събота, 13 декември 2014 г.

Бедствието в Нова Махала продължава



Наводнението и бедствието в село Нова Махала продължава вече близо седмица. Днес водата се оттегли от улиците на селото, но къщите са наводнени и на места водата в дворовете достига близо един метър. Липсват достатъчно екипи на пожарна и полиция на място, както и на Гражданска защита. Днес по-късно се очаква и помощ от държавата с техника и средства за справяне с наводнението.

След като водата се оттегли, вече достъпът до селото е свободен и евакуираните хора започнаха да се връщат по къщите си, за да видят щетите от водното бедствие. Помпата за отводняване в селото в момента е само една и хората се записват на списък за да я използват. С пристигането на аварийните екипи се очаква отводняването на къщите да става далеч по-бързо и лесно. Хората недоволстват поради липса на каквато и да е помощ от общината и държавата до момента. 

петък, 12 декември 2014 г.

Траян отпадна от Х-Фактор



Траян напусна Х-Фактор след вчерашните елиминации. Той, заедно с Михаела, бяха участниците с най-нисък вот и трябваше да се борят за продължаването си в шоуто. Трима от съдийте- Соня, Заки и Любо гласуваха Михаела до остане, докато Мария Илиева подкрепи Траян, който е и от нейният отбор. Така музикалното реалити остана с още един участник по-малко, като до финала борещите се за победа ще намаляват всяка седмица.

Следващият концерт на изпълнителите ще бъде на Бъдни вечер- 24-ти декември, като той няма да има състезателен характер. През месец януари пък изпълнителите ще продължат участието си в предаването, като продуцентите са подготвили много интересни предизвикателства за тях. Какви обаче ще са точно те предстои да разберем идния месец. В момента всеки от съдийте има поне един свои участник в предаването, като Мария Илиева след вчерашните елиминации продължава напред с две момчета. 

четвъртък, 11 декември 2014 г.

Задържаха няколко футболисти за черно тото



Голям скандал, свързан с черното тото, избухна вчера. При спецоперация бяха привикани на разпит множество футболисти, като трима от тях- Александър Тунчев, Мартин Камбуров и Кирил Котев бяха задържани за 24 часа. Очаква се днес да се реши дали ще бъдат освободени или ще останат зад решетките. Междувременно продължават разпитите и на други хора, за които се предполага, че са свързани с черното тото. До момента повече информация по случая не се дава.

Advertisement: Реклама:
Освен задържаните, много други футболисти вчера също са били разпитани, но са пуснати. Днес и в следващите дни вероятно ще има още разпити, като не е изключено да има и други задържани. Предполага се, че операцията се провежда заради съмнения за нечестна игра в контролите на Локомотив Пловдив през февруари тази година, когато отборът игра по съмнителен начин в някои от срещите си. Вероятно и Коко Динев ще бъде привикан на разпит в близките дни. 

сряда, 10 декември 2014 г.

Реал Мадрид с втора победа над Лудогорец



Българският шампион Лудогорец приключи тазгодишното си участие в европейските клубни турнири. Вчера зелените загубиха като гости с 0:4 от отборът на Реал Мадрид, който се смята за най-добрият отбор в света в момента. Първите две попадения паднаха през първото полувреме, а останалите през второто. Още в 18-тата минута пък футболист на Лудогорец бе изгонен с директен червен картон заради игра с ръка, с която и отби топката от голлинията. Съдията отсъди и наказателен удар, който Кристиано Роналдо не пропусна.

През цялата среща разградчани играха добре и се опитваха да се противопоставят на своя съперник, като имаха няколко добри положения за гол през срещата. Вратарят на Лудогорец пък успя да спаси много голови положения, които със сигурност щяха да направят резултата далеч по-впечатляващ. Разградчани завършват на четвърто място в групата със спечелени 4 точки от една победа и един равен мач. 

вторник, 9 декември 2014 г.

Сняг в София, дъжд в страната



Сняг заваля в части от страната днес. Точно по прогноза още вчера вечерта валежите от дъжд на места в Западна България започнаха да преминават в сняг, а тази сутрин на места има вече и снежна покривка. В София тя е доста скромна, но валежите продължават и до вечерта е възможно при понижение на температурите снегът да се увеличи. В планините навсякъде вали сняг и снежната покривка ще се увеличава през деня, а спиране на валежите се очаква след полунощ, първо в масивите от южна България.

Advertisement: Реклама:
На изток обаче валежите днес ще са от дъжд и ще са интензивни на места. Това може допълнително да вложи обстановката в районите, заплашени от наводнение, като през следващите часове се очаква и покачване на нивата на реките в много места в страната. Все пак утре вече валежи няма да има, а до края на седмицата ни очаква далеч по-спокойно време с повече слънце и малко по-високи температури. 

понеделник, 8 декември 2014 г.

Днес студентите празнуват своя празник



Днес студентите празнуват своя празник- 8-ми декември. В цялата страна са организирани студентски купони, които ще продължат до сутринта. Масово големите градове са празни и учащите са се насочили предимно към планинските курорти, където подобаващо да отбележат своя празник. В Банско абсолютно всички хотели и къщи за гости са запазени, като капацитетът на курорта е запълнен изцяло и тази вечер малкото градче ще бъде препълнено с хора.

В Студентски град обаче и тази вечер купон ще има и той ще бъде на ниво. За тези, които са решили да останат в столицата и да празнуват заведенията са поканили едни от най-големите изпълнители, които ще изпеят своите хитове и ще зарадват празнуващите днес. Резервации текат с пълна сила за днешния ден и се очаква дискотеките да бъдат препълнени от празнуващи студенти. 

неделя, 7 декември 2014 г.

Ски-сезонът ще започне със закъснение



Неприятен старт за ски сезона в България се очертава. Планираното начало на зимните спортове в страната във всички зимни курорти засега ще се отложи с поне няколко дни заради лошите метеорологични условия и липсата на сняг в планините. Пистите навсякъде с малки изключения са незаснежени, а температурите са високи и не позволяват да се използва изкуствен сняг. Заради валежите от дъжд, които цяла седмица с прекъсвания продължават дори в планините, туриститие избягват все още посещението на зимните ни курорти.

Advertisement: Реклама:
Надеждите на хотелиерите са в най-скоро време температурите да се понижат достатъчно, за да може да има сняг по пистите, макар и изкуствен. Засега обаче синоптиците са скептични и предвиждат дъжд, а валежи от сняг само по високите части. Надежда има в средата на идната седмица, когато се очакват валежи от сняг и в ниското заради очаквано застудяване, но пък няма да се образува съществена снежна покривка. Повечето зимни курорти официално ще открият ски-сезона в средата на месеца.