събота, 3 януари 2015 г.

"Шоуто на Слави" в ефир и в първите дни от новата година



В първите дни на новата година "Шоуто на Слави" продължи своето излъчване, за изненада на зрителите. Обикновено по това време не се работи, а телевизиите предлагат предимно филми на своите зрители, които заместват предаванията и турските сериали. На първи и втори януари обаче Слави и неговите колеги радваха зрителите на БТВ с предварително заснети предавания, които се излъчиха в първите два дни от новата година.

В тях екипът на предаването прави обзор на изминалата година, както и на най-големите гафове в предаването през изминалите 12 месеца. Вчера гости в студиото бяха и тримата актьори Краси Радков, Мариан Бачев и Виктор Калев, които са част от най-интересното в предаването всеки ден. През новата година предаването ще продължи своето съществуване в национален ефир, като това е единственото токшоу, задържало се толкова дълго време на екрана. 

петък, 2 януари 2015 г.

Откриват ски сезона на Витоша днес



Днес в 18 часа е официалното откриване на ски сезона на Витоша. След няколкоседмично забавяне заради липсата на сняг и топлото време от тази вечер софиянци ще може да се порадват на хубавите писти, които са подготвени за любителите на зимните спортове. Цените и тази година не са променяни, като за целодневно каране картата е на цена 35 лева, а за нощно- около 20 лева. Очаква се довечера на откриването на сезона стотици софиянци да се качат на планината и да изпробват пистите.

 Витоша е един от зимните ни курорти, който предлага и нощно каране от 18 до 22 часа при добри условия. Пистата "Витошко лале" разполага с прожектори, които я осветяват изцяло и позволяват каране и в тъмната част на денонощието. След прясно навалелия сняг условията за ски по всички зимни курорти са добри и повечето писти работят, а температурите дни наред вече са отрицателни, като това позволява задържането на снега. 

четвъртък, 1 януари 2015 г.

България посрещна новата година



Новата 2015-та година беше посрещната от целия свят. Вчера точно в дванадесет часа в полунощ настъпи тя и в България, където беше посрещната от милиони. Десетки хиляди бяха избрали да излязат по площадите и там да отпразнуват отиващата си 2014-та и идващата нова година, като най-много хора имаше по площадите на София, Пловдив, Бургас, Варна, Велико Търново и Благоевград. В столицата въпреки големият студ, в полунощ достигащ температура от около -12 градуса, концертът за столичани и гостите на града продължи до около 1 часа след полунощ с ДесиСлава.

Advertisement: Реклама: 
Новата година беше посрещната с много заря и пиратки. В столицата за около час тътенът от всякаква заря отекваше в къщите и блоковете, а алармите на колите така и не спряха да свирят. Много хора бяха закупили впечатляващо количество пиротехника, като сред най-използваните бяха римските свещи, пиробатериите и пиратките. Днес, в първия ден на новата година, повечето магазини няма да работят, а търговските центрове ще отворят врати едва около обяд. 

сряда, 31 декември 2014 г.

Президентът ще отправи новогодишно обръщение към нацията минути преди настъпването на новата година



Тази вечер президентът на Република България Росен Плевнелиев ще направи обръщение към нацията по случай настъпването на новата 2015-та година. Изявлението ще бъде излъчено броени минути преди новата година по най-големите телевизии като БТВ, БНТ и Нова. Секунди преди настъпването на 2015-та целият български народ ще чуе равносметката на държавния глава за отминаващата 2014-та, както и пожеланията за идните 12 месеца.

Довечера в цялата страна милиони българи ще отбележат посрещането на новата година, към която всички ние таим надежди да бъде много по-добра, без бедствия и с много успехи за целия български народ. Нека си пожелаем да няма повече бедствия като наводнения, които имахме тази година, целият български народ да бъде жив и здрав и за всички ни новата година да бъде по-успешна от старата. Весело посрещане на новата 2015-та година! 

вторник, 30 декември 2014 г.

Откриха разбилия се самолет



Дни след като от радарите изчезна един от самолетите на компания "Еър Азия", спасителната акция по откриването му продължава с пълна сила. Днес обаче надеждите за живи се изпариха, след като най-вероятно са намерени останки от разбилия се в морето самолет. Телата на десетки души вече са извадени от водата, а техните близки съвсем скоро ще бъдат известени. За съжаление самолетът се е разбил, като тепърва ще се изясняват причините за това.

Advertisement: Реклама:
Водолази съобщават, че се вижда сянка във водата, като това най-вероятно е потъналия самолет. Намерени са и спасителни жилетки, както и части от самолета. Тепърва се очаква да се откриват нови останки, както и хора, пътували в злополучния полет. След няколкодневно издирване най-вероятно самолетът е открит, като до часове това ще бъде потвърдено и официално, а в следващите дни ще бъдат разучавани записите от черните кутии, които записват всичко, случващо се в самолета. 

понеделник, 29 декември 2014 г.

Сняг в София, дъжд в страната



Сняг и студ сковаха цяла България. Днес до обяд на много места валя сняг, като най-много има в София, Видин и Монтана, където снежната покривка е около 25 сантиметра. Снеговалежите от обяд обаче започнаха да отслабват и спират, а до вечерта те ще продължат основно над Централна и Източна България, където ще се образува снежна покривка. През следващите дни ще бъде с променлива облачност и слаб сняг, но времето ще бъде много студено, с температури близки до -20 градуса на места.

Advertisement: Реклама:
В новогодишната нощ ще бъде най-студено, като градусите в столицата ще са около -18, затова и не е препоръчително посрещането на новата година на открито заради риск от бързо измръзване. Очакванията са леденото време да се задържи до първите дни на януари, а след това да започне бавно и постепенно затопляне. Слаби валежи от сняг се очакват в края на идната седмица и началото на следващата, но засега не се очаква да са значителни и да създадат проблеми в страната.

неделя, 28 декември 2014 г.

Борисов не се плаши от ДПС и техните заплахи за нови избори



Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов вчера говори пред журналисти след футболен турнир, който се проведе в София. Премиерът заяви, че за него отминаващата 2014-та е ужасна година и не иска да я помни заради миналото правителство, спрените еврофондове и многото скандали, които белязаха миналите месеци. Лидерът на ГЕРБ се зарече, че ще вдигне страната на крака и следващата година ще бъде много по-успешна за всички.

 Премиерът заяви, че не желае да коментира заплахите на ДПС, че ако не се откаже от подкрепата на Патриотичния фронт правителството ще падне и ще се стигне до предсрочни избори още идната година. През изминалите дни Лютви Местан многократно заплаши ГЕРБ, че трябва да се откажат от патриотите, но от партията на Борисов засега не дават сигнали това да се случи. Правителството е подкрепяно от ГЕРБ, Патриотичния фронт, Реформаторския блок и АБВ.