събота, 21 февруари 2015 г.

През пролетта започват полети до Ню Йорк и Бостън от летище София



Директни полети от София до Бостън и Ню-Йорк ще се осъществяват през летище София след няколко месеца. От месец май трябва да стартират редовните полети през океана, като това ще се случи за първи път от много години насам. Двете линии ще бъдат и най-дългите, които ще се осъществяват от родното летище до която и да е дестинация. Очаква се наплив на пътуващи заради промоционалните цени, които се готвят, както и заради бързото пътуване до Америка, без да се налага прекачване на други полети.

Advertisement: Реклама: 
Полетите до Ню Йорк и Бостън се очаква да са веднъж седмично, като при завишен интерес най-вероятно честотата им ще се увеличи. България е първата държава на Балканите, от която ще има полети до САЩ. По този начин най-вероятно много туристи от съседните на нас страни ще предпочетат да пътуват от София, отколкото от Истанбул, където също полети до Америка, но летището е много по-натоварено. Плановете са за четири пъти седмично полети до Бостън и Ню Йорк от летище София, които могат да бъдат осъществени при интерес от страна на пътуващите. 

петък, 20 февруари 2015 г.

Левски заплаши с бойкот първенството



Собственикът на Левски Тодор Батков заплаши, че заедно с ЦСКА могат да се обединят и да бойкотират българското първенство. Това обяви вчера той пред медии по време на поклонението пред паметника на Васил Левски в столицата. Адвокатът е недоволен от начина на разпределение на парите от телевизионните права, като най-голяма сума отива в момента за Лудогорец. Шефът в Левски обяви, че заедно с ЦСКА имат общи интереси и могат да бойкотират първенството.

Междувременно феновете на българското първенство вече ще могат да го гледат само с платените два канала като допълнителен пакет към своята телевизия. От 21-ви февруари стартират две нови спортни телевизии, които ще предават мачовете от родния шампионат, както и от Английската висша лига. Близо 4 лева на месец струва допълнителният пакет, предлагащ ексклузивни излъчвания на най-интересните футболни срещи у нас и в Англия. 

четвъртък, 19 февруари 2015 г.

Риск от наводнения през пролетта на Балканите и в Италия



Влажно, дъждовно и по-студено ще бъде времето през пролетта на Балканите. Това сочи предварителна прогноза на един от най-авторитетните сайтове за прогнози в интернет. Метеоролозите прогнозират риск от наводнения на полуострова, както и валежи над нормата за по-голямата част от територията на Източна Европа. От месеците април до май има и опасност от градушки и силни гръмотевични бури, което е още една предпоставка за внезапни наводнения.

Advertisement: Реклама: 
Дългосрочната прогноза на синоптиците показва много валежно време на изток и по-спокойно на запад. Прогнозите са за спокойно време в страните от Западна Европа, където валежите ще са малко, а дните със слънчево време ще преобладават през по-голямата част от пролетта. От Италия обаче ще се зараждат циклони, които ще носят силни валежи и към Балканите. Топенето на снеговете в планините също ще бъде фактор, който ще окаже влияние върху нивата на реките и язовирите. 

сряда, 18 февруари 2015 г.

Бойко Борисов плаши с оставка заради нов дълг


Скандал е на път да разтресе държавата до броени часове или дни. Тази сутрин на редовното правителствено заседание премиерът Бойко Борисов заяви, че ако парламентът не приеме новият държавен дълг в размер на 16 милиарда лева ще подаде оставка. Новината бързо обиколи цялата страна и започнаха коментари доколко са сериозни заканите на премиера. От АБВ и Патриотичния фронт няма да подкрепят взимането на нов дълг, докато от ГЕРБ и Реформаторският блок ще гласуват за взимането му.

Тази сутрин от АТАКА и БСП организираха протест до сградата на Народното събрание срещу взимането на заем. Лично Волен Сидеров поведе митинга на своята партия, а Мая Манолова от БСП също излезе, за да протестира със симпатизантите на двете партии. Протестът обаче беше малоброен, като приключи още около обяд. Днес се очаква решението на парламента  за новия заем. 

вторник, 17 февруари 2015 г.

Източна Украйна е на прага на война



Източна Украйна продължава да е крайно нестабилна. Ситуацията там е напрегната, като примирието, постигнато в Минск преди няколко дни, на много места не се спазва. И украинските сили, и сепаратистите се обстрелват и обвиняват едни други в нарушаване на примирието. Германският канцлер Ангела Меркел предупреди, че трудно може да бъде контролирана ситуацията в тази част от Украйна и призова двете страни да спазват договореностите.

Advertisement: Реклама: 
Украинският президент Петро Порошенко предурпеди, че ако продължават боевете той е готов да въведе военно положение на територията на цялата страна. Това означава мобилизация и готовност за война с Русия. От своя страна сепаратистите не отстъпват от завзетите от тях територии и продължават да завладяват все повече. Очаква се в следващите дни САЩ да вземат решение дали да подпомогнат украинската армия с оръжие- действие, което със сигурност ще доведе до ответна реакция от Русия. 

понеделник, 16 февруари 2015 г.

Много слънце и високи температури до края на месеца



Слънчево и пролетно време ще застигне страната още в края на месец февруари. Напълно в несъответствие с приетите за този месец температури, градусите ще се покачат много над 10 и на места в страната ще достигат 20-21 градуса. Времето ще бъде слънчево и тихо, като ще бъде идеално за разходки и туризъм. Много по-топлото време ще се дължи на антициклон, който ще създава идеални условия у нас за топло и слънчево време. Сняг не се очаква поне до края на настоящия месец.

Началото на март също ще бъде топло и предимно слънчево. Ниските температури ще са далеч от нашата страна, като дори минималните в повечето места ще са положителни. Заради характера на месец март обаче не може да дадем категорична прогноза за постоянно задържане на топлото и слънчево време- през този месец често има резки застудявания и обилни снеговалежи, както и много топло и слънчево време. През следващата седмица ще имаме повече информация относно началото на месец март.

неделя, 15 февруари 2015 г.

Фенери полетяха в небето над София



Много влюбени двойки отпразнуваха вчерашния ден на влюбените на моста до НДК. Там се събраха десетки двойки, които пуснаха своите фенери в небето над София, символ на тяхната любов. Гледката наистина беше впечатляваща- множество светещи фенери се издигаха все по-високо в небето, а долу ги наблюдаваха тези, които са ги пуснали. През вчерашния ден на много места в цялата страна масово се продаваха всякакви неща за влюбени- от букети с цветя до балони във формата на сърце.

Най-доволни от вчерашния ден със сигурност са останали търговците, които са успели да продадат голяма част от стоката си. Най-много се продаваха цветята и особено червените рози, които мъжете бяха избрали за подарък на своите половинки. По-младите двойки пък избираха и балони с хелий във формата на сърце, които също бяха красив подарък. В много заведения вчера имаше специална романтична обстановка заради празника, а в много клубове денят беше отбелязан по подобаващ начин.