събота, 10 октомври 2015 г.

Ужасна катастрофа на "Витиня"



Ужасяваща катастрофа в най-дългия тунел- "Витиня", в която над 50 автомобила се сблъскаха и предизвикаха най-голямата верижна катастрофа, която е ставала в нашата страна. 3-ма души загинаха, а десетки са пострадали от ужасния сблъсък, случил се около обяд вчера. Вероятната причина за катастрофата е мократа настилка на пътя и превишената скорост, с която са карали шофьорите- това твърдят от МВР официално.

Участници в катастрофата обаче твърдят, че по настилката е имало разлято гориво или масло и това им е попречило да спрат навреме, като според тях автомобилите са станали неуправляеми. В катастрофата са участвали освен леки автомобили и няколко тира и буса, като единият от тировете бе запречил почти изцяло тунела и излизането от него ставаше трудно. 

петък, 9 октомври 2015 г.

Първи сняг в Москва



Сняг заваля в руската столица Москва. Температурите в най-големият град в Русия паднаха близо до нулата, а от небето за първи път от месеци насам започнаха да падат снежинки. През нощта дори столицата побеля с няколкосантиметрова снежна покривка, а фирмите за почистване излязоха по улиците на града и започнаха да извършват обработки по пътните настилки и тротоарите.

От няколко дни в Русия времето е хладно, като през следващите ще става и студено с температури около и под  0 градуса. Студеният въздух ще се задържи още поне седмица, като на места не са изключени валежи от сняг, но повече ще са валежите от дъжд. Студеният въздух, настанил се в момента над части от Русия ще се спуска на юг и ще достига Украйна и Румъния, където също в по-високите части се очакват валежи от сняг, като образуването на снежна покривка също не е изключено. 

четвъртък, 8 октомври 2015 г.

България гостува на Хърватия в събота



България гостува на Хърватия в един от последните мачове в нашата квалификационна група за европейското първенство по футбол през 2016-та година. Мачът е в събота от 21.45 часа и ще бъде предаван пряко по БНТ. Нашите футболисти ще излязат на терена като абсолютни аудсайдери, предвид мястото си в момента в класирането и класата, която е в пъти по-малка от тази на домакините. Стадионът, на който ще гостуваме едва ли ще бъде пълен и се очаква само на половина да бъде запълнен от фенове на домакините.

Advertisement: Реклама:
Най-вероятно нашият отбор ще излезе с дефанзивна тактика, като ще разчитаме основно на контраатаките и грешки в противниковият отбор, които могат да доведат до гол за нас. От друга страна се очаква хърватите да атакуват още с началото на отбора и определено за нашата защита ще бъде изпитание да издържи на постоянните атаки, които се очаква да правят домакините. Прогнозите на много специалисти са за победа на домакините, а шансовете според тях нашият отбор да победи са минимални.

сряда, 7 октомври 2015 г.

Сформират групите в "Х-Фактор"



Музикалното реалити "Х-Фактор" продължава със следващият етап от кастингите с участниците, преминали през първото прослушване от страна на журито. В следващите дни менторите ще избират своите участници, с които да се състезават за спечелването на формата тази година. Криско, Люси, Саня и Маги ще трябва да изберат най-добрите участници, които максимално добре може да се представят на големите концерти.

В средата на месеца се очаква да стартират и концертите, след като бъдат избрани всички участници в групите на журито. Всяка седмица изпълнителите ще се борят за гласовете на зрителите, като участникът с най-нисък зрителски вот за седмицата ще отпадне от формата. Именно затова е толкова важен в момента подборът на участници за групата на всеки един отделен член на журито, защото всеки иска да създаде най-добрият отбор, с който да стигне до финала.

вторник, 6 октомври 2015 г.

Есенно време през следващите дни



Хладно и дъждовно ще бъде времето през следващите няколко дни в страната. От утре започва продължителен валежен период, през който слънцето рядко ще се показва зад облаците, а температурите ще бъдат типично есенни. Още утре облачността навсякъде ще се увеличи, а следобед в Западна България ще започнат валежи от дъжд. Със слаб до умерен вятър от изток-североизток в страната ще нахлува по-студен въздух. В четвъртък ще бъде облачно и с валежи, на места значителни, като температурите ще са между 12 и 17 градуса, в София около 13. Очакванията са в петък да бъде с по-слаби валежи и временни разкъсвания на облачността, а температурите малко да се повишат.

Advertisement: Реклама:
В събота и неделя обаче в страната отново ще е облачно и дъждовно, като валежите ще бъдат на моменти интензивни. В планините над 2600-2700 метра ще вали сняг, а по най-високите части е възможно образуването на снежна покривка. Най-студено се очаква да бъде времето в понеделник и вторник следващата седмица, когато максималните градуси ще са едва между 10 и 15, а времето ще бъде облачно с валежи.

понеделник, 5 октомври 2015 г.

Продължават наглите нарушения на пътя



Продължават гонките по пътищата и нарушенията на много от водачите всеки ден. Медиите получават постоянно записи и снимки на водачи, които изпреварват рисковано или участват в гонки по улиците на големите градове. Полицията все още е безсилна да се справи с всички нарушители, които рискуват своя и този на други хора живот за сметка на високия адреналин. Премиерът Бойко Борисов още веднъж днес настоя за по-бързо приемане на мерки срещу нарушителите на пътя.

През последните дни станаха още няколко катастрофи, които доведоха до ранени. Пиян шофьор пък уби 3-годишно дете, с което отново се отприщи вълната от недоволство в обществото срещу наглостта на част от шофьорите и безнаказаността от страна на правосъдието. До края на този месец се очаква парламентът да приеме строги мерки срещу нарушителите на пътя, като с това извършените нарушения постепенно да намалеят.

неделя, 4 октомври 2015 г.

Скандали между Кичка и дует Ритон във "Вип Брадър"



Голям скандал избухна във Вип Брадър между две от големите звезди в шоуто тази година. Това са Кичка Бодурова и дует Ритон, които от няколко дни си разменят ежедневно остри реплики на територията на къщата и взаимни обвинения. Здравко дори на няколко пъти не успя да сдържи нервите си и повиши тон на Кичка, която също не му остана длъжна и така избухна поредния скандал между двамата.

Advertisement: Реклама:
Малко по-настрани стои Катя, която по-скоро е пасивна в спора между Здравко и Кичка, които пък за сметка на това поне по няколко пъти на ден влизат в остри спорове, които понякога дори прекрачват границата на добрия тон. В следващите дни Вип Брадър ще покаже още от скандалите между двамата, като те изместиха тези между Луна и останалите съквартиранти, които гледахме в началото на предаването всяка вечер. Фолк певицата вече се държи далеч по-сдържано и общува с всички съквартиранти, с които преди влизаше в ежедневни спорове и заяждания.