събота, 2 април 2016 г.

Берое дава 15 процента от стадиона на червените фенове



Над 4 000 фенове на ЦСКА се очаква да присъстват на първата полуфинална среща между отборите на Берое и ЦСКА в сряда, 6-ти април. Срещата ще се излъчва на живо по Диема Спорт от 19 часа и 15 минути. На стадиона в Стара Загора ще има хиляди фенове на червените, но домакините допуснаха едва 15 процента от капацитета на стадиона да бъда даден на феновете на 31-кратните шампиони. Това може да доведе до известно напрежение, тъй като желаещите да наблюдават срещата на живо ще бъдат доста повече.

В сряда се очаква стадионът в Стара Загора да бъде пълен на 100 процента, а червените ще се опитат да победят отборът от "А" група, което обаче се очертава да не бъде никак лесно. Момчетата на Христо Янев вероятно ще разчитат основно на опасни контраатаки, докато червените ще чакат удобен момент да вкарат гол на домакините. При положителен за ЦСКА резултат на втората среща на 21-ви април на стадион "Българска армия" се очаква рекордна посещаемост от футболни фенове.

петък, 1 април 2016 г.

Мъж се опита да запали кола на Народното събрание



Мъж се опита да запали служебна кола на Народното събрание по време на заседание на депутатите в сградата. Около обяд мъж на видима възраст между 35 и 40 години приближи една от служебните коли, паркирани отстрани на сградата и с горелка започна да гори предните и две гуми. Само бързата намеса на полицаите, които бяха наблизо спасиха колата от пълно изгаряне. Мъжът моментално беше арестуван и отведен в близката полицейска кабинка, а колата изгасена.

След като прекара около час в полицейската кабина до Народното събрание мъжът беше изведен с белезници от там и откаран с полицейска кола до близкото районно управление. Щетите по автомобила пък не са сериозни, като повреди има единствено по предната и задната гуми, а колата като цяло е без други щети. Автомобилът се използва служебно от депутати от ГЕРБ, но атаката на мъжа е насочена към всички народни представители според самият нападател.

четвъртък, 31 март 2016 г.

Арестуваха шефа на ДАИ за измами и фалшиви книжнки



Голям скандал в ДАИ. При операция на МВР е задържан шефът на агенцията и над 10 от неговите подопечни, като те са уличени в корупция, фалшифициране на изпити, издаване на книжки на лица, неправоспособни да управляват МПС. Шефът на агенцията е бил следен около 4 месеца, като са използвани и специални разузнавателни средства за да бъде доказана вината му и да се прибегне към арест. На много места в цялата страна в момента се извършват проверки по документацията на агенцията.

Advertisement: Реклама:
В тайници в дома на шефа на ДАИ са открити големи суми пари в различни валути, включително и долари. Предполага се, че сумата ще надхвърли 1 милион лева. Вероятно в цялата мащабна афера са намесени много лица, включително и цели автомобилни школи, които са провеждали тестовете. Установени са и множество вече предварително попълнени протокола за изпити, целяши да улеснят кандидат-шофьора с взимането на изпита. През следващите дни Прокуратурата ще поиска задържането на арестуваните да е за постоянно.

сряда, 30 март 2016 г.

Министрите без охрана от 1-ви април



С решение на Министерски съвет от 1-ви април министрите слизат от колите на НСО и ще се придвижват без охрана. Това решение беше взето преди седмици на редовно заседание на правителството, като министрите се съгласиха с предложението на премиера Бойко Борисов. До момента всеки от министрите беше пазен от НСО, а също така се придвижваше с поне един охранител на публични събития и места. Според премиера обаче това е напълно ненужно и именно заради това пада охраната на министрите.

От 1-ви април повечето от тях ще се придвижват със служебни коли на министерствата, а някои дори с градския транспорт в рамките на София. Министър Румяна Бъчварова призна, че не се притеснява от новото правило и ще използва служебен автомобил на МВР. Други от министрите ще предпочетат като превоз софийското метро, което спира на метри от сградите на Народното събрание и Министерски съвет. Премиерът Борисов обаче ще продължава да бъде пазен от НСО заради високата позиция, която в момента заема.

вторник, 29 март 2016 г.

Топъл, но дъждовен ще е месец април тази година



Топъл и дъждовен ще бъде месец април тази година. Това сочи месечната прогноза на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. Тази година през април се очаква температурите да бъдат около нормалните, а валежите повече от нормалното за месеца. През първите дни на април ще бъда топло и слънчево, като още на 1-ви и 2-ри ще се достигат до 28, а възможно и летните 30 градуса на места. Причината ще бъда силният пренос на топъл въздух и слънчевото време. През уикенда обаче ще има леко атмосферно смущение и градусите ще се понижат до около 20.

Advertisement: Реклама:
До 10-ти април времето ще бъде с повече слънчеви часове, а следобед на места с превалявания. В средата на месеца атмосферата постепенно ще се дестабилизира и на много места в следобедните часове ще има краткотрайни валежи, възможно на места с гръмотевици. Към края на месеца нараства и вероятността от градушки. През април най-ниските температури ще са между -2 и 3 градуса, а най-високите между 28 и 30 градуса, като още в началото на месеца е възможно те да бъдат регистрирани.

понеделник, 28 март 2016 г.

Арестуваха двама полицаи с наркотици



Двама полицаи бяха арестувани в София тази вечер при спецакция на ДАНС и прокуратурата. При първия арест е задържан служител на МВР в района на квартал Борово, като в него са открити наркотици. При втория арест почти по същото време в близост до голям столичен мол е арестуван друг служител, който обаче е произвел изстрели срещу полицаите, които са се опитали да го арестуват. И двамата мъже са задържани за 24 часа и срещу тях ще се водят разследвания.

Според предварителна информация двамата мъже са участвали в канал за наркотрафик в София, като са подпомагали неговото разпространение. Близо 4 месеца са били следени, като срещу тях са използвани и СРС-та, за да може да бъде проведено по-точно разследване. Вероятно информацията за това, че те се занимавам с разпространение на наркотични вещества е тръгнала от случайно подаден сигнал, но това тепърва ще се уточнява. Единият от служителите работи в 7-мо РПУ, а другият в метрото.

неделя, 27 март 2016 г.

Мъж се барикадира в София, стреля по полицай


Мъж се барикадира в апартамента си в столичния "Стрелбище", след като стреля по дъщеря си по-рано вчера. Именно тя е подала и сигнала на спешния телефон, а на място веднага са изпратени няколко патрулки, пожарна и кола на "Бърза помощ". Вече над 20 часа мъжът седи в апартамента и отказва да разговаря с полицията. В една от стаите е и неговата жена, която е неподвижна. При спецакция малко по-рано днес баретите успяха да я изведат невредима от апартамента, след като мъжът сутринта стреля срещу полицай.

Advertisement: Реклама: 
Според полицията барикадиралият се е бивш служител на МВР, на около 70 години с психически и психологични проблеми. Притежава и незаконно оръжие, с което заплашва живота и здравето на полицейските служители в района. За момента от полицията не бързат с приключването на операцията, като се цели запазването на здравето и живота на барикадиралия се мъж. На място продължава да има много полиция, като лично шефът на СДВР следи провеждането на операцията по обезоръжаването на мъжа и извеждането му от апартамента.