събота, 25 април 2015 г.

Избори за лидер в АБВ



АБВ провежда избори за председател на партията днес, след като по-рано тази година Георги Първанов подаде оставка несъгласен с гласуването на депутатите си, които подкрепиха вземането на държавен заем от 16 милиарда лева. Тогава изненадващо партията на бившия президент подкрепи внесеният проект за решение на ГЕРБ и Реформаторския блок, което разгневи голяма част от симпатизантите на новата лява формация. На изборите днес за председател се явяват Георги Първанов и още двама от членовете на партията, чиито шансове обаче са сведени до минимум.

Според някои предварителни данни преднината на лидера в оставка пред останалите кандидати е смазваща- над 90 процента за Първанов. Очаква се той да бъде преизбран за лидер на АБВ, като ако това стане вероятно бившият президент ще поиска промени в състава на правителството, като основно министрите от Реформаторския блок са хората, които не се харесват на Първанов. Утре ще станат ясни окончателните резултати от гласуването на пресконференция на партията. 

петък, 24 април 2015 г.

Ново повишение на горивата



Ново повишение на цените на горивата у нас се отбелязва в последните няколко дни след рязкото спадане в началото на годината, когато дизелът се продаваше за 1.93, а бензинът за 1.88. От днес по родните бензиностанции цената на дизела е увеличена средно с три стотинки до 2.30 за литър, а на бензина до 2.24. Така цените още малко се увеличават въпреки понижението на световните пазари, което продължава вече повече от няколко месеца. Никой не дава обаче логично обяснение защо цените вместо да падат се повишават, макар и постепенно.

Advertisement: Реклама: 
Първоначалните прогнози са през лятото горивата да станат още малко по-скъпи, като вероятно ще са около 2.40 за литър. Миналата година бензинът и дизелът се продаваха на цени от около 2.60, но от есента започна плавно понижение след резкия спад на световните борси, провокиран от политическата нестабилност в Близкия Изток. До края на месеца за сега поне нова промяна на цените не се очаква, като вероятно и в началото на май те ще се запазят на нивата от последните дни. 

четвъртък, 23 април 2015 г.

Динамично време до края на месеца



Пролетно и дори горещо ще бъде времето до края на седмицата в страната. Очакваните температури са между 22 и 27 градуса, като на места не са изключени и по-високи стойности. В събота се очаква да бъде предимно слънчево, но следобед на много места ще паднат краткотрайни валежи, на места дори са възможни и гръмотевици. Времето в неделя обаче ще бъде коренно различно- слънчево и без шансове за валежи дори и в планините.

Advertisement: Реклама: 
През новата седмица се очаква динамично време- във вторник ще прониква студен въздух и на много места ще има гръмотевични бури, като не са изключени и първите за пролетта градушки. В сряда температурите ще се понижат до стойности под 20 градуса, но от четвъртък ще започне стабилизиране на времето и през следващия уикенд се очаква топло и спокойно време с температури близки до летните.

сряда, 22 април 2015 г.

Манджуков разговаря с бизнесмени за ЦСКА



Драмите в ЦСКА продължават няколко седмици поред. Вчера главните акционери в клуба Инджов и Манджуков проведоха среща с бизнесмена Васил Божков, който е и един от предишните собственици на отбора. Червените фенове се надяваха на някакво развитие около собствеността на отбора и неговото финансиране, но до вечерните часове така и не стана ясно какви са били разговорите и имало ли е някакво съгласие за смяна на собствеността на отбора.

Червените вече близо месец са в сериозна криза- както финансова, така и спортно-техническа. Отборът вече седем срещи не е отбелязвал гол, а с последния мач с Локомотив София червените тотално се сринаха до третото място във временното класиране. До края на пролетта най-вероятно вече ще има намерен солиден спонсор, който да успокои обстановката в клуба и нещата да се нормализират след сериозният срив, който е в момента.

вторник, 21 април 2015 г.

Започва сезонът на полетите на летище Бургас



За поредна година летище Бургас ще приеме няколко милионен поток от пътници през летния туристически сезон. В някои от дните аеропорта ще бъде и най-натоварения в цяла България, като дори летище София ще има по-малко полети. Най-много такива в Бургас се очаква да има през месеците юни и юли, когато на ден ще кацат до 100 самолета. Най-честите полети тази година отново са от Русия, Ирландия, Великобритания, Норвегия и Германия, а също така и от Франция, Швеция, Поша, Австрия и други държави.

 По няколко полета на ден ще се изпълняват от Русия до Бургас, като няколко оператора ще летят по линиите Бургас-Москва и Бургас-Санкт Петербург. В отделни дни се очаква да кацат над 10 полета от Москва, като въпреки очакваният спад на руски туристи отново хотелите ще бъдат пълни предимно с такива. Първите полети вече започнаха, като те са от Москва. В началото на май започват и първите чартъри от Великобритания и Белгия до бургаското летище, а след средата на май се очаква значително увеличение на полетите.

понеделник, 20 април 2015 г.

Ненчо Балабанов истинска сензация в интернет



Ненчо Балабанов се превърна в истинска сензация с имитациите си на премиера Бойко Борисов, а с участието си в предаването "Като две капки вода" неговата популярност продължава да расте. Вече няколко епизода поред той печели седмичната задача, в която участниците трябва да имитират различни изпълнители от цял свят. Още в първата седмица Ненчо впечатли всички с имитацията си на Прея, а след това продължи с успешните образи на Енрике Иглесиас, Деян Неделчев-Икебаната и Меган Трейнър. Тази вечер той ще трябва да имитира един от най-известните български изпълнители- Веселин Маринов.

Публиката в залата и зрителите пред екраните определено си имат любимец в лицето на Ненчо. Той успява по уникален начин да имитира почти до съвършенство всеки образ, който му се падне и с това впечатлява и жури, и публика. Засега най-големи са именно неговите шансове да спечели предаването, като до неговия край остава едва месец и половина. Дали обаче той ще бъде победителя в този сезон ще разберем през месец май.

неделя, 19 април 2015 г.

Снимки на Бойко взривиха интернет



Снимки на премиера Борисов взривиха социалните мрежи през уикенда. На тях той позира в двора си в Банкя заедно с магнолии, с които се хвали. Снимките събудиха множество коментари, като бяха харесвани и споделяни десетки хиляди пъти от различни потребители на социалната мрежа Фейсбук, където бяха качени. Фотосите дори влязоха в централните емисии новини на основните телевизии у нас, които също не пропуснаха да покажат дърветата в двора на премиера и как той гордо позира до тях.

Преди време евродепутатът Николай Бареков също се снима до дърво, но лимоново. Тогава качената от него снимка предизвика множество подигравателни коментари, свързани със снимката, като в крайна сметка депутатът беше осмят публично от повечето от потребителите в интернет. В случая с премиера обаче фотосите се превърнаха в истински хит в мрежата и вече няколко дни обикалят сайтовете и вестниците.