събота, 21 ноември 2015 г.

Нова среща между феновете на ЦСКА и Ганчев



Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев проведе среща с феновете на отбора, на която бе обсъдено бъдещето на клуба, след като той от няколко месеца е във фалит и играе мачовете си във "В" група. Ганчев от месеци предлага на феновете през пролетта на 2016-та година да бъде направено обединение с Литекс, като по този начин червените ще вземат лиценза на отбора от Ловеч и ще влязат директно в "А" група през новия сезон.

Много от феновете на червените обаче все още са скептични относно възможността за сливане, като по този начин мислят, че ще се изгуби индентичността на клуба. При евентуално сливане Ганчев е заявил, че ще закупи емблемата на клуба обратно при търг от НАП, а също така в клуба ще се спазва строга финансова дисциплина с цел избягване на всякакви проблеми с държавата и други клубове.

петък, 20 ноември 2015 г.

Утре е финалът на Детската Евровизия



Утре вечер е големият финал на детската Евровизия в София. Спектакълът ще се проведе в най-голямата зала в България- зала "Арена Армеец" пред над 15 хиляди зрители, които вече са закупили своите билети за музикалната надпревара. В битка за победата ще излязат 17 деца от 17 държави в Европа, като след гласуване от зрителите в целия континент ще бъде определен и победителя на детската Евровизия. Шоуто започва точно в 20.30 часа българско време и ще се излъчва на живо от БНТ.

Advertisement: Реклама: 
От няколко дни вече в залата, където ще се проведе концерта мерките за сигурност са засилени заради заплахите от тероризъм в цяла Европа. За да влязат в залата, зрителите ще трябва да минат през три зони за сигурност, целящи пълна проверка на багажа на влизащите. Метални детектори са разположени на всичко входове, а влизащите на паркинга коли стриктно се проверяват, включително и багажниците и ходовата част със специални устройства. Очаква се на концерта утре вечер в залата да присъства кметът на София Йорданка Фандъкова, а също така и още политици.

четвъртък, 19 ноември 2015 г.

Пиян поляк приземи аварийно самолет в Бургас



Пиян поляк приземи аварийно самолет на летище Бургас тази сутрин, след като заяви по време на полета, че  има бомба в себе си. Това е изплашило всички и капитанът е съобщил за извънредна ситуация, като по това време самолетът е бил във въздушното пространство на България. Диспечерите са реагирали адекватно бързо и са насочили самолетът към летище Бургас за извънредно кацане, а на аеропорта самолета са посрещнали специалните служби.

След претърсването на самолета стана ясно, че на борда няма взривно устройство, а мъжът, съобщил за бомбата бил видимо пиян. Той е задържан от полицията в града за 72 часа, като се очаква да се поиска постоянна мярка "задържане под стража" заради заплаха за безопасността на полета и сигурността на страната. След няколкочасов престой на летището пътниците от самолета са качени на нов, изпратен от авиолинията и са продължили пътят си към Египет.

сряда, 18 ноември 2015 г.

Арестуваха Волен Сидеров



Лидерът на АТАКА Волен Сидеров беше арестуван днес от Прокуратурата за 72 часа за хулигански прояви, извършени с изключителна дързост. Неговият заместник Чуколов също се оказа в следствения арест, като и на него повдигнатото обвинение е подобно на това на Сидеров. Малко след 10 часа Сидеров влезе в сградата на Прокуратурата в София заедно със своя адвокат Явор Нотев, като на влизане той заяви, че срещу него се извършва политическа репресия, която ще намери своето възмездие. Около обяд той бе изведен от сградата под кордон от полиция.

Advertisement: Реклама:
Следобед обаче адвокатът на Сидеров и Чуколов внесе жалба за противозаконно задържане, защото в мотивите за ареста пише различни неща от тези, които са одобрени от депутатите при гласуването на имунитета на двамата. Това наложи и насрочването на спешно среднощно заседание, което започна в 12 часа вечерта в сградата на Съдебната палата. След близо два часа съдът реши да пусне двамата депутати от ареста срещу парична гаранция от 6 хиляди лева въпреки протеста на Прокуратурата.

понеделник, 16 ноември 2015 г.

Златен скункс за Венелин Петков



Шефът на БТВ Новините Венелин Петков получи Златен скункс от предаването "Господари на ефира" заради неотразяването на атентатите в Париж непосредствено след като те се случиха. В късната си новинарска емисия от 23.30 часа в петък по БТВ не се спомена и дума за събитията, докато в конкурентните БНТ и Нова телевизия водещите информираха зрителите, като по Нова дори пуснаха картина на живо. Това породи и сериозни съмнения, че излъчената вечерта емисия на БТВ е била на запис.

Репортерът на Господарите Боби Ваклинов лично връчи скункса на Петков, който обаче отказа да го приеме и последва гонка по софийските улици и спорове на запис ли са били новините или не. Все пак Петков се извини на зрителите за липсата на бърза реакция, но отказа да приеме наградата, като заяви, че през цялата вечер е имало актуална информация на сайта на БТВ Новините. Още на другия ден от телевизията се поправиха и през целия ден излъчваха извънредни новини и коментарни студиа след атентатите.

неделя, 15 ноември 2015 г.

Снегът идва в България



Сняг се очаква в България през следващата седмица, когато ще бъде първото сериозно нахлуване на студен въздух от север. Тогава максималните и минималните температури чувствително ще се понижат и ще бъдат по-скоро типично зимни, макар че това ще бъде за кратко. Към 22-ри се очаква спускането на студен въздух, а от юг и увеличение и вплътнение на облачността. Валежи от дъжд ще има на много места, като те няма да бъдат значителни по количество.

Advertisement: Реклама: 
Понижението на температурите ще бъде причина по планините ни да вали сняг, като снежната граница ще бъде на около 1000 метра надморска височина. В късните часове на сряда срещу четвъртък следващата седмица има вероятност сняг да завали и в София, Перник, Видин, както и на много други места в Северозападна и високите полета на Западна България, където температурите ще бъдат около 0 градуса. Образуването на краткотрайна снежна покривка също е възможно, но все още почвата е топла и снегът няма да се задържа за дълго.