събота, 13 септември 2014 г.

Люба Кулезич се завърна в ефир



Люба Кулезич и предаването й "На светло" се завърнаха в ефир след лятната почивка. От миналата събота водещата на Нова отново е в ефир всяка събота и неделя, но вече със сериозно редуцирано време. Водещата има само един час, от 10 до 11, в който да разговаря със своите гости. "На светло" е намалено от шефовете на Нова телевизия незнайно защо, въпреки добрия рейтинг, който предаването е имало през миналия телевизионен сезон.

В неделя, веднага след Кулезич, в ефир с нови истории се завърна и предаването "Съдебен спор", където често се стига да шумни скандали с привкус на пиянство и идиотизъм. Главният редактор Жоро Игнатов отново е подготвил интересни истории, които да привлекат зрителския интерес, вероятно отново с много шум и фанфари. "Съдебен спор" през новия телевизионен сезон ще се излъчва в събота и неделя от 11 часа, веднага след "На светло с Люба Кулезич". 

петък, 12 септември 2014 г.

Застудяване и нови валежи от понеделник



Рязко захлаждане и силни валежи от дъжд ни очакват в понеделник и вторник идната седмица, показват последните прогнози за времето. На места в страната температурата в понеделник няма да надвиши 14-15 градуса, като за момента се очаква градусите в София в първия ден от новата седмица да бъдат 15, а времето да бъде облачно и с валежи от дъжд. Нов циклон се очаква да мине бързо през нашата страна, носейки със себе си рязко захлаждане и силни валежи, които се очаква до 48 часа да преминат през страната.

Advertisement: Реклама:
До тогава обаче времето ще бъде предимно слънчево, с повече облаци над Западна България утре и през почивните дни, като на места се очакват крактокрайни следобедни валежи от дъжд, в планините придружени от гръмотевици. Повече слънчеви часове ще има по Черноморието, където и температурите ще са малко по-високи от тези в останалата част от страната. Очакваните валежи през новата седмица ще застигнат най-източните райони едва във вторник, като в сряда там също ще вали, а на запад вече се очаква спиране на валежите. По най-високите върхове се очакват първите валежи от сняг. 

четвъртък, 11 септември 2014 г.

Днес Америка почита жертвите на 11-ти септември



Днес се навършват 13 години от трагедията в Америка, когато два самолета се разбиха в най-високите небостъргачи и нанесоха неноправими щети за години напред. Хиляди хора изгубиха живота си по нелеп начин заради терористи, решили да отвлекат два граждански полета и да ги разбият в сърцето на Америка. Самолетите последователно се разбиват в двата търговски центъра, като това успява да се улови дори от телевизионните камери, които предават вече на живо случващото се.

След нападението над Америка от терористи, САЩ засили присъствието си в отделни страни като Ирак, Иран и Афганистан и реши чрез изпращане на военни сили да се бори с терористите. Първа и основна цел на Америка бе да намерят и убият Осама Бин Ладен, един от основните поддръжници на терористите в цял свят и техен основен учител и предводител. На тази дата Америка си спомня за трагедята, сполетяла страната, и отдава почит на загиналите в тази трагедия. 

сряда, 10 септември 2014 г.

Освиркаха Бареков, ГЕРБ помага на пострадалите от наводненията



Лидерът на ББЦ Николай Бареков бе бурно освиркан тази сутрин в сутрешния блок на БТВ от Варна. Той, заедно с други кандидат-депутати тряваше да отговарят на живо на журналистически въпроси, както и на такива на местните хора от района. Неколкократно бившият телевизионен водещ и парадиращ да е политик бе засипван с неодобрителни възгласи, които идваха от различни посоки. В крайна сметка Бареков въобще не се притесни и продължи да защитава тезите си в предаването.

Advertisement: Реклама:
И днес кандидат-депутатите на ГЕРБ няма да провеждат кампания, а ще помагат на хората, пострадали от наводненията в различни части в страната. Работи се в районите на Монтана, Враца, Мездра, Бургас, където бяха последните наводнения, нанесли огромни щети по инфраструктурата и домовете на хората. От няколко дни ГЕРБ не провежда кампания заради бедствията, които за пореден път сполетяха страната ни преди дни. За разлика от тях обаче останалите политици без свян обикалят страната и си правят кампания, докато наши сънародници буквално бедстват в собствената си страна.

вторник, 9 септември 2014 г.

България излиза за победа срещу Азербейджан



България излиза тази вечер в първата си среща от квалификациите за европейското първенство през 2016-та година във Франция. Първият мач на националният ни отбор по футбол е срещу отборът на Азербейджан, като срещата ще бъде днес от 19 часа и ще се предава пряко по БНТ. Очаква се треньорът на националите Любослав Пенев да заложи на атакуващ футбол, като вероятно нашият отбор ще търси възможно по-голям резултат в срещата. Повечето анализатори смятат националите ни за фаворити в днешния мач.

Advertisement: Реклама:
Вчера обаче на летище София президентът на БФС Борислав Михайлов заяви, че би се радвал и на точка в днешната среща. Коментарът на Михайлов звучи абсурдно предвид претенциите на националите ни за участие на европейското- нещо, до което трябва да стигнем основно с победи срещу нашите противници в групата. Именно и заради това днешната победа срещу отбора на Азербейджан е задължителна, за да може отбора ни да тръгне с 3 точки и да набира инерция в следващите мачове, когато ще срещнем далеч по-силни противници. 

понеделник, 8 септември 2014 г.

Скандален учебник по история за 3-ти клас разбунтува обществото



Голям скандал се надига сред родители и граждани, които са възмутени от излизането на учебник за 3-ти клас по история. Във въпросното четиво се говори за България и историята ни преди векове, като авторите по скандален начин са писали за Левски и турското робство. Например е написано, че полиция е  арестувала Апостола на свободата- Васил Левски, а не турски заптиета. Гаврата на авторите не спира до тук, като те в учебника продължават да пишат абсолютни глупости, които безспорно карат обществото да се разбунува срещу написаното там.

Също така учениците в този учебник могат да прочетат, че по времето на цар Симеон България не е имала кой знае какъв успех. Дори не се споменава, че страната ни е била на три морета и е властвала на Балканския полуостров. Гневни родители вече са потърсили сметка на авторите на учебника, които се оправдават, че той е написан за малки деца и много от нещата се смекчени нарочно. Твърде вероятно е учебника да бъде изтеглен от пазара и да не се изучава заради безспорно грешните неща, които пише в него. 

неделя, 7 септември 2014 г.

Попфолк певица имала 116 милиона в КТБ, тя отрича



Слух за милиони на една позабравена попфолк певица разбуни жълтите медии през изминалата седмица. Нейзнайно откъде, в един от най-големите жълти вестници се появи информация, че Луна има над 100 милиона лева в почти фалиралата банка КТБ. Певицата е един от най-ощетените вложители според информатора на изданието. Певицата обаче категорично отрече информацията и заяви, че тя е пълна лъжа. Луна отрече да има 116 милиона лева в банката, както се твърди в материала на жълтото издание. Според него тя е придобила парите от финансово мощен бизнесмен.

Певицата се твърди, че е една от най-дейните в протестите с искане за отваряне на банката и дори, че именно тя ги организира. Нито една обаче от тези информации не е потвърдена официално. Вече повече от месец пред БНБ всяка седмица се събират вложители в КТБ, които протестират и искат банката да бъде отворена час по-скоро и хората да могат да разполагат свободно с парите, които са внесли в нея.