събота, 2 май 2015 г.

Седмица до пускането на метрото до Младост 4



На 8-ми май ще бъде пуснато метрото до Младост 4, като с това ще бъдат завършени и двете разширения на първата линия на столичната подземна железница. Миналия месец официално беше пуснато първото разширение, което през квартал Дружба стига до летище София. С откриването на продължението на линията се очаква над 100 000 пътници дневно да пътуват само по новата линия, като по този начин капацитетът на метрото ще се увеличи още. На откриването на разширението ще присъстват освен кметът на София, също така и премиерът, министри, депутати, общински съветници и чуждестранни гости.

Междувременно стана ясно кои са най-натоварените линии на столичното метро. На първо място се нарежда Сердика 1, където трафикът от пътуващи е най-голям. На челото на класацията също така са метростанциите Люлин, Константин Величков и Младост 1, а едни от най-слабо натоварените линии са Мусагеница и Цариградско шосе. Пускането на новото разширение на метрото обаче ще увеличи още повече трафикът на подземната железница и се очаква максимална натовареност по повечето от метростанциите

петък, 1 май 2015 г.

Огромни задръствания по магистралите заради ремонти



Сериозни задръствания имаше днес по всички магистрали в страната заради интензивния трафик и ремонтните дейности по пътищата. Най-тежко беше положението на магистрала "Тракия", където още в началото на аутобана на изхода от София бяха започнати ремонтни дейности. Това доведе до сериозни задръствания от над 3 километра, като над час автомобили и автобуси седяха в тапата на изход от столицата, а пътните полицаи не можеха да направят нищо за облекчаване на движението.

Advertisement: Реклама: 
На магистралите "Струма" и "Хемус" също имаше проблеми с придвижването, като на места също ще образуваха задръствания. Плановете на правителството са чрез ремонтите, започнати преди дни, да се оправят най-проблемните участъци по скоростните пътища преди началото на летния туристически сезон. Подобна картина като днешната се очаква още в неделя, когато много от хората ще се връщат обратно към големите населени места и ще се образуват нови километрични задръствания от автомобили.

четвъртък, 30 април 2015 г.

Хладен и дъждовен ще бъде месец май



Хладен и дъждовен месец май прогнозират родните синоптици в месечната си прогноза. Очаква се температурите през идния месец да са около и под нормата, като ниски ще се задържат те през втората половина на месеца, когато ще са с няколко градуса под обичайните. Месецът ще започне с променливо време, като до трети май се очакват превалявания, на отделни места с гръмотевици. Между 4-ти и 7-ми май ще преобладава слънчево и топло време, като температурите ще достигат до 30 градуса.

След 8-ми май атмосферата ще се лабилизира и често ще има следобедни валежи, в отделни дни интензивни като не е изключено да падне и градушка. До края на месеца ще има ежедневни валежи от дъжд, сравнително хладно време и опасност от наводнения заради честите превалявания, в отделни райони значителни. Според предварителните прогнози месеца ще изпратим с ниски температури и предимно облачно време в по-голямата част от страната.

сряда, 29 април 2015 г.

Скандален опит за спиране на ТВ7



Скандален опит за спиране в ефир на ТВ7 и News7 се случи днес в офисите на телевизията в столицата. Съдия-изпълнител и негов помощник пристигнаха сутринта в сградата и заявиха, че имат списък с неща, които трябва да изземат. Странно защо беше взето решение първо да бъдат спрени сървърите на телевизията, което на практика означава спирането на излъчването и. За минути множество журналисти се струпаха около сградата на телевизията за да отразят случващото се вътре, а десетки полицаи пристигнаха на място. Емисията новини на ТВ7 в 15.30 часа беше застрашена от неосъществяване поради недопускането на журналистите на медията в офисите и студиата, от където се излъчва програмата.

Advertisement: Реклама: 
Две минути преди началният час на следобедните новини водещият влезе в студиото, в което обаче се оказа, че също така има и полиция. Грозната гледка- полиция в студиото по време на емисия новини се случи вчера за първи път в историята на България, като над 10 минути новините бяха забавени заради наличието на външни лица в студиото. В последствие новините започнаха, но по средата бяха прекъснати от полицай, който се разходи в студиото и директно попречи на работата на журналистите. Следобед на място пристигна и вътрешния министър Румяна Бъчварова, която изтегли полицейските сили. В следващите дни ще се осъществи проверка по скандалния случай и наличието на десетки полицаи на място, което не представлява опасност за никого.

вторник, 28 април 2015 г.

Любо Пенев поема ЦСКА



Любо Пенев е новият треньор на ЦСКА. За това съобщава News7 тази сутрин, като пред тях новината е потвърдена от източници от клуба, като се очаква официалното й обявяване в следобедните часове днес. Бившият национален селекционер поема отбора без заплата за срещите до края на сезона, като основната цел е да вдигне клуба след осем мача без победа. Новият треньор на червените започва работа още днес, като ще води тренировката на отбора в 17 часа на стадион "Българска армия".

След края на шампионата се очаква да бъде завършена и финансовата ревизия на клуба, след която ще станат ясни много от задълженията на отбора и възможността той да продължи съществуването си чрез ясно и правилно финансиране от страна на собствениците. Очаква се и тогава да бъде подписан договор между отбора и Пенев, като ще бъде уточнена и сумата, среущ която той ще поеме червените. Днес или утре ще бъде проведена и пресконференция, на която новият треньор ще бъде представен пред медиите. 

понеделник, 27 април 2015 г.

Започна сезонът на бурите в САЩ и Европа



Сезонът на бурите в части от САЩ започна преди няколко дни с формирането на няколко мощни торнада, които нанесоха щети на редица населени места. Някои от бурите донесоха със себе си и страховита градушка, като на места паднаха ледени късове с големината на портокал- при такъв град човек може да бъде убит, а коли напълно изпочупени от силата и големината на леда. Вчера и днес също продължават бурите, като през следващите дни се очаква дори тяхното увеличаване.

Advertisement: Реклама: 
Междувременно в Западна Европа времето също е неустойчиво, но далеч по-добре в сравнение с това в Америка, където силата на бурите е значително по-силна. С преминаването на студен фронт през западните части на Европа температурите значително се понижават, а на много места има гръмотевични бури, проливни валежи и градушки. В момента циклонът се придвижва на изток към Балканите, като в следващите ден-два основно валежи се очакват там, докато постепенно подобрение на времето ще започне над западните части от континента. 

неделя, 26 април 2015 г.

Силни бури в страната този вторник



Бури и захлаждане ни очакват през вторник и сряда. След топлото време за пролетта и високите температури през последните дни, на места доближаващи 28-29 градуса от вторник ще има силни валежи, гръмотевични бури и нахлуване на студен въздух. Още в понеделник ще започне увеличение на облачността от запад, като до вечерта на места в западните райони е възможно за кратко слабо да превали. Във вторник сутрин ще започнат валежи от дъжд първо на запад, като около и след обяд той ще бъде придружен и от гръмотевици. На места е възможно валежите да бъдат интензивни.

Във вторник следобед валежите ще достигнат централните и източни райони, като там също ще бъдат обилни на места. Не са изключени и локални градушки, въпреки че вероятността за такива е сравнително малка. В сряда температурите ще се понижат с около 5-8 градуса, като максималните ще са между 14 и 20 градуса. От четвъртък се очаква повишение на температурите и предимно слънчево време.