събота, 14 ноември 2015 г.

Адекватни реакции на телевизиите ни за трагедията във Франция



БНТ бе една от малкото български телевизии, които адекватно реагираха в нощта на атентата с извънредни емисии и максимално много информация от столицата на Франция. Телевизията излъчи, макар и  да беше късно през нощта няколко живи извънредни новини, в рамките на които кореспонденти от Франция и Брюксел разказаха последните новини от трагедията. За разлика от националната телевизия обаче, БТВ и Нова телевизия се отчетоха само със съобщение, като не прекъснаха програмата си.

Силно обаче бе медийното отразяване днес, като през целия ден всички телевизии излъчват извънредни коментарни студия и информационни емисии, а някои от тях дори изпратиха няколко журналистически екипа в Париж, от където да предават на живо за новините. Николай Дойнов от Нова телевизия и Светослав Иванов от БТВ вече са във Франция, от където през следващите дни ще предават на живо за зрителите в България.

петък, 13 ноември 2015 г.

Серия страховити атентати в Париж



Серия терористични атаки във френската столица Париж. На 5 места в града бяха направени атентати, като загиналите са над 130 души, а ранените повече от 300. Терористи нападнаха града вечерта, като се прицелиха в места, където се съсредоточават много хора. Първата атака беше осъществена по време на футболната среща Франция-Германия, на която присъстваше и френския президент Франсоа Оланд, който бе евакуиран моментално.

Други атаки бяха осъществени в театър, заведение и бар, където също има много загинали. Най-много са те в театър, където по време на рок концерт двама или трима терористи са нахлули и са започнали масова стрелба по публиката, която панически е започнала да бяха към изходите на залата. Полицията в Париж е концентрирана в целия град, като постоянно се извършват проверки на хората и техния багаж, а жителите на града са помолени да не излизат от домовете си .

четвъртък, 12 ноември 2015 г.

Куп звезди идват за бенефиса на Стоичков



Големият български футболист Христо Стоичков ще се завърне на терена следващата година, когато подготвя голям бенефис на стадион "Васил Левски". Христо вече организира събитието, на което се очаква да дойдат куп знаменитости, като голямата новина вече е, че Диего Марадона е потвърдил присъствието си на спектакъла в София през 2016-та. Много големи имена от футбола се очаква също да уважат събитието, като тепърва ще се разбере кои ще са те през следващите месеци.

Advertisement: Реклама:
В продажба вече са и билетите за събитието, като тяхната цена е от 18.88 до 88.88 лева заради осмицата, с която Христо винаги е играл на терена. На събитието също така се очаква да присъстват освен приятели на големият футболист и много от шефовете в световния футбол, които ще пристигнат в София специално за бенефиса. Най-вероятно освен на стадиона, събитието ще може да се наблюдава и на живо, като със сигурност поне една телевизия ще придобие правата за излъчването на бенефиса на Христо Стоичков.

сряда, 11 ноември 2015 г.

Народното събрание позволи арест за Сидеров и Чуколов



Народното събрание позволи лидерът на "Атака" Волен Сидеров и неговият заместник Десислав Чуколов да бъдат арестувани заради скандалът около нахлуването им в НАТФИЗ в нощта на изборите, когато двамата провокираха напрежение, като за малко не се стигна до техния публичен линч от студенти и ядосани граждани. Със 124 гласа "за" прокуратурата получи разрешение за арест, като до дни се очаква двамата да бъдат привикани в следствието, където да дадат показания, а след това да бъдат задържани за 72 часа.

Лидерът на "Атака" заяви веднага след решението, че Сотир Цацаров лично иска да го отстрани от политиката заради лични причини, като в това той визира внесени промени от партията на Сидеров, в които се иска мандата на главния прокурор да бъде намален от 7 на 5 години. През следващите дни се очаква развитие по темата, като най-вероятно в първите дни на следващата седмица двамата народни представители Сидеров и Чуколов ще бъдат задържани.

вторник, 10 ноември 2015 г.

Дни до финала на "Вип Брадър"



Малко преди финала на "Вип Брадър" от къщата ще си тръгнат двама съквартиранти, за които играта ще приключи дни преди края на този сезон. В сряда по време на живото предаване двамата съквартиранти, които имат най-нисък вот от зрителите ще напуснат къщата, а останалите ще се класират на финал, където ще се борят за победата. В двучасово живо предаване големият брат ще покаже на зрителите и хубавите, и лошите черти на съквартирантите и публиката ще има възможността да остави най-добрите на финал.

Advertisement: Реклама:
В последните дни скандалите в къщата стават все по-ожесточени заради приближаването на края на сезона и факта, че много от звездите вече са изнервени предвид изолацията, в която се намират вече втори месец. Някои от тях например на няколко пъти по време на формата са изявявали желание доброволно да напуснат, но са били разубеждавани от своите съквартиранти в къщата. В петък е финалът на "Вип Брадър", на който се очаква да присъстват всички съквартиранти, като от екипа на предаването обещават много изненади за зрителите.

понеделник, 9 ноември 2015 г.

БСП призна провала на изборите



БСП признава, че отминалите избори за местна власт са били изключително тежки за партията заради резултатите, които произлязоха от тях. Столетницата няма нито един спечелен областен град, което не се е случвало от много години насам. Крепости като Видин, Сливен и Благоевград бяха сринати от ГЕРБ и партията на Борисов успя да ги спечели, макар и първите два на балотаж. От БСП пък тепърва ще анализират причините за провала си.

Някои от членовете на партията вече искат оставката на лидера Михаил Миков, като според тях той трябва да поеме лична отговорност и да се оттегли достойно заради краха на изборите. По всичко личи обаче, че Миков няма намерение да се оттегля, като вероятно ще има оставки по места и смяна на партийни областни лидери, с което ще се цели намаляване на напрежението в партията. В понеделник се очаква да се състои среща по най-високите върхове в БСП.

неделя, 8 ноември 2015 г.

Топло като пролет през следващите дни



Топла есен ни очаква през следващата една седмица, като градусите ще са доста по-високи от обичайното за средата на месец ноември. В средата на седмицата температурите ще достигат до 20-25 градуса, като на места не са изключени по-високи стойности и отбелязването на температурни рекорди. Сутрин температурите също ще са високи и ще са между 5 и 10 градуса, на места и повече.

Advertisement: Реклама:
Времето без валежи у нас ще се задържи поне още десет дена, като дъждовете ще останат далеч от нашата страна. В събота в страната ще нахлуе студен въздух и ще понижи температурите с няколко градуса, като облачността временно ще се увеличи, но валежи не се очакват. От неделя отново се очаква повишение на температурите и повече слънчеви часове, като мъгли не са изключени в Северна България и затворените котловини на Западна и Централна България.