събота, 14 май 2016 г.

Пълен "Васил Левски" очаква ЦСКА и Монтана



Напълно пълен ще бъде националният стадион "Васил Левски" за финала за Купата на България между отборите на Монтана и ЦСКА. Двубоят ще се играе на 24-ти май от 20 часа и ще се предава на живо по безплатния канал Диема. Над 40 000 души ще наблюдават срещата на живо, като по този начин ще бъде поставен рекорд за 21-ви век по масовост на публиката по време на футболен двубой между два български отбора. Феновете на червените са решени да подкрепят мощно любимците си и отдавна билетите за секторите "А", "В" и "Г" са разпродадени.

В момента билети за срещата единствено могат да се намерят за омразния за червените сектор "Б", като вероятно в деня на мача и той ще бъде пълен с фенове. От БФЛ се очаква да пуснат и най-ниските редове за продажба през следващите дни, а в Монтана вече са получили всички разпечатани билети за двубоя, отделени за техните фенове. Вероятно не повече от 2 000 фена на тима ще го подкрепят в битката му на финала срещу червените. При победа ЦСКА ще вдигне купата на България, макар и да е във "В" група.

петък, 13 май 2016 г.

Радан Кънев номирина Плевнелиев за втори мандат



Лидерът на ДСБ изненадващо номинира на извънредна пресконференция на партията президентът Росен Плевнелиев за втори мандат. Това се случи абсолютно изненадващо за всички, включително и за държавния глава, който побърза да разкритикува несъгласуваната номинация. Очевидно Кънев дори не е провер предварителен разговор с президента и на своя глава е обявил, че ДСБ ще го подкрепи без дори да е ясно дали Плевнелиев ще се бори за втори мандат.

Според много от политическите анализатори Росен Плевнелиев няма да се кандидатира за втори мандат, защото шансът отново да бъде избран е почти нулев. Вероятно и ГЕРБ няма да подкрепят президента, а с това борбата му за оставане начело на властта е обречена на провал. До края на месец юли се очаква ГЕРБ да обяви своята президентска номинация, а вероятно преди това БСП също ще обяви своите кандидати. Плевнелиев също ще обяви ще се кандидатира ли за втори мандат в средата на лятото.

четвъртък, 12 май 2016 г.

Градушка падна в София, нови бури в понеделник



Силна дребнозърнеста градушка падна на много места в южните квартали на София днес привечер. След облачното начало на деня по обяд и през по-голямата част от следобяда в столицата ни беше слънчево и ветровито, но привечер през част от града премина гръмотевична буря, която донесе със себе си дъжд и град с големина до 2 сантиметра. В отделни райони градушката е била по-интензивна, но не са нанесени поражения по колите, сградите и дърветата.

Advertisement: Реклама:
От НИМХ съобщават, че през уикенда времето ще бъде променливо, с повече слънце в събота, когато валежи се очакват само на изолирани места. В неделя обаче още около обяд ще има райони с валежи, а следобед ще вали на много места в цялата страна. В понеделник температурите чувствително ще се понижат и ще са между 14 и 19 градуса, очакват се силни валежи, гръмотевици и градушки. След средата на идната седмица постепенно времето ще се стабилизира, а температурите временно ще се повишат до нормалните за сезона стойности. Ново захлаждане и валежи се очакват през следващия уикенд, когато и гръмотевичните бури ще са по-силни.

сряда, 11 май 2016 г.

Част от автобусите на градския транспорт в София с нови разписания



Центъра за градска мобилност въвежда промени в разписанията на част от автобусите на градския транспорт в София. Това се налага поради увеличаване на пътниците по конкретни линии и именно заради това интервалът на движение на автобусите по тях ще бъде скъсен с цел да не се чака прекалено много по спирките. Сред автобусите, които са с ново разписание са 11, 60,102, 83, 64, които вече ще се движат по-често.

Заради промяната на движението в Красно село, предизвикана от строежа на метрото автобуси 83 и 102 са още по-натоварени заради променените си маршрути, като сега те минават през булевард Гешов в близост до ВМА, а след това се връщат по традиционните си маршрути. Линия 64 също е по-натоварена след ограниченията в Красно село и именно това налага увеличаването на колите по нейния маршрут. Скоро на сайта на Центъра за градска мобилност ще бъдат обновени новите разписания на линиите, засегнати от промените.

вторник, 10 май 2016 г.

Поли Генова се цели във финала на Евровизия



Днес е първият полуфинал на престижният песенен конкурс "Евровизия", който тази година се провежда в столицата на Швеция Стокхолм. Делегациите на над 40 държави от дни са в града и се готвят за двата полуфинала, след които общо 20 държави и техните песни ще продължат към финала, а останалите ще отпаднат. Нашата представителка Поли Генова ще участва във вторият полуфинал, който ще се проведе в четвъртък и ще се излъчва на живо по БНТ от 22 часа българско време.

Advertisement: Реклама:
Според много от букмейкърите, представителите на медиите и феновете българската песен има много голям шанс за победа, а класирането на финал е повече от сигурно. Според оценките на представителите на медии, акедитирани за конкурса България се нарежда на второ място с най-висока оценка на втория полуфинал след изпълнението на Австралия. Поли Генова и нейният екип от своя страна са амбицирани да се класират на финал и в събота да се борят за първото място на конкурса- нещо, което не се е случвало от 2007-ма година, когато Елица и Стунджи завършиха на 5-то място.

понеделник, 9 май 2016 г.

Две седмици до баловете у нас



Малко повече от седмица преди началото на абитуриентските балове от столичната полиция вече се подготвят за празника на завършващите ученици, които ще отпразнуват края на училището с пищни тържества в ресторантите на големите хотели и в дискотеките в цялата страна. Заедно с това обаче кредитни консултанти изчисляват, че все повече родители теглят кредити заради приближаващите балове, като най-често теглените суми са между 500 и 1000 лева. По-евтино би излязал балът на момче, докато при момичетата той ще е значително по-скъп.

По време на баловете традиционно роклите поскъпват значително, а правенето на прическа във фризьорски салон може да излезе около 100 лева. Наемането на луксозни коли също може да оскъпи чувствително празненството. Традиционно кувертите за баловете в ресторантите са между 100 и 200 лева, като най-често са около 150 лева. Между 1 000 и 2 000 лева средно ще излезе цялото първенство на родителите на възпитаниците, като в някои от случаите сумата може да се покачи до няколко пъти.

неделя, 8 май 2016 г.

Апокалиптична градушка падна в Ловеч



Много силна и интензивна градушка падна днес в Ловеч в следобедните часове. Пролетна гръмотевична буря донесе със себе си бедствието, като в продължение на около 20 минути над града се сипеха интензивно ледени зърна, придружени с обилен дъжд. След спирането на валежа огромна част от улиците бяха наводнение, а движението по част от тях също така беше и напълно невъзможно заради няколкосантиметровото ледено покритие по пътя от падналия град.

Advertisement: Реклама:
Част от дърветата в Ловеч и техни клони са счупени от градушката, на много места канализацията по улиците е запушена. Аварийни екипи ще работят цяла нощ, за да отстранят всички възникнали проблеми след стихията. Комисия от общината пък ще оценява щетите там, където ги има и хората ще могат да претендират пред държавата за обезщетение. От НИМХ съобщиха, че количеството валеж в Ловеч от бурята е около 7 литра на квадратен метър. В следващите дни градушки вече не се очакват, но времето ще запази нестабилния си характер с чести валежи в следобедните часове на места у нас.