събота, 12 декември 2015 г.

Скандал на Левски-Литекс



Мачът между отборите на Левски и Литекс беше спрян в самия край на първото полувреме, след като мениджърът на оранжевите извади отбора от терена заради скандалното съдийство на главния рефер. Причина за това бе напрегнатото първо полувреме, а в неговия край футболист на домакините се опита да спъне вратаря на гостите, след което един от играчите на Литекс събори на терена своя противник. Това бе и причината главния съдия да покаже червен картон на футболиста на гостите и дузпа за сините при резултат 0:1.

В този момент почти целия спортно-технически щаб на гостите нахлу на стадиона, а минута по-късно играчите бяха прибрани от ръководството на клуба, а съдията прекрати срещата и Левски спечели с 3:0 служебно. Тепърва през следващите дни БФС трябва да разгледа съдийството, а също така се очаква и наказание за Литекс и неговите ръководни органи заради прекратяването на срещата.

петък, 11 декември 2015 г.

Хакери обявиха "България на гражданите" за опозиция



Движение "България на гражданите" стана обект на сериозна хакерска атака вчера, след като на техния сайт се появи информация, че партията напуска управлението и оттегля всичките си министри и заместник-министри. Информацията моментално беше разпространена сред всички новинарски агенции, но веднага след това последва и официално опровержение от пресцентъра на партията. Истината е, че сайтът е бил обект на хакерска атака и подобно решение въобще не е обсъждано, нито пък взето.

До края на тази седмица трябва да стане ясно дали партията ще продължи участието си във властта или ще премине в опозиция, като за момента по-скоро се очаква Меглена Кунева да остане министър, а вероятността тя да стане правосъден министър вече е сериозна след оставката на Христо Иванов. От своя страна част от партньорите в Реформаторския блок натискат Кунева да подаде оставка и да заеме опозиционна политика, но вероятно министърката ще остане вярна на кабинета Борисов и ще продължи да го подкрепя.

четвъртък, 10 декември 2015 г.

Оставка в правителството, реформаторите ще решават бъдещето си в управлението



Сериозен трус във властта заради гласуването на промени в Конституцията. Министърът на правосъдието Христо Иванов подаде оставка, след като предложенията, които той желаеше да бъдат приети бяха отхвърлени от депутатите, които за сметка на това гласуваха част от предложенията на парламентарната група на АБВ. От трибуната вече бившият министър заяви, че напуска правителството. Веднага след това, в кулоарите на парламентът Радан Кънев заяви, че вече е опозиционен депутат и правителството не може да разчита на него.

Advertisement: Реклама: 
След оставката на министъра парламентарната група на Реформаторския блок се разтресе, като все още не е ясно ще продължи ли да участва в управлението или ще го напусне. Очаква се окончателно това да стане ясно в началото на следващата седмица след заседание на групата. Част от депутатите подкрепят Радан Кънев, но друга част искат да останат в управлението и не виждат повод за оставки. От своя страна ГЕРБ заяви, че ще даде няколко дни на своите партньори да предложат нов министър за поста, а ако това не стане самите те ще номинират такъв от своята партия.

сряда, 9 декември 2015 г.

Тази събота откриват ски-сезона в Банско



Няколко дни остават до официалното откриване на зимния ски сезон у нас. На 12-ти декември в Банско официално ще бъде даден старт на зимата, като част от пистите вече са подготвени и се поддържат, за да бъдат в отлично състояние за церемонията. По-ниските температури, които имаме от няколко дни насам също помагат на изкуствения сняг да се задържи по топлата все още земя. Редица световни звезди от ските също ще присъстват на откриването и първи ще се пуснат по пистите през тази година.

Стотици се очакват да присъстват в Банско за откриването и да бъдат едни от първите, които ще изпробват пистите. Всички ски-лифтове също ще работят на пълен капацитет, а хотелите за този уикенд в града вече са запазени и почти няма свободни стаи. Лично президентът Росен Плевнелиев се очаква да пристигне за откриването, а също така и да изпробва пистите, тъй като се знае за уменията на държавния глава в сферата на ските.

вторник, 8 декември 2015 г.

Днес студентите празнуват своя празник



Днес е студентският празник, като хиляди учащи в цялата страна празнуват. Всички планински комплекси са почти пълни от кандидати за вишисти, които месеци по-рано са запазили своите пакети за най-празничната вечер от годината, когато младите се събират за да отпразнуват подобаващо студентският празник. Най-много резервации тази година има в Банско, като се очаква курортът да бъде препълнен за празника, а много от магазините, ресторанти и дискотеки ще отворят предсрочно седмица преди старта на сезона именно заради наплива на студенти в градчето.

Advertisement: Реклама:
В другите планински курорти Боровец и Пампорово интересът също е сериозен, като хотелските комплекси в района ще бъдат почти пълни. За доброто настроение на празнуващите пък собствениците на заведения са подготвили много изненади, настроение и музика, а също така в някои от ресторантите студентите ще могат да чуят едни от любимите си изпълнители на живо. За сигурността по време на празника ще се грижат допълнителни полицейски сили, а метрото в София ще работи през цялата нощ.

понеделник, 7 декември 2015 г.

Божков влиза в ЦСКА до месец



Васил Божков излезе с официално изявление към червената и спортната общност в България във връзка със случващото се в ЦСКА и продължаващата неяснота около бъдещето на отбора след зимната пауза във "В" група и ясен план за справяне с огромните задължения, които има клуба към различни кредитори. Най-богатият български бизнесмен заяви, че през януари ще стане окончателно ясен пълният списък на кредиторите на клуба, като тогава ще се разберат и всички задължения, които трябва да бъдат изплатени.

След като станат ясни задълженията вероятно Божков ще започне стъпки към бързото връщане на отбора в елита и поетапно погасяване на дълговете, които са трупани с години и не са били изчиствани. Вероятно бизнесменът ще работи с Юлиян Инджов, който и в момента продължава да помага с финанси клубът да съществува. Вероятно в края на януари официално двамата ще вземат нещата в клуба в свои ръце, което ще донесе значително спокойствие на червените фенове и на футболистите.

неделя, 6 декември 2015 г.

Гъсти мъгли в половин България



Опасно мъгливо време в по-голямата част от страната обявиха от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. Днес и утре се очаква падането на гъсти мъгли, които на много места ще се задържат през целия ден и могат да предизвикат проблеми по пътя, забавяне или отмяна на полети и сериозен риск от пътно транспортни произшествия. От ден в София е мъгливо до обяд, а следобед видимостта временно се подобрява.

Advertisement: Реклама:
Температурите в районите с мъгли ще бъдат ниски, като най-често те ще са между 2 и 5 градуса, в отделни райони до 7-8. В местата, където времето ще бъде слънчево се очаква температурите да бъдат значително по-високи, като те ще достигат стойности до 10-12, на места и до 15 градуса, особено в Източна България, където ще духа слаб вятър. Подобрение на видимостта се очаква от вторник, когато в страната със слаб вятър ще нахлува по-хладен въздух, който ще бъде причина за понижаване на температурите.