събота, 23 август 2014 г.

"Преди обед" се завръща в ефир



"Преди обед" се връща на екран в началото на септември. За това съобщават от медията. Първото предаване, което ще се появи отново в ефир след лятната пауза ще бъде именно това на Сащо и Деси, които отново всеки делничен ден от 9.30 до 12 часа ще правят интересни теми с много различни гости по теми, важни за обществото. Очаква се предаването да започне новия сезон с нов декор и много нови промени.

В началото на месеца се очаква да започне и друго любимо предаване по БТВ- това на "Шоуто на Слави", който цял август остави предаването за да прави реалити формата "Гласът на България", който започва в края на идния месец. Още от първите дни на септември пък се очаква и сутрешния блок да започва вече в обичайния си час. Пред август "Тази сутрин" се излъчваше от 7 часа, с половин час по-късно от обичайното. 

петък, 22 август 2014 г.

Захлаждане на запад, на морето остава топло



Краткотрайни, но интензивни валежи очакват днес синоптиците в следобедните часове над Западна България и планинските райони. В тази част от страната и температурите ще се понижат спрямо градусите от вчера с между 3 и 6 деления. Още вчера следобед започна промяна на времето с бурен вятър от запад и поредица от гръмотевични бури, няколко минали и през столицата. Днес следобед на места се очакват и гръмотевици, като не е изключено да има възможност за образуване на градушка.

Advertisement: Реклама:
По Черноморието времето ще бъде подходящо за плаж, като там ще бъде предимно слънчево с облаци в следобедните часове, повече на север. Привечер на места ще превали краткотрайно, възможно е и да прегърми, с по-голяма вероятност в Североизточна България. Най-подходящо за плаж ще бъде времето по южното Черноморие, където и температурата на водата остава най-висока- около 28 градуса.  Утре промяната на времето ще се усети и там и по морето също ще има повече облаци и места с валежи и по-ниски температури спрямо предишните дни.

четвъртък, 21 август 2014 г.

Нова мания обхваща света от дни



Нова мания обхвана света и буквално взриви социалните мрежи. Преди седмици създателят на Фейсбук започна кампания за популяризиране на болестта ASL като засне видеоклип в който се залива с леген студена вода с лед, а след това предизвиква трима души да направят същото до 3 дни и да качат клипа в нета. Така изкючително бързо броя на хората, които се заливат с вода с лед се увеличи и в момента интернет е пълен с такива клипове. В кампанията се включват изключително известни имена като Бил Гейтс, Джъстин Бийбър, Селена Гомез, Григор Димитров, Аштън Кътчър, Шакира и други. Предизвикан е и президентът на САЩ Барак Обама.

Освен известни личности и много други хора се включиха в инициативата, предимно за забавление. Фейсбук и Инстаграм са пълни с клипове в които малки и големи се заливат с вода с лед и предизвикват други свои приятели да направят същото. Скоростта, с която се разраства манията, е впечатляваща и до края на месеца със сигурност ще видим още много хора, които са се включили в така нареченото "ледено предизвикателство"

сряда, 20 август 2014 г.

Малко не стигна на Лудогорец за равенство



Малко не достигна на Лудогорец да вземе равенство в Букурещ вчера вечерта в първия мач в плейофите за влизане в групите на Шампионска лига срещу отбора на Стяуа. Мачът беше равностоен почти през цялото време и пред двата отбора имаше отлични възможности за откриване на резултата. В 35-тата минута германския съдия отсъди скандална дузпа срещу Лудогорец след несъществуващ фаул на Йордан Минев. Вратарят на българите обаче се справи блестящо и успя да спаси дузпата, като с това спечели адмирациите на цяла България. В първите минути на второто полувреме пък лудогорци уцелиха греда и така се разминаха с попадение във вратата на домакините.

През второто полувреме отборът от Разград се беше затворил повече в собственото си поле и разчиташе предимно на контраатаки, а домакините нямаха идея как да отбележат поне един гол. Всичко приключи обаче в 88-мата минута на срещата, когато след хубава атака Стяуа успя да вкара гол и да спечели срещата с минимален резултат. Така се очаква следващата седмица  в София да се реши спора кой ще участва в групите на най-престижния турнир в Европа, като българския тим запазва реално шансовете си за успех.

вторник, 19 август 2014 г.

Асансьор падна в мазето от 12-тия етаж



Жена загина след като асансьор в 12-етажна сграда буквално се срути и полетя заедно с нея и още една дама. Асансьорът се е срутил до мазето, като 46-годишна жена е починала, а друга 41-годишна е ранена и е откарана в болница. Установено е, че асансьорът е на 7 години и е сравнително нов в сравнение с останалите такива в други блокове в София. Тепърва предстои да бъде направен оглед от полицията и строителния контрол за да се установи причината за инцидента.

Advertisement: Реклама:
Масово асансьорите в страната в панелните блокове са много стари и амортизирани, като в много места превозните средства са на над 15 и дори над 20 години. По закон асансьорите трябва да минават проверка за да се установи че те са безопасни, за което се издава и съответния документ. Единствено в новите кооперации превозните средства са нови и модерни и са на  възраст до 5 години, като дори има в момента и такива на под една година. Това обаче са под 10 процента от всички асансьори в страната.

понеделник, 18 август 2014 г.

ТВ7 остана и без футболното първенство



ТВ7 изпада във все по-голяма криза покрай фалита на КТБ и блокираните пари в нея. Телевизията, която допреди няколко месеца беше най-богатата и даваше пари за скъпи филми и реалити формати днес е в точно обратното състояние, а масово служители са съкращавани или сами напускат медията поради финансовата криза в нея. Няколко предавания вече са спрени и няма да стартират през есента, а продуцентите Иван и Андрей, които през последните години правеха най-успешните предавания в телевизията си търсят друго място. Бъдещето на телевизията изглежда все по-несигурно и всичко зависи от съдбата на споменатата банка.

Пореден удар по телевизията бе отнемането на правото й да излъчва мачовете от българския шампионат. След като изпадна в състояние на неплатежоспособност и не успя да преведе парите на футболните отбори ТВ7 бе принудена да даде правата на друга медия. Вече мачовете се излъчват по Диема, като Нова Броудкастинг Груп закупи правата за следващите две години и мачовете от шампионата ще вървят по каналите Диема, Нова и Нова Спорт. По ТВ7 пък в момента се излъчват предимно филми, сериали и новинарски емисии.

неделя, 17 август 2014 г.

Лудогорец с нова победа над ЦСКА



Отборът на Лудогорец продължи наказателната си акция срещу ЦСКА и вчера отново победи отбора на Стойчо Младенов, този път с 2:0 на градския стадион в Разград. Мачът започна силно и за двата отбора, които стояха равностойно на терена и имаха идеални възможности пред себе си за реализиране на гол. След 25-тата минута обаче, след първия гол за домакините, футболистите на ЦСКА се прибраха в своята половина от терена и това даде отлична възможност за домакините да атакуват. През второто полувреме червените получиха още един гол малко след започването му. Това даде известен тласък на играта на ЦСКА и гостите започнаха по-смело да атакуват.

Безспорно второто полувреме беше далеч по-добро за армейците отколкото първото. През последните 30 минути от мача червените имаха много положения за гол, като на два пъти уцелиха гредите след отлични атаки, но късметът не беше с тях в този ден. Така Лудогорец за пореден път успя да победи 31-кратните шампиони и се изравни с тях на върха в класирането с по 10 точки, като това е първа загуба на армейците в първенството от неговото начало. Днес ще се играе срещата между Левски и Ботев Пловдив.