събота, 4 октомври 2014 г.

Днес е ден за размисъл преди утрешните избори



Днес е ден за размисъл преди провеждането на извънредните парламентарни избори утре. Всякаква агитация е забранена от закона до приключване на изборния ден. Забранено е да се огласяват проучвания за временни резултати и електорални нагласи от всички медии. През целия утрешен ден е забранена и продажбата на алкохол в цялата страна. Мярката ще бъде в сила до края на неделния ден. По предварителни данни на социолозите, се очаква около 3 400 000 души да излязат и да гласуват утре.

Всички телевизии през целия ден ще имат извънредни студия, в които ще информират хората за всичко, свързано с изборите. БТВ ще има извънредни новини на всеки кръгъл час след 7 часа, като изборното студио по медията започва в 17 часа. Нова телевизия ще следи през целия ден изборния процес, а изборното студио ще започне в 16 часа и ще продължи до полунощ. По програма това на БТВ ще продължи до 22.30, като след нещо телевизията няма да предава пресконференциите, а ще излъчи филм. ТВ7, БНТ, ТВ ЕВРОПА, Канал 3 и България Он Еър също ще следят през целия ден изборите и ще предават на живо от най-горещите точки в страната, като ще имат също и изборни студия. 

петък, 3 октомври 2014 г.

Заоблачаване и студ тази седмица



Облачно и по-хладно време ще се настани над страната ни от днес в рамките на следващите няколко дни. Още вчера се усили вятърът от север-североизток и с него започна да нахлува по-студен въздух, а облачността постепенно започна да се увеличава. Днес над страната ще преобладава предимно облачно време, като в Западна България се очакват по-съществени разкъсвания на облачността, а следобед и привечер там временно тя ще намалее. Над Източна България ще бъде през целия ден облачно, но без валежи. Валежи са възможни в някои части на Южна България.

Advertisement: Реклама: 
През уикенда ни очаква променливо време, но без валежи. Температурите ще бъдат между 16 и 21 градуса, на места до 22-23. Слаби валежи са възможни само в планините на Южна България. От понеделник се очакват по-съществени валежи, особено в нощта срещу вторник и самия вторник, когато се очакват количества между 10 и 15 литра на квадратен метър на места в страната. От сряда-четвъртък другата седмица ни очаква стабилизиране на времето и повишаване на температурите до стойности 22-27 градуса.

четвъртък, 2 октомври 2014 г.

Силна игра и слаб съдия спряха Лудогорец срещу Реал Мадрид



Лудогорец загуби с 1:2 при вчерашното си домакинство в София на европейският гранд Реал Мадрид. Отборът на Георги Дерменджиев игра изключително силно и стабилно през целия мач и се противопоставяше успешно на най-добрият отбор в Европа според много от футболните коментатори и анализатори. Лудогорец поведе в мача още в 6-тата минута след центриране от корнер, при което топката влезе във вратата на Касияс. Това накара Националният стадион да избухне в неописуема радост, а в десетки български градове се чуваха гърмежи на пиратки в следствие на радостта на хората. Минути по-късно обаче съдията отсъди дузпа за Реал, която Роналдо успя да изпусне благодарение на върховното представяне на Владислав Стоянов.

 В 24-тата минута напълно театрално Роналдо падна в наказателното поле на Лудогорец и съдията отсъди втора дузпа, която този път обаче бе вкарана. През второто полувреме разградчани имаха няколко прекрасни възможности за втори гол, като успяха да вкарат такъв, но той бе отменен заради засада. В 76-тата минута обаче Реал поведе след объркване в защитата на домакините. До края на срещата Лудогорец се опита да вкара втори гол, но късметът не бе на тяхна страна. През цялата среща главният съдия очевидно подпираше Реал Мадрид, като спести няколко жълти картона на техни футболисти, а много нарушения бяха подминати. Съдията от Шотландия също така не отсъди и дузпа за Лудогорец, каквато според много специалисти имаше. 

сряда, 1 октомври 2014 г.

Бареков и негови симпатизанти блокираха границата с Турция



Николай Бареков и "България без цензура" затвориха в 8 часа тази сутрин границата ни с Турция на Капитан Андреево. Така новият политик спази обещанието си, което даде в средата на миналия месец да се опита по този начин да прекъсне идването на гласоподаватели от Турция, които да гласуват за ДПС у нас. Бареков, заедно с около 200 свои привърженици, от сутринта е блокирал входа в България и не допуска влизането на автобуси от съседната ни държава. За момента полицията стои на едно място и не предприема действия по спиране на блокадата и нейното премахване.

По-късно се разбра, че решение от МВР се очаква днес, като то трябва да бъде взето лично от вътрешния министър, който да реши дали да бъде премахната блокадата на границата. Бареков обаче заяви, че никой не може да го пипне заради факта, че той има имунитет като европейски депутат, за какъвто бе избран на изборите през месец май тази година. Вероятно около обед МВР ще предприеме мерки по освобождаване на границата.

вторник, 30 септември 2014 г.

Реал Мадрид каца днес по обед в София



България тръпне в очакване. Днес, точно в 13.30 часа на родна земя ще кацне европейският шампион и най-скъпият отбор в света- Реал Мадрид. Масова истерия се очаква да обхване софианци, като районът около аерогара София ще бъде изпълнен с чакащи фенове, които са дошли с надеждата да зърнат своите любими футболисти. Роналдо и компания ще кацнат с чартърен полет от Испания и ще бъдат настанени в хотел "Хилтън" в центъра на столицата, като се очаква те да бъдат качени на автобус директно от пистата на летището, което няма да позволи на феновете да ги видят на живо.

Advertisement: Реклама:
Срещата Лудогорец-Реал Мадрид от груповата фаза на Шампионска лига ше се играе утре от 21.45 часа на Националният стадион "Васил Левски", като абсолютно всички билети за мача са продадени вече. На трибуните ще има над 40 хиляди души, а стотици телевизии в цял свят ще предават срещата на живо, което означава, че стотици милиони ще могат да гледат мачът от центъра на София. За България BTV Action ще излъчи срещата, като ще има голямо студио преди и след края на мача.

понеделник, 29 септември 2014 г.

Скандал във Вип Брадър, извадиха Тачо от къщата



Извънредно издание на Биг Брадър ще има днес от 20 часа. От сутринта линиите за гласуване кой да напусне къщата са спрени, а смс-ите не се зачитат. Причината е, че в къщата се е стигнало до насилие, което е накарало продуцентите да предприемат сериозни действия. Насроченият за днес лайф ще се състои, но неговата тема ще бъде изцяло променена. Сутринта Тачо е ударил бившата си любовница Зорница, като заради това той е бил моментално изкаран от охраната от къщата.

Тази вечер ще се решава неговата съдба, като ще се вземе решението да бъде ли върнат в къщата или да я напусне. Очаква се самите съквартиранти да гласуват на живо в ефир и да определят съдбата на мъжа на Жени Калканджиева. Все още няма много подробности около скандала, като всичко ще стане ясно тази вечер в живото предаване. Очаква се Ники Кънчев да има за гости интересни личности, които да се застъпят за Тачо или обратно- да настояват той да напусне къщата. Цялата развръзка гледайте тази вечер по Нова телевизия. 

неделя, 28 септември 2014 г.

40 сантиметра сняг натрупа на връх Мусала



Цели 40 сантиметра сняг е натрупал на връх Мусала през последните два дни, в които през страната премина студен атмосферен фронт, съобщава НИМХ към БАН. Температурите по планинските върхове са необичайно ниски за края на септември, като сняг има и на върховете Ботев и Черни връх, където се е натрупала снежна покривка с дебелина 15 сантиметра. Очаква се в следващите дни обаче тя да се стопи предвид прогнозите за постепенно затопляне на времето и много слънце.

advertise:
Преди дни сняг преваля и на прохода Петрохан, който е с височина едва 1400 метра. Местните в близките села не помнят толкова рано някога да е валял сняг, като там за кратко се образува и снежна покривка с дебелина 3 сантиметра. Аномалиите във времето тази година на територията на нашата страна не спират, като цяло лято имаше повече валежи отколкото топло и хубаво време. Предварителните прогнози за зимата не сочат нищо обезпокояващо, но гаранции за евентуални екстремни условия никога не може да се дадат.