събота, 22 ноември 2014 г.

ЦСКА и Лудогорец излизат в битка за първото място



Днес ще се играе дербито на кръга между отборите на ЦСКА и Лудогорец. Първите два отбора в класирането излизат един срещу друг от 16 часа на стадион "Българска армия", където се очакват няколко хиляди фенове. Съдията на срещата ще бъде избран чрез жребий два часа преди началото на срещата заради скандалите през последната седмица около първоначално назначения арбитър. Вчера пък шефът на съдийте подаде оставка пред БФС.

 Стойчо Младенов и Георги Дерменджиев нямат контузени футболисти и ще излязат с най-доброто в срещата. От ЦСКА наказан е Кукоч, който изтърпява наказание от две срещи след спречкване с Георги Петков от Славия след края на срещата. При победа на червените днес те ще дръпнат сериозно напред в класирането, докато за разградчани спечелването на титлата ще се  окаже още по-трудна задача. При победа за гостите обаче те сериозно ще се приближат до ЦСКА и ще имат сериозно шансове за първото място. 

петък, 21 ноември 2014 г.

Мъж със съмнение за ебола вдигна София на крак



Паника заради пациент със съмнение на ебола обзе вчера привечер София. Малко след 19 часа, първо в централната новинарска емисия на Нова телевизия, а след това и в тази на БТВ бе съобщено, че в една от столичните болници се намира пациент, за който има опасения, че може да е заразен с опасната болест. Преди три седмици пациентът се е прибрал от Сиера Леоне. Новината светкавично обиколи медиите и дори бе повод за извънредни новини по някои от телевизиите, които проследяваха развитието на случая. Установи се, че мъж на около 60 години е транспортиран до ВМА, където е изолиран и му се правят изследвания.

В Министерство на здравеопазването министърът свика и кризисен щаб, който следеше случая. Бяха изолирани 25 души, които са имали контакт с човека, за когото има съмнения, че може да е заразен с ебола. В ранните часове на днешния ден обаче излязоха резултатите от изследванията, които установяват, че няма данни за тази болест и така бързо беше вдигната карантината. Днес всички 25 души, изолирани вчера вечерта, ще бъдат освободени. Министърът разпусна и кризисния щаб, а българските лекари се справиха перфектно със ситуацията и доказаха, че могат да реагират при евентуално наличие на такава болест при някой пациент. 

четвъртък, 20 ноември 2014 г.

Застудяване в края на седмицата



Сериозно застудяване предстои в страната до края на тази и началото на следващата седмица. След вчерашните валежи, днес отново на места, главно в Централна и Източна България ще превалява, като валежите ще отслабват. В планините ще е студено и облачно, като високите части често ще са в мъгла. Над Западна България времето ще е с променлива, по-често значителна облачност, като от северозапад ще нахлува студен въздух, който ще понижава температурите. Днес те ще са между 8 и 13 градуса, а утре с градус-два по-ниски.

През почивните дни ни очаква време с променлива облачност и ниски температури, като минималните на много места ще са под нулата, а максималните ще са между 5 и 10 градуса. В началото на новата седмица ще се запази без валежи, но на места сутрешните температури ще са много ниски и ще има условия за заледявания по пътищата. След средата на новата седмица се очаква постепенно затопляне на времето и повишаване на температурите в страната.

сряда, 19 ноември 2014 г.

Страхотен интерес към талантите от Малта



Крисия, Ибрахим и Хасан са новите звезди на България. Буквално след връщането си от Малта, където на детската Евровизия завоюваха второ място, те имат срещи ежедневно. След като се срещнаха с президента, вчера те посетиха и Народното събрание, където имаха среща с неговият председател Цецка Цачева. В началото на заседанието пък те бяха посрещнати от депутатите с ръкопляскания и ставане на крака в знак на уважение към техния талант.

Advertisement: Реклама:
Привечер пък Крисия се прибра в родния си Разград, където беше посрещната подобаващо. Нейните съученици я изненадаха с много цветя и песни, а кметът лично я посрещна. От днес малкото талантливо дете се завръща в класната стая, където има да наваксва много пропуски от изминалите седмици. Крисия е тотална любимка на хиляди хора, като дни след участието си клиповете от изпълнението на песента заедно с Ибрахим и Хасан е на челните места в сайтовете в интернет за видеообмен. 

вторник, 18 ноември 2014 г.

Влади Въргала спечели Вип Брадър



Влади Въргала е големият победител във Вип Брадър 2014-та. Зрителите отредиха първа позиция на любимия актьор, който остана изключително изненадан от първото си място и дълго време не можеше да разбере дали това е истина. На второ място предаването завърши любимата певица на цял един народ- Йорданка Христова, която напусна къщата с усмивка, а публиката и съквартирантите я посрещнаха на сцената на крака.

Advertisement: Реклама:
На трето място предаването напусна Уош, а четвърти завършиха Жени и Тачо. Почетното пето място бе за Албена Вулева, а на шесто място завърши Елена Кучкова. Последен къщата напусна победителя Влади, който имаше няколко минути да остане сам в нея и да се сбогува с мястото, където прекара живота си в последните два месеца. Актьорът се разчувства и пред цяла България заяви по телевизията, че обича много жена си и децата си, които го очакваха на излизане в студиото. 

понеделник, 17 ноември 2014 г.

България се изложи срещу Малта



България се изложи тотално срещу отборът на Малта. При вчерашната среща на Националният стадион "Васил Левски" отборът ни завърши наравно с островитяните, като по този начин почти със сигурност изгуби шансовете си за класиране на европейското първенство през 2016-та година във Франция. Нашият отбор започна добре срещата, като още в 6-тата минута България откри резултата, но след това играта ни беше под всякаква критика и като цяло подценихме гостите.

Те от своя страна се възползваха и когато можеха атакуваха, като при една такава атака футболист на гостите падна в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Футболистът на гостите беше безпощаден и така изравни резултата. По-късно отборът ни получи страхотен шанс, като и за нас бе отсъдена дузпа, която обаче бе пропусната по абсурден начин от Ивелин Попов, който изстреля топката високо нагоре. Така отборът ни има само 4 точки в групата и се намира в края на класирането.  

неделя, 16 ноември 2014 г.

Велика българска победа на Евровизия



Крисия, Хасан и Ибрахим завършиха на второ място на детската евровизия тази година, която се проведе в Малта. Представителите на България представиха песента си "Детска планета" по прекрасен начин и спечелиха овациите на публиката в залата и тази пред телевизионните екрани. Малката Крисия, която е едва на 10 години, беше и най-малкият участник тази година в конкурса. При гласуването най-висок резултат от 12 точки получихме от Холандия, Хърватия, Кипър и Сърбия. Много от другите държави ни дадоха по 10 и 8 точки, което ни постави и на второ място в крайното класиране.

Advertisement: Реклама:
Само на точка зад нас, на почетното трето място, е Армения. На първо място пък завърши представителят на Италия, която впечатли най-много публиката. Следващото издание на конкурса ще се проведе именно там. Веднага след края на шоуто първите трима имаха специална пресконференция, на която и получиха почетните награди, които успяха да завоюват. Крисия, Хасан и Ибрахим и цялата българска делегация се прибира днес следобед в София, а БНТ и БТВ ще предават на живо пристигането им на летище София.