събота, 14 февруари 2015 г.

Спокойно и слънчево време през следващите дни



Слънчево и спокойно ще бъде времето през следващите няколко дни в страната. Динамиката в автосферните процеси ще липсва, като над страната ни ще се установи спокойно време, сутрин в низините и котловините с краткотрайни мъгли. Температурите ще са малко по-високи от обичайните за февруари, а валежи не са изключени само в планинските региони и крайните източни райони, като значителни количества не се очакват.

Advertisement: Реклама: 
В понеделник срещу вторник през страната ще премине студен фронт, който ще понижи температурите с няколко градуса. Слаби валежи от сняг ще има на места. От сряда ни очаква постепенно повишение на температурите, като в последното десетдневие на месеца се очакват много по-високи от обичайните за месеца температури- над 10 градуса навсякъде, на места над 15. Нови сериозни снеговалежи в близките поне десет дни не се очакват. 

петък, 13 февруари 2015 г.

Цените на горивата отново тръгнаха нагоре



След рязкото поевтиняване на горивата с над 60 стотинки, от близо две седмици се наблюдава постепенно покачване на цените. Въпреки ниските стойности на петрола на световните пазари, незнайно защо българските бензиностанции отново вдигат цените, като днес в Лукойл дизела вече достига два лева и девет стотинки при 1.95 преди две седмици. Цената на бензина също се покачва, като и двата вида гориво вече минаха границата от два лева.

Advertisement: Реклама: 
Цените на газта в момента са най-ниски, като по повечето бензиностанции са малко над 80 стотинки. Скоро обаче и там се очаква покачване на цената. До края на месеца вероятно ще има леко повишаване на цените на основните горива в страната, а от март се очаква и тяхното леко понижение. Достигането на цени от 2.60, каквито имахме преди няколко месеца, не се очаква да се случи в близките няколко месеца. 

четвъртък, 12 февруари 2015 г.

Авария с правителствения самолет в небето над София



Аварийна ситуация на летище София възникна вчера малко след 19 часа. Правителствения самолет, който излетя за Брюксел с премиера на борда, неговите съветници и охрана не успя да прибере единия колесник и това наложи кацането му обратно на летището. Заради пълния резервоар с гориво обаче самолетът кръжеше в небето над София близо час, а на пистата бяха разположени аварийни екипи, които при нужда да се намесят. Всички излитащи полети бяха задържани, а пристигащите забавени.

Правителственият самолет на няколко пъти прелетя ниско над летището, за да може наземните екипи да видят състоянието на колесника и да преценят дали той трябва да кацне на летището. След близо час в небето над София, самолетът кацна успешно, а минути по-късно премиерът напусна аеропорта заедно с охраната си. По-късно другият самолет на държавата беше подготвен и Бойко Борисов излетя за Белгия, където има среща с редица европейски политици. 

сряда, 11 февруари 2015 г.

Дълги опашки за книга в центъра на София



Опашки за книга в София и то предимно от тинейджъри- такава необичайна гледка можеха да видят хората в центъра на София миналата седмица. Причината за това е премиерата на книгата "Нещата, на които не ни учат в училище" на влогъра Емил Конард. Книгата му предизвика истинска истерия и той цял ден раздаваше автографи на книгата си на своите фенове. Символичната цена и интересните истории в нея са едни от причините за масовия интерес към книгата.

Advertisement: Реклама: 
Дни след официалната премиера, книгата върви все по-уверено към първото място по продажба в близките месеци. Истерията не стихва и буквално ежедневно се продават хиляди бройки, които се очаква скоро да свършат и вероятно ще се наложи да бъде пуснат допълнителен тираж. Емил е известен влогър, който прави клипове в интернет и благодарение на тях е толкова популярен. Хиляди са хората, които преглеждат неговите видеа, които всеки път са на различна тема и направени по достатъчно интересен начин за широката аудитория. 

вторник, 10 февруари 2015 г.

Силни снеговалежи в части от Гърция



За разлика от България, където зимата тази година е доста топла и без особени валежи, положението в Гърция е доста по-различно. За последните два дни в Северна Гърция на много места са отчетени силни валежи от сняг, като на места снежната покривка достига цели два метра. Валежите са необичайно силни, а заедно със студеното време снежната покривка на много места в северната част от страната е сериозна. Очаква се през следващите дни валежите в региона да отслабват, но снежната покривка да се запази.

За разлика от Гърция у нас времето е без валежи, но с ниски температури. Утре и в четвъртък през нощта температурите ще са ниски, а през деня на много места ще се около нулата. От петък се очаква леко затопляне с максимални температури около 5 градуса в страната, като ще бъде слънчево и тихо. Валежи не се виждат поне за седмица напред, а по всичко личи, че след валежното начало на месеца поне в неговата среда времето ще бъде спокойно. 

понеделник, 9 февруари 2015 г.

Днес е големият финал на Х-Фактор



Тази вечер е големия финал на музикалното предаване "Х-Фактор". Точно в 20 часа в ефира на Нова телевизия финалистите Славин, Невена и Михаела ще се борят за победата, която е на една крачка разстояние от всеки един от тях. От екипа на предаването са подготвили зрелищно шоу, което да се хареса на зрителите. Очаква се финалът да направи рекорд по гледаемост и Нова телевизия да бъде абсолютен лидер тази вечер в телевизионния ефир.

Всички изпълнители, които са участвали в този сезон на предаването тази вечер също ще бъдат в залата на големия финал. Те също така ще изпеят и по една песен по време на предаването. На финалистите се пада голяма отговорност- те ще пеят дуети с едни от големите имена в музикалния бизнес. Славин ще пее тази вечер с Джо Лин Търнър, Невена с Жана Бергендорф и Михаела с Джеймс Артър. Кой ще бъде избран за победител в този сезон на предаването ще разберем тази вечер след новините на Нова. 

неделя, 8 февруари 2015 г.

Протест на пожарникари пред МВР



Няколко десетки пожарникари излязоха вчера на протест пред сградата на МВР в София за да защитят своите права. Те поискаха среща и с представители на министерството, за да заявят с какво не са съгласни и за какво се борят. Една от причините за протеста е ниската бройка на пожарникари, които съставляват един екип- често това са едва двама души, което е крайно недостатъчно за борба с огнени стихии и бедствени ситуации.

 Междувременно от МВР заявиха, че до края на годината парка на пожарната в страната още ще бъде обновен, като чисто нови пожарни се очаква да бъдат доставени още в рамките на следващите месеци. Постепенно старите пожарни автомобили се изваждат от употреба и се заменят с нови такива, които идват по европейски програми и са снабдени с всичко, нужно за гасенето на пожар и справянето с всякаква ситуация. Новите автомобили са високопроходими и могат да гасят пожари и в труднодостъпни местности.