събота, 15 октомври 2016 г.

Скандали в коалицията седмици преди изборите

Резултат с изображение за борисов

Премиерът Бойко Борисов свика на извънредно заседание целият кабинет след поредица от изказвания на представители на Реформаторския блок, които поставиха под съмнение бъдещето на коалицията в сегашният и вариант. Борисов първоначално се срещна с цялата парламентарна група на ГЕРБ в Народното събрание, като на нея се разбра, че депутатите са поискали преформатиране на коалицията и изваждането на Реформаторския блок от властта заради поредицата от натиск и атаки през медиите.

От близо година една от париите в блока- ДБГ се е обявила за опозиция и постоянно критикува правителството основно чрез лидера си Радан Кънев и депутата Атанас Атанасов. Партията обаче реално няма особени основания за протести поради факта, че ако сама се яви на избори едва ли ще вземе повече  от 2-3- процента от вота на гражданите, като това значи, че няма да влезе в един бъдещ парламент. След разговори Борисов заяви, че управляващата коалиция е стабилна и правителството ще продължи последователната си политика в коалиция с Реформаторския блок и подкрепа от Патриотичния фронт.

петък, 14 октомври 2016 г.

ЦСКА и Борис Галчев се разделят

Резултат с изображение за борис галчев

ЦСКА ще се раздели съвсем скоро с бившия си капитан Борис Галчев. Това е все по-сигурно, особено след като футболистът не попадна отново в групата на тима за срещата с Левски, което категорично показа, че собственикът Гриша Ганчев няма намерение да го помилва и ще продължи наказанието му. Футболистът беше наказан заради изказвания в медиите, свързани с чуждестранните футболисти в отбора. Веднага след това Ганчев наказа капитана с изваждане от групата за предстоящите мачове за неопределено време и парична санкция.

Твърде вероятно е още през месец декември двете страни да разтрогнат договора, а след това Галчев да се присъедини към отбора на Нефтохимик, където треньор е бившият наставник на ЦСКА Христо Янев. При него вече играят няколко от футболистите, оказали се ненужни от новия сезон. Ако се присъедини към тима от Бургас титулярното място на Галчев е почти сигурно предвид добрите му отношения с треньора на клуба.

четвъртък, 13 октомври 2016 г.

Сняг в сряда ще завали в България

Резултат с изображение за сняг софия

Зимата идва у нас. От север-североизток към страната ни ще се приближава студен въздух и температурите значително ще се понижат, като дневните в понеделник на места ще останат под 10 градуса. Над цялата страна ще е облачно и с валежи от дъжд, като в планините над 1500 метра валежите ще са от сняг и по високото е възможно да се образува и снежна покривка за радост на запалените по зимните спортове. Това е прогнозата за началото на седмицата, която ще бъде с доста променливо време.
 
Advertisement: Реклама:
Във вторник ни очаква по-спокойно време и без валежи, но в сряда нова порция студен въздух ще обхване страната ни и още повече ще понижи температурите, засилвайки усещането за зимно време. В сутрешните часове се очакват и валежи, които и в по-ниските части на Западна България- над 1200 метра е възможно да бъдат от сняг. Сряда ще бъде и най-студеният ден през тази седмица, като след това ще започне постепенно повишение на минималните и максималните градуси в страната. Очакванията са за по-топъл край на седмицата, но с често променливо време.

сряда, 12 октомври 2016 г.

Стоичков защити ЦСКА и се подигра на Левски

Резултат с изображение за стоичков

Легендата на българският футбол Христо Стоичков защити ЦСКА и поздрави футболистите след Вечното дерби с Левски, което завърши 1:1. Стоичков говори специално пред вестник "Труд" от САЩ като заяви, че не трябва да се обръща внимание на това какво говори противника. Според легендарният номер 8 "сините отдавна са забравили кога за последно са били ЦСКА" и това е една от причините да избиват комплекси на гърба на съперника си. Тези думи идват в отговор на множеството коментар на сини фенове и шефове, които се опитаха да се подиграят със съперника си.

Освен Стоичков и бившият депутат Емил Димитров остро защити червените като заяви, че за отбор на два месеца те са се справили отлично на терена. Хилядите червени фенове по трибуните пък са повече от ясен знак за обединение на червената общност, заяви още Димитров. Дербито между двата отбора в събота беше най-посетеният мач от родното първенство за последните години, като на Националният стадион "Васил Левски" присъстваха над 25 хиляди зрители.

вторник, 11 октомври 2016 г.

Вечното дерби се завръща

Резултат с изображение за цска левски
 Голямото Вечно дерби между отборите на ЦСКА и Левски отново се завръща след близо две години пауза. На 15-ти октомври от 16.30 часа червени и сини се изправят един срещу друг в безспорно най-вълнуващият мач в родният шампионат. Интригата е много сериозна и на стадиона се очаква да присъстват над 25 хиляди души, като вече има над 17 хиляди продадени билети за двете агитки, които се очаква да направят страхотна хореография. Срещата ще бъде предавана на живо по Диема Спорт, като коментарното студио започва един час преди срещата.
Advertisement: Реклама:
 
Очаква се и двамата старши треньори да заложат на атакуващ стил на игра, като в игра за червените се завръща излекувалия контузия нападател Преслав Йорданов, който обаче ще остане на резервната скамейка за сметка на Густаво Кулма. Атаката на сините ще се води от Бабатунде Адениджи, на когото ще се разчита при острите влизания в наказателното поле. Засега букмейкърите нямат изявен фаворит в срещата, като според повечето компании силите са напълно изравнени. За сигурността на срещата ще се грижат много полицейски сили, а на стадиона ще присъства частна охранителна фирма. Много от улиците около Националният стадион през деня ще са затворени от съображения за сигурност, като по тях ще преминават единствено коли на градския транспорт и линейки.

понеделник, 10 октомври 2016 г.

Осем значими кандидати се борят за президент

Резултат с изображение за татяна дончева

Общо осем от кандидатите за президент успяват да прескочат  над 2 процента към този момент и се превръщат в сериозни играчи на първия тур на предстоящите избори. Това сочи проучване на агенция "Галъп", което беше оповестено вчера. То е направено в периода 4-10-ти октомври сред пълнолетни граждани на страната. Според него засега на първо място се класира ГЕРБ с номинацията на Цецка Цачева, а втори е Румен Радев от БСП. Веднага след тях е кандидатурата на "Обединени патриоти"- Красимир Каракачанов, който е близо до двуцифрен резултат.

След тях засега с високи проценти са Трайчо Трайков от Реформаторския блок, Ивайло Калфин от АБВ и Веселин Марешки, който към този момент получава близо 5 процента и има потенциална възможност на изборите да качи още няколко процента нагоре. Татяна Дончева от "Движение 21" също събира над 4 процента потенциален вот, което я вкарва в играта за президент. Засега според социолозите най-възможно изглежда на балотажа да се борят кандидатите на ГЕРБ и БСП, но това може да се промени с течение на предизборната кампания.


неделя, 9 октомври 2016 г.

Град и силен дъжд валя в София

Резултат с изображение за буря софия градушка

Силен дъжд и дори градушка удариха София в средата на месец октомври. В края на Средиземноморският циклон, който от дни е над страната ни и често от него вали в столицата днес следобед имаше краткотрайни, но силни валежи в много от кварталите на града. На моменти с поройният дъжд валеше дори градушка с големината на зърно, която обаче не нанесе материални щети. Силният дъжд обаче доведе до временно спиране на тока в някои квартали.

Advertisement: Реклама:
Привечер и през нощта валежите постепенно ще спират, а облачността ще се разкъсва и бързо ще намалее. През следващите дни ни очаква слънчево, но не особено топло време- температурите през деня ще са между 15 и 20 градуса, на места по-високи. Сутрин обаче ще е хладно и на места е възможно да се образуват и слани. Ново влошаване на времето и валежи се очакват през новата седмица, когато в планините ще вали сняг, а по най-високите части ще се образува и тънка снежна покривка. В по-ниското валежите ще са от дъжд, но ще бъде хладно и облачно.