събота, 24 септември 2016 г.

Спорт тото се премести в БТВ

Резултат с изображение за спорт тото

Държавното тото се премести много бързо и без много шум от БНТ по БТВ. От новата седмица вече тегленията и всички игри на спортният тотализатор ще се излъчват по БТВ, става ясно от съобщение на сайта на БТВ. Все още не е ясно защо след като дълги години БНТ излъчваше тегленията сега това се променя и то така изненадващо за всички. Водещите, които досега бяха по националната телевизия също се местят в БТВ.

Очакванията са частната телевизия значително да помогне на спортният тотализатор да се върне в играта, след като Националната лотария успя да открадне голяма част от клиентите на държавното тото с примамливи игри и много по-високи джакпоти. Към този момент 11 милиона лева е джакпота на частният тотализатор, докато този на Спорт тото е далеч по-малък и пунктовете на тотото са сравнително празни спрямо тези на частният тотализатор. С идването си в БТВ обаче със сигурност ще бъде даден тласък на тотото, а какви ще са резултатите от него предстои да се разбере.

петък, 23 септември 2016 г.

Македонски журналист разруши българска паметна плоча

Резултат с изображение за македония паметник

 България остро реагира на поругаването на български паметник от македонският журналист Миленко Неделковски, който разруши паметна плоча на загинали български войски на границата на Македония с Гърция. Журналистът дори се похвали чрез няколко свои снимки от мястото на събитието, на които позира с чук, с който разбива паметната плоча и говори против българите. Според македонските власти паметникът е поставен незаконно.

Лично премиерът Бойко Борисов реагира остро на този вандалски акт като заяви, че ако официално властите в съседката ни не се разграничат от това деяние България няма да подкрепи страната тогава, когато тя има най-силна нужда от това. Вече се чуха и призиви България да блокира процеса по присъединяване на Македония към Европейският съюз. Междувременно журналистът Миленко продължава атаките си чрез своята фейсбук страница, под която има стотици български коментари срещу него.

четвъртък, 22 септември 2016 г.

Силно земетресение удари Румъния и България

Резултат с изображение за земетресение

Силно земетресение стресна тази вечер България и Румъния малко след 2 часа през нощта. Епицентърът на труса е в района на Вранча, Румъния и е със сила 5.6 по скалата на Рихтер. Земетресението е на близо 100 километра дълбочина и е усетено на много места в Румъния, България и дори Турция. Не се съобщава за жертви или пострадали в следствие на труса, както и за разрушения. След регистрираното земетресение не са регистрирани нови такива.

Advertisement: Реклама:
Земетресението у нас се усети най-силно в Северна България и особено в района на Русе и Силистра, където уплашени хора излязоха по улиците на градовете. Земният трус е бил усетен и в Бургас, Варна, Добрич, Шумен и Плевен, а също така и по високите етажи в София. Сигнали за пострадали или разрушения няма. Според специалисти земетресението е умерено силно и няма повод за притеснения, тъй като в района на Вранча обикновено след земетресение няма афтършокове и не се очакват следващи по-слаби трусове.

сряда, 21 септември 2016 г.

Лудогорец продаде всички билети за домакинството на Арсенал

Резултат с изображение за лудогорец

Свършиха всички билети за срещата от  група "А" на Шампионска лига между отборите на Лудогорец и Арсенал, която ще се проведе през месец октомври в София на Националният стадион "Васил Левски". До момента беше ясно, че ръководството на клуба е успяло да продаде близо 13 хиляди пакетни билета за трите домакински срещи на тима, а останалите ценни хартийки ще се продават за всеки мач предварително. Поради огромният интерес към срещата  и вече изчерпаните билети от Лудогорец са спрели всички нови заявки за билети за този мач.

Все още могат да се намерят билети за първото домакинство на тима тази година от групите- това срещу отборът на ПСЖ на 28-ми септември. Тогава се очаква на стадиона да присъстват поне 30 хиляди души, а треньорът на тима Георги Дерменджиев заяви, че ще се опитат да изненадат своя класен противник и да го победят в центъра на София. В първата среща като гост Лудогорец завърши наравно 1:1 с отбора на Базел.

вторник, 20 септември 2016 г.

Есента настъпва официално, сутрешните температури падат

Резултат с изображение за есен софия

 На 22-ри септември в 17.21 часа официално у нас настъпва астрономическата есен. Това е денят, когато са изравнени нощта и деня. От този ден нататък тъмната част на денонощието започва да става все по-голяма за сметка на светлата. У нас ще посрещнем есента с хладно, но предимно слънчево време. Минималните температури обаче чувствително ще се понижат и масово в страната сутрин ще е между 5 и 10 градуса, а по високите планински части около и под 0 градуса. Хладно ще се задържи времето и до края на седмицата.

Advertisement: Реклама:

Очакванията са есента у нас да е с нормални или малко по-високи температури от обичайното, като за сметка на това валежите ще бъдат около или под нормата. В рамките на следващите десет дни не се очакват сериозни промени на времето, като температурите слабо ще се повишат и през идната седмица максималните ще са между 20 и 25 градуса, в Южна България малко по-високи. В началото на следващия месец има повишена вероятност от по-силни валежи и нахлуване на хладен въздух от север, който ще понижи температурите в цялата страна. До тогава обаче ще бъде без валежи и с много слънце, но и с ниски сутрешни температури особено в районите от Западна България, където в някои от дните е възможна слана.

понеделник, 19 септември 2016 г.

Протест в Люлин заради строителство на зелени площи

Резултат с изображение за люлин

Жителите на столичният квартал "Люлин" излязоха на протест срещу застрояването в зелените площи в квартала. Хората изразиха публично недоволството си от постоянно изникващите нови строежи, които често са в непосредствена близост до детски площадки и дори има случаи, в които се строят на мястото на такива. Лично кметът на района присъства на протеста, за да заяви пред гражданите, че общината не е и няма да издава разрешения за строежи в зелени площи.

Според местните обаче има не един и два случая на вече построени блокове, които са на зелена площ. От община Люлин ще направят проверка на всички сигнали на граждани и ако се установят нарушения ще бъдат предприети действия с цел спазване на закона. Бъдещите строителни разрешения в квартала пък ще бъдат подложени на допълнителни проверки преди да бъдат подписани. Люлин е най-големият квартал в София заедно с Младост и Дружба и логично това са най-предпочитаните райони за ново строителство.

неделя, 18 септември 2016 г.

Сняг в България през новата седмица

Резултат с изображение за сняг черни връх

Рязко влошаване на времето и дори сняг ще ни донесе новата седмица. След дни на слънчево и горещо време от понеделник есента идва у нас с гръмотевични бури и хладен северозападен въздух. От югозапад облаците ще се увеличават и на много места в страната ще превали и прегърми, а през нощта срещу вторник ще започне да нахлува студен въздух, който във вторник значително ще понижи температурите в Западна и Северна България, където максималните ще са между 16 и 20 градуса, а в останалата част от страната до 25.

Advertisement: Реклама:
Във вторник времето в планините ще е облачно и студено, а по най-високите върхове Мусала и Вихрен е възможно дъждът временно да се примесва и преминава в сняг. На Черни връх също е възможно временно да прехвърчат снежинки при по-силен интензитет на валеж от дъжд. От сряда постепенно валежите ще отслабват и спират, а в четвъртък сутринта в Западна и Северна България при ясно и тихо време температурите ще са между 4 и 8 градуса, в останалата част от страната между 9 и 15 градуса. Предимно хладно, но с повече време ще се задържи времето от петък до края на седмицата.