събота, 13 юни 2015 г.

Множество ремонти по пътищата в началото на лятото



Продължават ремонтите по много от пътищата в страната в началото на летния сезон, когато много хора поемат към морето. Най-много са ремонтните дейности по магистрала "Тракия", където на няколко места се правят основни ремонти. В началото на магистралата посока Бургас вече пътното платно е изцяло обновено и пътуването по него е много по-удобно и бързо отколкото преди. На няколко места обаче в посока Пловдив в момента също се извършват ремонти, които ще продължат и през следващите дни.

По морето най-голям проблем създава ремонтът в квартал "Сарафово" в Бургас, който затруднява значително трафика. По време на най-пиковите часове преминаването през района отнема няколко часа, а тапите са в рамките на няколко километра в двете посоки. Според кмета на Бургас Димитър Николов ремонтът е спешен и трябва да бъде извършен. До средата на летния сезон обаче се очаква пътуването в района да бъде облекчено значително и преминаването да става по-бързо.

петък, 12 юни 2015 г.

Спират нелегалните таксита на летище София



Такситата на летище София все повече ще стават мираж. Дълги години така наречените копърки, които карат на двойни и тройни тарифи успяваха да излъжат най-вече чужденците в цената до различни точки на столицата. Масови проверки на ДАИ обаче от няколко седмици попречиха на бизнеса на нелегалните таксита, като по този начин започнаха да ги гонят от стоянките на летището. Една единствена фирма в момента има договор за обслужване от летището и само нейни коли могат да бъдат на стоянките.

Advertisement: Реклама: 
Въпреки правилата обаче, много от нелегалните таксита чакат в близост до терминалите, а хора, работещи за фирмата причакват пристигащите още в самия терминал, като предлагат такси. Много чужденци вече са били измамени, като са им взимани неколкократно по-високи от обичайните суми. Постъпилите оплаквания обаче са доста по-малко от случаите на измама от страна на таксиметрови шофьори. 

четвъртък, 11 юни 2015 г.

Партиите продължават подкрепата си към кабинета



Правителството на Бойко Борисов ще продължи в този състав и ще бъде подкрепяно от Патриотичния фронт. Това става ясно след преговори между лидерите на фронта Красимир Каракачанов и Валери Симеонов и Цветан Цветанов от ГЕРБ. Срещата бе в отговор на поставените седем точки от патриотите като ултиматум към властта за продължаване на подкрепата на правителството. От партията на Борисов обещаха, че ще проучат поставените въпроси и ще им отговорят през този месец.

Въпреки няколкото проблеми в управлението, към този момент и четирите партии, подкрепящи правителството, ще продължат да правят това поне до местните избори през есента, когато изборните резултати може да променят много политическата ситуация. От АБВ и Реформаторския блок имат някои забележки, но като цяло са доволни от правителството. Най-одобрителни са отзивите от основната управляваща партия ГЕРБ, който разполага и с най-много депутати в парламента.

сряда, 10 юни 2015 г.

Опасни жеги в края на седмицата



Опасна жега ще достигне страната ни в края на тази и началото на следващата седмица. След събота се очаква температурите навсякъде да се повишат до над 30 градуса, а в неделя и понеделник градусите ще се покачат до стойности около 35-36. На места в Северна България и крайните югозападни райони е възможно температурите в ранния следобед да достигат стойности от 36-38 градуса, като това са много високи и опасни за здравето градуси, които на слънце се усещат като още по-високи.

Advertisement: Реклама:
Предварителните прогнози показват, че горещините ще продължат поне до вторник, а след това ще настъпи рязко захлаждане с около 10 градуса и период на чести валежи и ниски температури. Веднага след високите температури следват няколко дни с градуси между 22 и 27, които за средата на юни са по-ниски от обичайните. В края на тази седмица ще може и с по-голяма точност да се  определи какво ще бъде времето до края на месеца и ще има ли още един период на дни с високи температури.

вторник, 9 юни 2015 г.

Васил Божков свиква среща за ЦСКА



Утре се решава бъдещето на ЦСКА и ще стане ясно дали отборът ще продължи участието си в А група и през новия сезон. Васил Божков, който е най-богатият българин събира сутринта на среща всички, които са готови да помогнат на отбора да излезе от огромната криза, в  която се намира от няколко месеца. В момента клубът е с отнет лиценз и ако в най-кратки срокове не бъдат оправени най-важните документи отборът няма да играе в А група през новия сезон.

Очаква се днес да стане ясно ще вземе ли Божков ЦСКА. Всички фенове възлагат надежди това да се случи, защото бизнесменът може да даде много стабилност на клуба и да оправи всички проблеми, трупани с годините още от времето на първия престой на Александър Томов в клуба. След срещата между Божков и бизнесмени днес ще стане ясно какво ще бъде бъдещето на ЦСКА и ще има ли смяна на собствеността в отбора.

понеделник, 8 юни 2015 г.

Дроновете влязоха в българските телевизии



Навлизането на дронове в българските телевизии продължава вече няколко месеца. Шефовете на най-големите медии вече успяха да се снабдят с устройствата, които правят уникални кадри от въздух. БТВ и Нова телевизия вече близо два месеца разполагат с едни от най-модерните дронове, а вече ежедневно кадри от тях се използват в новинарските емисии. Именно при едно от разследванията на БТВ- за имотите на кмета на Хасково беше използван дрон, който засне впечатляващи кадри на палати за милиони.

Advertisement: Реклама: 
Навлизането на дроновете и използването им вече започна да плаши някои от политиците, които има какво да крият от медиите. В интернет вече се продават заглушители за дронове, които са изключително скъпи, но наистина ефикасни. Чрез активирането им те заглушават сигнала на дрона до определено разстояние и той не може да лети. Закупуването на силен заглушител струва няколко хиляди лева, като някои от най-богатите българи вече са се снабдили с подобни устройства. 

неделя, 7 юни 2015 г.

Два самолета се приземиха аварийно в София за 24 часа



Два самолета в рамките на само 24 часа бяха приземени аварийно на летище София миналата седмица. Инцидентите са се случили в четвъртък и петък, като причините са били идентични. Пияни туристи, пътуващи за Турция са причинили кацането на самолет на турските авиолинии в четвъртък вечерта в българската столица, като при пристигането на полета шест души в нетрезво състояние са били свалени и откарани в столично полицейско управление, където са били задържани.

В петък при идентичен случай самолет от Англия, пътуващ за Турция също каца в София аварийно заради буйстващ пътник, който е отказал да спазва правилата по време на полет. Той е бил видимо нетрезвен, пушил е в тоалетната кабина и не се е съобразявал с инструкциите на екипажа. Това е наложило кацането на самолета и забавянето му с близо два часа на софийското летище, като пътникът е бил задържан от полицията и вероятно ще остане няколко дни в България докато бъде решено какво да се прави с него.