събота, 28 ноември 2015 г.

Скандали в Биг Брадър



Нови скандали стават в къщата на Биг Брадър само две седмици след като съквартирантите се събраха под един покрив в нея. Основно стрели прехвърчат по оста Ваня Червенкова- Соня Колтуклиева, които първоначално се държаха приятелски една с друга. С течение на играта обаче в къщата се образуваха лагери, като част от съквартирантите симпатизират на Ваня, а друга част на Соня. Двете вече няколко пъти влязоха в сериозни словесни сблъсъци една с друга.

Евгени Минчев пък бързо успя да се ориентира в новата обстановка в Биг Брадър и зае позицията на Ваня, като така нейният лагер стана значително по-силен поне на пръв поглед. Именно Соня пък беше първата, която бе елиминирана от съквартирантите, но заради решение на продуцентите журналистката бе върната в играта и за кратко успя да подразни част от участниците във формата. В понеделник зрителите ще видят развитието на скандала между двете, а също така в къщата ще влезе и още един съквартирант, който се очаква да разнообрази ежедневието на съквартирантите и да внесе нова свежест в предаването.

петък, 27 ноември 2015 г.

Задръствания около моловете заради черния петък



Черният петък днес ще напълни всички молове в страната заради очакваните големи намаления по магазините. Около всички търговски центрове ще има разположени допълнителни сили на полицията и КАТ, които ще регулират движението и ще се грижат за реда. Някои от магазините вече обявиха, че по време на черния петък някои от стоките им ще са с до 70 процента намаление. Това е и основната причина българите да напълнят моловете, за да се сдобият с качествени стоки на по-ниска цена.

Advertisement: Реклама: 
Още от сутринта около търговските центрове в София движението е сериозно затруднено, като в паркингите се образуват задръствания и излизането и влизането в тях става изключително трудно. Много от търговските обекти вече са изчерпали продуктите си с най-голямо намаление, като евтините стоки са били разграбени буквално за часове в началото на деня. Кампанията продължава до вечерта, когато се очаква ново затруднение около търговските центрове.

четвъртък, 26 ноември 2015 г.

Бойко Борисов с личен ръст на доверие



Премиерът Бойко Борисов е най-харесваният политик в България. Това показва проучване, направено от една от водещите социологически агенции в страната. За първи път от много време насам лидерът на ГЕРБ получава повече позитивни оценки, отколкото негативни. Той е и единственият политик, към когото доверието е по-голямо от недоверието. На дъното на класацията с най-ниско доверие е лидерът на АТАКА Волен Сидеров, който има под 10 процента одобрение.

По по-различен начин изглеждат нещата с правителството, към което доверието е по-малко от недоверието. Много от хората са скептични относно прогреса на страната ни и възможността кабинетът да се справи с най-големите проблеми, пред които е изправена държавата. Най-високо одобрение правителството получава от гласоподавателите на четирите партии, които го подкрепят, а най-ниско от опозиционните БСП и АТАКА. Сред министрите най-високо доверие получава Лиляна Павлова, а Тодор Танев е сред най-нехаресваните от тях.

сряда, 25 ноември 2015 г.

Утре идва първият сняг



Първи сняг очакваме утре в страната. Голяма част от Северозападна България се очаква да побелее в ранните сутрешни часове заради поредния циклон, който минава през нашата страна и спускането на малко по-студен въздух от север. Във Видин, Враца и Монтана очакванията са сутринта температурите да са малко над 0 градуса и да вали мокър сняг, като е възможно и образуването на краткотрайна снежна покривка. По-късно през деня тя ще се топи с повишението на температурите.

Advertisement: Реклама: 
В петък нов циклон ще донесе от юг нови валежи, на места интензивни. Привечер по високите полета се очаква дъждът да премине в сняг, като възможност това да се случи има и по високите квартали на София. Със сигурност в планините над 1000 метра ще започне образуването на снежна покривка, която до сутрешните часове на събота ще бъде между 10 и 20 сантиметра, в по-ниските части по-малка. От събота се очаква време без валежи, но с ниски температури и предимно облачно време до началото на следващата седмица, когато слънцето отново се очаква да грее по цял ден.

вторник, 24 ноември 2015 г.

Турция свали руски изстребител



Турция свали руски изстребител, след като той е навлязъл в нейното въздушно пространство без разрешение. Новината за сваления самолет дойде днес сутринта, като реакции по целия свят имаше буквално минути след нейното обявяване. Русия заяви, че много сериозно ще отвърне на случилото се, но без това да става по военен път. Президентът на Турция Ердоган пък заяви, че страната има пълното право да защитава своите граници и ще продължава да го прави и в бъдеще.

Много от световните лидери също се изказаха във връзка с инцидента, като президентът на САЩ Барак Обама зае страната на Турция. Министър-председателя на България Бойко Борисов изрази съжаление от инцидента и не пожела да го коментира по-подробно, като според него случилото се е много грешно за бъдещите отношения между двете страни. През следващите дни тепърва се очаква да излязат повече подробности около ситуацията, при която самолетът е свален. 

понеделник, 23 ноември 2015 г.

Бурен вятър нанесе щети в София



Бурен вятър причини сериозни щети на много места в столицата вчера. Ураганните пориви на вятъра достигаха до над 100 километра в час, като на връх Мургаш дори измервателните уреди не успяваха да отчетат реалната скорост, която е била над 144 километра. На много места в столицата имаше паднали ограждения на строителни обекти и ламарини от покривите на блоковете, а също така и паднали дървета и билбордове. През целия ден екипи на Гражданска защита, пожарната и столична община обикаляха по сигнали, за да отстраняват проблемите по места.

Advertisement: Реклама:
Най-силно вятърът е духал в южните квартали на София, които са в близост до Витоша. Множество сигнали са получени на телефон 112 от кварталите Павлово, Овча Купел, Горна Баня и Борово, където на много места има отнесени от вятъра ламарини от покривите на блоковете. От Столична община предупредиха столичани да премахнат всички неукрепени предмети от прозорците и балконите си с цел избягване на инциденти.

неделя, 22 ноември 2015 г.

Засилени мерки за сигурност на летище София



Засилени мерки за сигурност има от няколко дни на летище София заради последните атентати, които се случиха през миналата седмица в Париж и отнеха живота на 130 души, а много други бяха сериозно ранени. Полицаи с автомати и кучета пазят летището, като на влизане и излизане от страната ще извършват стриктни проверки на багажа и документите на пътниците. Допълнителни скенери също са монтирани на територията на летището.

От няколко дни пред летището също така стоят паркирани и няколко автомобила на гранична полиция, като с това се цели да се вдъхне респект и сигурност сред гражданите, които пристигат или заминават от летището. До момента не са установени инциденти, като през следващите дни строгият контрол ще продължи и на двата терминала. Засилени мерки за сигурност има и на гарите в София.