъде изградена тя ще се наложи да бъдат въведени временни ограничения на движението в района, но за сега няма информация дали ще се затварят улици.

Градският транспорт, който минава през района вероятно няма да бъде с променен маршрут от новата година, тъй като именно спирката в квартала е една от най-натоварените в столицата. През януари от Столична община се очаква да дадат пресконференция, на която да съобщят къде и за какъв период от време ще има затруднения в трафика заради изграждането на метрото и колко време се очаква да продължи строителната работа.

петък, 25 декември 2015 г.

Пускат автогара "Юг" в Бургас



Автогара "Юг" отваря врати в Бургас от 29-ти декември. Модерното съоръжение ще бъде открито лично от кмета на града Димитър Николов, който от няколко години модернизира града и го прави все по-привлекателен за живеещите в него и за тези от съседните градове и села. Гарата ще бъде открита преди обяд, а веднага след това ще може да бъде пълноценно използвана от бургазлии и гостите на града.

Очаква се скоро в града да бъде пусната и бърза линия, свързваща двата крайни квартали на града- "Изгрев" и "Меден рудник". Автобусите по тази линия ще спират само на най-възловите спирки, като стигането от единия до другия град на града ще става за около 20 минути. През следващата година общината ще продължи да модернизира града и да се грижи за намаляване на задръстванията и модернизирането на спирките.

четвъртък, 24 декември 2015 г.

ДПС изгони Местан от партията



ДПС изхвърли от партията лидера си Лютви Местан на инфарктно заседание на партията в сараите на почетния председател Ахмед Доган в квартал Бояна в София. На заседанието присъства целия елит на партията, освен вече прогонения бивш лидер, който в същото време даде пресконференция от Кърджали, обявявайки действията на съпартийците си за незаконни. С изгонването на Местан от партията до дни се очаква да си тръгнат няколко депутата, верни на бившия лидер.

Advertisement: Реклама:
Според слухове Местан е имал за цел да прокара турски идеи в страна, лично наредени от турския президент Ердоган, който е желаел да създаде чисто турска партия у нас. Разбирайки за плановете обаче, почетния председател на ДПС Ахмед Доган е взел спешни мерки и именно отстраняването на Местан от партията е реакцията на Доган. До април, когато ще се състои конференция на партията тя ще бъде председателствана от трима души. През следващите дни ще стане ясно дали прогоненият политик ще създаде нова политическа партия като реакция на своето изгонване.

сряда, 23 декември 2015 г.

Всички заведения пълни за Нова година



Пълни дискотеки се очакват в цялата страна за празниците и особено за Нова година. От сега всички заведения са резервирани, а места все още могат да се намерят в малко от тях. Изпълнителите пък сега поемат по много участия, като на Нова година някои от тях ще имат по две за дена вечер. Пример за това са певци като Глория и Галена, като първата ще пее и в Златни Пясъци, и във Варна в новогодишната нощ. Абсолютно всички певици и певци от димитровградската музикална компания са ангажирани на 31-ви вечерта.

От поп изпълнителите също всички са с участия в новогодишната вечер. Най-голям хонорар се очаква да вземат Криско и Мария Илиева, които в момента са сред най-актуалните от поп музиката у нас. Първия също ще пее на Златни пясъци, за което ще вземе сериозен хонорар. Някои от изпълнителите са поели участия на площадите на малки и големи градове в цялата страна, като общините също са заделили средства за сериозен хонорар, като по този начин ще зарадват жителите си.

вторник, 22 декември 2015 г.

Пълни молове и магазини за празниците



Започва голямото пазаруване за празниците. В следващите дни всички молове в страната и хипермаркети ще бъдат залети буквално от народ, като хората ще пазаруват за Бъдни вечер и Коледа, а магазините се очаква да направят рекордни обороти. Много от тях ще работят на Бъдни вечер до по-рано и това е още една от причините за възможни струпвания от много хора на места. Всички големи хипермаркети в София и на двата празника ще работят с намалено работно време.

Advertisement: Реклама:
На 1-ви януари пък част от магазините в страната ще почиват, като сред тях ще бъде и голяма верига немски хипермаркети. При други работното време ще започва от обяд, когато част от моловете също ще отворят врати за първите си посетители за новата 2016-та година. Временно облекчение се очаква между празниците в периода 26-ти - 29-ти декември, но след това отново центровете и магазините ще бъдат пълни.

понеделник, 21 декември 2015 г.

КАТ с извънредни мерки за празниците



За празниците от КАТ ще организират специално движението в столицата така, че то да бъде максимално разтоварено. Много допълнителни екипи на полицията ще бъдат разположени по ключовите кръстовища в града, а най-много полицейски сили ще има на изходите на столицата, особено в посока Варна и Бургас. За 22-ри и 23-ти декември се очаква София да напуснат около 200 хиляди автомобила, което неминуемо може да създаде затруднения в движението.

На самите празници се очаква столицата да бъде пуста, а нов пик на движение ще има точно преди Нова година, когато част от столичани ще заминат извън града за посрещането на новата година. За този период от КАТ също са планирали допълнителни екипи, които при нужда да регулират движението и да се грижат за безопасността на пътуващите и пешеходците в града.


неделя, 20 декември 2015 г.

Гъсти мъгли в цялата страна



Много гъсти мъгли има в цялата дни от два дни, след като над страната вятърът утихна благодарение на разположилия се от началото на месеца антициклон, който държи валежите и променливото време далеч от Балканския полуостров. До първите дни на следващата седмица в цяла Западна и част от Северна България ще бъде мъгливо, като подобрение на видимостта ще има в часовете след обяд. В местата с намалена видимост температурите ще остават ниски, предимно между 2 и 7 градуса, а в останалата част от страната ще стигат до 12.

Advertisement: Реклама: 
В София се очаква до вторник времето да бъде мъгливо с временно подобрение на видимостта в следобедните часове. Температурите в столицата ще са между 0 и 5 градуса, а сутрин в отделни дни ще падат до -1. Подобрение на времето и разсейване на мъглите се очаква от вторник, когато ще се появи слаб западен вятър, който ще повиши температурите в цялата страна до стойности между 8 и 13 градуса, в отделни дни до 15. Веднага след Коледа ще започне постепенно застудяване, което ще продължи и след Нова година.