събота, 28 май 2016 г.

Славия се класира за Лига Европа



Отборът на Славия сътвори сензацията в родната "А" група и успя да запази четвъртото място след победа като домакин над отбора на Монтана в последен мач от родното първенство. По този начин белите се класират за участие в турнира Лига Европа- нещо, което не се е случвало над 20 години. Белите бяха в битка за квотата за Европа с отбора на Локомотив Пловдив, който също победи в последната си среща но тази победа не бе достатъчна, за да може пловдивчани да играят през лятото мачове от квалификациите за влизане във втория по сила турнир.

Руският треньор на Славия успя да запази темпото на игра на тима и по този начин белите ще се борят да влязат в групите на турнира. Задачата им обаче няма да е никак лесна, защото срещу тях ще се изправят доста силни съперници, които вече имат опит в европейските клубни турнири. През месец юни ще стане ясно и срещу кой отбор ще играят белите, като почти със сигурност домакинската им среща ще бъде на стадион "Васил Левски" поради факта, че стадионът им в "Овча купел" със сигурност няма да покрие критериите на европейската футболна централа.

петък, 27 май 2016 г.

Финал в "Като две капки вода"



Остават броени дни до финала на предаването "Като две капки вода". Този понеделник ще е последното издание на 4-тия сезон на хитовия формат, който за пореден път събра талантливи известни българи в шоу за имитации. 3-часово шоу са подготвили продуцентите на предаването, в което четирима участника ще се борят за голямата награда- лек автомобил. До финал достигнаха Поли, Калин, Геро и Орлин. Те ще изпеят последна песен по техен избор, с която ще се борят за наградата в предаването.

Освен финалистите на сцената на предаването ще видим и отпадналите участници- Дуетът, Прея, Преслава и Джули. За тях са подготвени специални песни, които се пазят в тайна и ще бъдат изненада за зрителите, които участниците ще изпълнят. Ясно е само, че Дуетът и Преслава ще станат трио, а Прея и Джули ще пеят по отделно различни парчета. Всички изненади обаче ще могат да видят зрителите идния понеделник от 20 часа в ефира на Нова телевизия.

четвъртък, 26 май 2016 г.

Слави слезе от екран, отмени концерта си в Берлин



Шоуменът Слави Трифонов има сериозен здравословен проблем. Той е свързан с гласните му струни и бе причината концертът му с Ку Ку Бенд, който трябваше да се проведе наскоро в германската столица Берлин да бъде отменен, а парите, дадени от хората за билети да им бъдат върнати. Лекарите, които са прегледали Трифонов изрично са му забранили да се натоварва и да пее и са му наложили строг здравословен контрол. От няколко дни "Шоуто на Слави" се води от неговия колега Иво Сиромахов, като за сега не е ясно колко време Трифонов ще отсъства от екран.

Advertisement: Реклама:
Новината за здравословния проблем, свързан с гласните струни идва дни след фурора, който "Ку Ку Бенд" направиха в английската столица Лондон, където заедно със Слави Трифонов изнесоха грандиозен няколкочасов концерт на живо пред хиляди наши сънародници, живеещи в Западна Европа. Вероятно в началото на есента БТВ ще излъчат и концерта, като за съжаление пропадналият такъв в Берлин засега не се знае дали въобще ще се състои до края на тази година. Това със сигурност означава, че тази година няма да има лятно турне на шоумена заедно с бенда из цялата страна.

сряда, 25 май 2016 г.

Наближава финалът на Шампионска лига



Броени дни остават до финала на Шампионска лига, който тази година ще се проведе в италианския град Милано. Един срещу друг на терена ще се изправят два испански тима и то от един и същи град- вечните съперници Реал Мадрид и Атлетико Мадрид, които успяха да преодолеят всички други отбори за да стигнат до последния мач от турнира, в който ще се реши кой ще стане победител. Всички билети за мача отдавна са продадени, а множество телевизии от цял свят ще предават срещата на живо, която всяка година предизвиква небивал интерес.

От седмици букмейкърите залагат кой от двата отбора има по-голям шанс да спечели Шампионската лига. Много от феновете определят тима на Реал Мадрид за фаворит в срещата, но техния противник със сигурност няма да се предаде и ще излезе пределно мотивиран, за да се окичи с престижния трофей. Десетки хиляди фенове и на двата тима се очакват в Милано за финалната среща, а веднага след края на мача и двата щаба са готови за пищни тържества по повод спечелената купа. Кой ще бъде големият победител ще разберем на 28-ми май около полунощ българско време.

вторник, 24 май 2016 г.

Градушка валя в половин България



Градушки паднаха на много места в страната през последните дни. Повод е лошото време, което застигна страната ни преди дни и до самия край на месец май ще властва над Балканите. В ранните и обедните часове на много места у нас е слънчево, но следобед на места се развиват силни гръмотевични бури, които носят със себе си дъжд и градушка. Във Видинско пък се образува и никак не безопасно торнадо, което за щастие бе краткотрайно и не нанесе сериозни щети в близките населени места.

Advertisement: Реклама:
Най-много градушка е валяла през последните дни в Северна България, а днес такава имаше на няколко пъти и в района на София. Синоптиците от НИМХ успокояват, че в периода 27-29-ти май ще настъпи временно стабилизиране на времето и валежите ще бъдат само в отделни предимно планински райони. В самия край на май и началото на юни месец обаче гръмотевичните бури отново ще са често явление, като с повишението на температурите опасността от по-едра градушка се увеличава значително. Потенциална опасност за валеж от ледени късове има предимно в цяла Северна България и Софийското поле, а също така и в Тракийската низина. От Изпълнителна агенция по борба с градушките са готови да разпръскват градоносни облаци в районите, където техните системи имат покритие, успокояват от ръководството на службата.

понеделник, 23 май 2016 г.

Трамвай номер 5 със скъсен маршрут заради ремонт



Най-използваната трамвайна линия в София- номер 5 ще бъде временно с променен маршрут заради строежа на третата линия от метрото в столицата. За няколко дни трамваят ще се движи единствено от Княжево до трамвайното ухо в квартал Бъкстон до 6-то районно, а в останалата част от маршрута ще се движи заместваща автобусна линия с номер ТМ5. Всичко това се налага заради преустройство на трамвайното трасе в района на Красно село, където се строи 14-тата метростанция от третия лъч на метрото.

Промяната за успокоение на столичани ще бъде за съвсем кратко, като още следващата седмица трамвай номер 5 ще изпълнява пълния си маршрут без да се налага да бъде заместван отчасти от автобусна линия със същата номерация. В момента в района на Красно село се изкарва нова трамвайна линия, която се помества на мястото на пътното платно на булевард "Цар Борис 3", което в момента е стеснено. Промяната ще бъде в сила поне до завършването на строителните дейности в района.

 

неделя, 22 май 2016 г.

ЦСКА спечели Купата на България пред над 35 000 зрители

<span class='lightbox-image-comment-wrapper'>Снимка: БГНЕС</span>

ЦСКА спечели Купата на България след победа с 1:0 срещу отбора на Монтана на стадион "Васил Левски" пред над 35 хиляди фенове на трибуните. Червените привърженици бяха почти всички присъстващи по трибуните, като отборът на Монтана можеше да се радва на едва около 100-тина фена. Във ВИП ложите по време на срещата присъстваха финансовите благодетели на ЦСКА Гриша Ганчев и Юлиян Инджов, а същото така и Емил Димитров. В ложите своите места бяха заели и Христо Стоичков, Кубрат Пулев, Тити Папазов, Ивайло Петев и други.

Advertisement: Реклама:
Срещата започна много силно за ЦСКА и още в 11-тата минута червените поведоха с 1:0 след гол на Станислав Маламов след центриране от ъглов удар. След гола на няколко пъти футболистите на ЦСКА можеха да удвоят преднината си, но късметът не беше на тяхна страна. В началото на второто полувреме пък червените удариха греда, а малко след това бе отменен гол на Монтана заради засада, която беше повече от очевидна. Треньорът на сините Емил Велев пък беше изгонен от главния съдия заради невъздържано поведение на пистата, след като почти избута един от хората, носещи носилките на терена. В последните минути на срещата Монтана натисна, но така и не успя да стигне до гол в червената врата и да вкара мача в продължения. Така ЦСКА, макар и играещ във "В" група пренаписа българската футболна история и триумфира с Купата на България, а празненствата продължиха до полунощ по централните софийски улици.