събота, 1 октомври 2016 г.

Продължава ремонтът на бул. "Черни връх"

Резултат с изображение за ремонт черни връх

Продължава ремонтът на булевард "Черни връх" в столицата. От лятото на тази година Столична община разширява една от най-натоварените пътни артерии в града, като в момента протича разширението му до Околовръстния път. До средата на месец ноември при сегашните темпове се очаква цялостната му реконструкция и разширение да бъдат завършени и той да бъде пуснат отново в експлоатация, като вече задръствания в района почти не се очакват.

След разширението булевардът ще разполага с общо 6 платна- по 3 във всяка посока, а минаването по него вече ще става много по-бързо отколкото преди. След завършването на място през пролетта на идната година се очаква ремонт на по-малките улички в района на Хладилника. В бъдеще има опция пък линия 2 на столичното метро да достигне до района на Симеоново, но това няма да се случи преди 2020-та година, когато се очаква да завърши строежа на третата линия.

петък, 30 септември 2016 г.

Пакет „Диема Екстра" поскъпва

Резултат с изображение за диема екстра

Цената на платеният телевизионен пакет "Диема Екстра" поскъпва с един лев и от 3.99 става 4.99 лева от първи ноември. Това съобщение е разпратено от един от операторите до неговите клиенти във връзка с предстоящото поскъпване заради повишаване на цената на пакета от страна на Нова Броудкастинг Груп. Минути след новината гневни фенове на спорта започнаха да изразяват възмущението си от по-високата цена и вероятно част от тях ще се откажат от пакета след месец.

По каналите на "Диема Екстра" се излъчват мачовете от българското, английското и френското първенство, а също така и баскетболни мачове и Формула 1. От екипа на медията обещават на своите зрители още много изненади и излъчвания на живо на спортни събития в бъдеще. Нова Броудкастинг Груп ще продължи и да предоставя на живо излъчване на контролните срещи на най-големите ни футболни отбори, а също така и обзорни коментарни студия

четвъртък, 29 септември 2016 г.

ГЕРБ излъчи Цачева за кандидат-президент

Резултат с изображение за цецка цачева

Цецка Цачева и адмирал Пламен Манушев са кандидатите на партия ГЕРБ за президент и вицепрезидент на Република България. Това обяви официално премиерът Бойко Борисов пред структурите на партията. Изборът на премиера беше на практика почти предизвестен предвид факта, че другите спрягани за поста- Томислав Дончев, Димитър Николов и Йорданка Фандъкова вече отрекоха, че ще бъдат кандидати. Очаква се още в сряда ГЕРБ да регистрира кандидатите си в ЦИК за предстоящите избори на 6-ти ноември.
 
Advertisement: Реклама:
Според политолози и анализатори Борисов залага на един от най-непопулярните си сред обществото политици, тъй като Цачева не е с особено висок рейтинг. Въпреки това тя е два пъти председател на Народното събрание- на 41-вото и сега, на 43-тото. Ползва се и с много сериозен авторитет пред редиците на партията и е напълно сигурно, че всички симпатизанти и членове на ГЕРБ ще гласуват за нея на предстоящия вот. Твърде вероятно е обаче да се стигне до балотаж, където вероятно Цачева ще се изправи или срещу генерал Румен Радев от БСП, или срещу Красимир Каракачанов от "Обединени патриоти"

сряда, 28 септември 2016 г.

Последни слънчеви дни по родното Черноморие

Резултат с изображение за черно море

Въпреки че летният сезон официално е закрит по родните курорти все още могат да се видят значително на брой туристи, които се радват на все още топлото слънце и сравнително топлата вода на морето. В Златни пясъци и Слънчев бряг вече туристите са съвсем малко, но по големите черноморски градове Варна и Бургас особено през почивните дни плажът е пълен с хора, които са излезли да се насладят на последните топли и хубави дни за тази календарна година.

Според синоптиците температурата на морската вода у нас е от 19 градуса на север до 22 градуса на юг, което са все още поносими за човешкото тяло стойности. От седмици пък през деня температурата на въздуха по морето е в границите между 25 и 28 градуса, което са почти летни стойности. Още няколко дни хубаво време ще има по морето обаче, защото от 4-ти октомври времето ще се развали, ще застудее чувствително и в Източна България се очакват интензивни валежи. Температурите там пък ще паднат до стойности между 16 и 20 градуса.

вторник, 27 септември 2016 г.

Крисалина Георгиева е новият ни кандидат за ООН

Резултат с изображение за кристалина георгиева

Еврокомисарят Кристалина Георгиева е новият кандидат на България за генерален секретар на ООН. Решението беше съобщено по време на правителственото заседание, на което новината пред медиите съобщи външният министър Даниел Митов. Георгиева ще замени досегашния ни кандидат Ирина Бокова, която на последното гласуване падна още по-ниско в класирането и шансовете и за успех намаляха значително. Цялото правителство декларира подкрепа към новия кандидат и пожела успех на Георгиева.

Advertisement: Реклама:
Според много анализатори смяната на кандидата на страната ни в такъв напреднал етап от надпреварата е много рисков ход. Само след седмица ще се проведе първото открито гласуване, на което вече страните ще могат да гласуват за всеки от кандидатите с цветни бюлетини и така ще се разбере дали срещу някои от тях има потенциал да бъде наложено вето от една от големите страни в съвета. Много вероятно е Русия да се възпротиви на смяната на кандидатурата ни и да гласува с червена бюлетина за Кристалина Георгиева, което само по себе си би било силен знак за бъдещ неуспех в надпреварата за поста.

понеделник, 26 септември 2016 г.

Мотриси без водач по линия 3 на софийското метро

Резултат с изображение за метро сименс

Чисто нови мотриси на Сименс ще обслужват третата линия на софийското метро, като първите влакчета ще бъдат създадени през следващата година, а останалите през 2018-та. Това стана ясно от коментар на шефът на Метрополитен Стоян Братоев, който говори по актуалната тема със строежа на метрото в столицата. Според него до момента 14 процента от работата по строежа на централният участък от линията е готов, като на отделни станции процентът е по-голям. Очаква се по река Дунав да пристигне и тунелопробивната машина тип къртица, с която ще се правят тунелите.

Машината ще бъде доставена с кораб до пристанище Лом, откъдето ще бъде докарана в София за да бъде сглобена. Сглобяването на голямата машина ще отнеме два месеца, а след като бъде готова ще започне своята работа от Красно село в посока центъра. Предвидено е, че машината ще копае по 20 метра на ден. Междувременно стана ясно, че новите влакчета на метрото, които ще се движат по новата линия от 2019-та година ще бъдат без водач, което ще е иновация за България. Пероните по станциите пък ще бъдат от стъклени врати и единствено при пристигане на мотрисата ще се отварят за да могат пътниците да се качат и слязат.

неделя, 25 септември 2016 г.

Орешарски се кандидатира за президент

Резултат с изображение за орешарски

 Бившият министър-председател Пламен Орешарски се кандидатира за президент на България на предстоящите избори. Изненадващата новина дойде днес следобед, след като официално в ЦИК беше внесена кандидатурата на бившият премиер, като за негов вицепрезидент е издигнат бившият транспортен министър Данаил Папазов. Кандидатурите на двамата са издигнати от инициативен комитет, който ще води и предизборната им кампания в страната през следващите седмици до изборите. Вероятността за победа обаче едва ли е голяма.

Advertisement: Реклама:
Кандидатурата за президент на Орешарски идва напълно изненадващо след като близо две години той се беше скрил от общественото пространство и рядко се появяваше в медиите, след като неговото правителство подаде оставка след най-дългите антиправителствени протести в страната. Орешарски предизвика гнева на стотици хиляди след като през юни 2013-та година, само две седмици след началото на мандата на оглавяваното от него правителство предложи за шеф на ДАНС скандалният депутат и бизнесмен Делян Пеевски. Това предизвика сериозни масови протести, които в крайна сметка след повече от година успяха да свалят правителството, след като това първо направи ДПС оттегляйки подкрепата си от него.