събота, 18 юни 2016 г.

БГ Радио с грандиозен концерт в Благоевград



Десетки хиляди благоевградчани и гости на града присъстваха на площада за връчването на годишните музикални награди на БГ радио. Събитието се провежда вече четвърта година в Благоевград и всеки път на него присъстват все повече и повече зрители. Тази година на сцената се качиха множество български изпълнители, които през изминалата година с труда си заслужено получиха статуетките си. Една от най-престижните награди- за български посланик на музиката получи певицата Поли Генова.

На грандиозният концерт присъстваха Рафи, Дивна, Криско, Ангел, Сантра, Михаела Маринова и още много от известните наши изпълнители, които през 2015-та създадоха не един и два хита, които още се пускат по родните дискотеки. Възходът на българската музика определено продължава и това го показва именно значителната численост на публиката, която бурно аплодира своите любимци. За пореден път един от най-аплодираните изпълнители беше Криско, а много от овациите събра и Поли Генова, която представи тази година страната ни на Евровизия.

петък, 17 юни 2016 г.

Масови проверки в Слънчев бряг цяло лято



Масирани проверки започнаха в най-големият ни морски курорт Слънчев бряг.  След стреблата срещу Митьо Очите лично Бойко Борисов нареди всички възможни власти да влязат в курорта и да правят масирани проверки през целия летен сезон с цел да се внесе спокойствие сред туристите и да не бъде провален сезона. Още на следващия ден след нареждането на премиера полицейски патрули бяха разположени на входно-изходните точки на комплекса и проверяваха всички по-лъскави коли и техните шофьори за алкохол, наркотици и други забранени вещества.

От НАП влязоха масово в заведенията и започнаха да правят проверки за договори, осигуровки и укриване на данъци. На някои от най-големите заведения вече са открити нарушения и са им съставени актове, а също така са поставени под специален надзор. При повторно нарушение глобата е много по-голяма, а съществува риск и заведението да бъде временно затворено. Проверките ще продължат по всяка вероятност до края на месец август, когато реално приключва и летния туристически сезон у нас.

четвъртък, 16 юни 2016 г.

Наредиха климатиците да бъдат пуснати в новите автобуси в София



Столична община е наредила на всички шофьори, които карат по линиите на градския транспорт при възможност задължително да пускат климатиците в превозните средства заради непоносимите горещини, които са обхванали Столицата от няколко дни. Всъщност климатици има само в част от превозните средства- в почти всички тролеи и в част от автобусите, а също така и в мотрисите, изпълняващи курса на трамвайна линия 7.

Advertisement: Реклама:
Новите автобуси, които бяха закупени миналата година от общината са снабдени с климатик и той задължително е включен от началото на месец юни. С напълно нови и модерни автобуси вече са линиите 102, 83 и 76, а също така по линия 310 се движат част от новите превозни средства. Желанието на общината е до края на тази година до бъдат доставени още нови автобуси, които да бъдат пуснати по линии, по които в момента се движат амортизирани превозни средства. До края на годината близо 100 нови автобуса трябва да се движат по линиите на градския транспорт в града.

сряда, 15 юни 2016 г.

Русия на крачка от изхвърляне от Евро 2016



Русия се отърва от изхвърляне от Евро 2016 и засега ще продължи участието си в първенството. Тимът беше застрашен от дисквалифициране след поредица от инциденти, в които основната роля имаше руската агитка. Първоначално тя се сби с английските фенове преди срещата между двата отбора, а след края на срещата нахлу в сектора на феновете от Острова и ги нападна, като имаше и няколко пострадали. След този инцидент официално от руснаците бяха предупредени, че ще бъдат изхвърлени от надпреварата при още един подобен инцидент. Наложена им беше глоба в размер на 150 хиляди евро.

След втората среща на Русия с отбора на Словакия обаче руските фенове отново влязоха в бой, този път с такива на противниковия отбор. Именно това наложи и нова среща на най-висше ниво между отговорните футболни фактори, които да решат какво да правят с тима. В крайна сметка отборът не беше изваден от турнира, но при нов инцидент вероятността това да се случи е сериозна. Следващата среща на руснаците е с отбора на Уелс.

вторник, 14 юни 2016 г.

Опасни бури и градушка утре



Опасно време се очаква утре в половин България. Най-опасно ще бъде времето на северозапад, където следобед и привечер се очакват силни гръмотевични бури, а заради горещото време бурите може да бъдат много силни и да донесат със себе си едра градушка, която да нанесе сериозни щети по имущество и реколта на хората. Същата опасност съществува и за части от Западна България, където утре също не са изключени следобедни гръмотевични бури.

Advertisement: Реклама:
Преди това утрешния ден ще започне със слънце и отново температурите ще се повишат, като максималните ще са между 35 и 40 градуса, в отделни райони са възможни стойности до 41. Следобед на изолирани места ще има гръмотевични бури, като такива не са изключени и в София, вероятно в часовете след обяд и превечер.В Столицата също не е изключено да превали град, като заради топлото време е възможно градушката да е сериозна.  След бурите нови такива се очакват в неделя.

понеделник, 13 юни 2016 г.

ЦСКА с първа лятна подготовка



Отборът на ЦСКА провежда своята първа лятна подготовка в град Тетевен. Там близо две седмици футболистите на Христо Янев ще се готвят за новия сезон, като вече част от тях минаха медицински прегледи. По време на подготовката към тима се очаква да се присъединят няколко нови футболисти, чиито имена засега се пазят в пълна тайна. Голяма звезда в селекцията се очаква да бъде Станислав Манолов, който до дни ще започне да тренира с червените.

Вероятно по време на подготовката отборът ще бъде посетен от собственика на клуба Гриша Ганчев, който през последните месеци усилено се опитва да върне ЦСКА там, където и е мястото. Все още няма яснота дали червените ще се завърнат в елита, като до последно вероятно информацията за това ще бъде разнопосочна. До края на юни обаче би трябвало от БФС да дадат точен отговор ще присъстват ли червените през идната година в елита или за втора поредна година ЦСКА ще остане извън професионалния футбол, макар да стана носител на Купата на България през тази година.

неделя, 12 юни 2016 г.

Пълни с туристи са летните ни курорти



За поредна година Слънчев бряг е най-посещаваният летен курорт у нас. Още в началото на летния сезон курортът е пълен с туристи, като преобладават такива от Русия и Великобритания. Очаква се в самия пик на сезона- началото и средата на месец юли там да бъде препълнено. Хотелите в района отдавна са запазени за туристите, а свободни стаи могат да се открият предимно в по-отдалечените от плажната алея места. Цените за поредна година са на едно и също ниво, като не се забелязва поскъпване- нещо, което се очакваше предвид повечето туристи у нас тази година.

Advertisement: Реклама:
Курортите близо до Слънчев бряг също се радват на сериозен туристически интерес поради многото барове, заведения и хубавите плажове. Свети Влас, Равда и Несебър също са пълни с летовници, а българските туристи предпочитат предимно последните два заради по-спокойната обстановка и доста по-ниските цени за нощувка в сравнение със Слънчев бряг. От местната полиция в Несебър са се погрижили за сигурността на гостите на курортите и са осигурили достатъчно полицейско присъствие и през деня, и вечер.