събота, 3 септември 2016 г.

Хиляди ще присъстват на концерта на Слави Трифонов и "Ку Ку Бенд" на Орлов мост

Резултат с изображение за орлов мост

Над 20 хиляди души се очаква да присъстват на концерта на Слави Трифонов и "Ку Ку Бенд", който ще се проведе седмица преди президентските избори и референдума на Орлов мост в София. Още през лятото шоуменът обяви в своето предаване, че ще направи грандиозен концерт, на който да призове хората да излязат и да гласуват по въпросите, които той и екипът му инициираха още в началото на годината и събраха подписите на над половин милион българи. Веднага след обявяването на концерта все повече хора започнаха да се присъединяват към събитието за него.

По време на концерта в София се очакват много хора, които подкрепят Трифонов. Първоначално част от анализаторите предполагаха, че той може да се впусне в политическа кариера, но поне към този момент това няма да се случи, след като БТВ и "Шоуто на Слави" постигнаха договорка и предаването ще продължи да се излъчва и през новият телевизионен сезон. Очаква се на концерта Слави да изпълни и много песни от репертоара си, а също така на сцената да се качат много изпълнители, които застават зад референдума и искат той да успее. 

петък, 2 септември 2016 г.

Започва нов сезон на "Вип Брадър"

Резултат с изображение за вип брадър

"Вип Брадър" се завръща в ефира на Нова телевизия този месец. На 11-ти септември, неделя от 20 часа на живо започва поредното издание на най-гледаното реалити шоу по целия свят. В къщата ще влязат звездни съквартиранти, като по-голямата част от тях все още е неизвестна и за журналистите. Продуцентите на предаването продължават да пазят в строга тайна участниците, като искат да изненадат максимално телевизионните зрители.

За поредна година водещи на предаването ще са Ники Кънчев, който ще води живите предавания всеки понеделник и сряда и Алекс Сърчаджиева, която ще бъде водеща на дневните епизоди, които ще са по един час и ще се излъчват във вторник, четвъртък и петък от 20 до 21 часа по Нова телевизия. Всеки понеделник ще излиза по един съквартирант, а в сряда ще се провеждат номинациите в къщата.

четвъртък, 1 септември 2016 г.

Европа праща помощ на границата ни

Резултат с изображение за фронтекс

България и Чехия се споразумяха за помощ по нашата граница с цел овладяване на бежанската вълна от Турция. На границата ни с южната ни съседка вече има струпани около 200 служители на Фронтекс, като след средата на септември към тях се очаква да се присъединят още. Това най-вероятно ще стане веднага след срещата на върха в Европейския съюз, която ще се проведе на 16-ти септември и на която премиерът Бойко Борисов ще настоява за спешна финансова, физическа и техническа помощ за опазването на границата ни.

Advertisement: Реклама:
Преди дни по време на срещата си с германския канцлер Ангела Меркел Борисов получи уверение, че ще бъде съдействано на страната ни да получи желаното, за да се справи с наплива на нелегални емигранти. На ден над 100 души преминават нелегално границата ни и влизат у нас, а голяма част от тях впоследствие биват задържани във вътрешността на страната. Бежанските центрове в Харманли, "Овча Купел" и "Военна рампа" обаче вече са почти препълнени и това крие сериозни рискове за сигурността в тези райони.

сряда, 31 август 2016 г.

Хладно и дъждовно време няколко дни

Резултат с изображение за дъждовно

 Есента идва в Западна България. Повод за това е мощен циклон, който ще се настини югозападно от страната ни и ще остане там няколко дни. Заедно със себе си той ще доведе и сериозни валежи, които ще паднат най-вече в Гърция. Валежите ще продължат до четвъртък, а след това се очаква и постепенно стабилизиране на времето и повишаване на температурите. До тогава обаче градусите в Западна България ще са между 20 и 24, докато на изток ще достигат до 30.

Времето в Гърция също чувствително ще се развали и на повечето плажове няма да става за почивка. Ще бъде облачно, ветровито и дъждовно, а температурите също ще се понижат. Подобрение на времето в Гърция няма да има преди събота, до когато и ще остане облачно и по-хладно. След това се очаква средиземноморският циклон да започне да се изтегля на изток и след него времето чувствително да се подобри.

вторник, 30 август 2016 г.

Стават ясни всички кандидати за президент в началото на октомври

Резултат с изображение за избори

На втори октомври партия ГЕРБ официално ще обяви своята номинация за президент и вицепрезидент на България във връзка с предстоящите след два месеца избори. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на гостуването си в сутрешния блок на БТВ, попитан кога от партията ще разкрият своята номинация. Борисов за пореден път заяви, че той няма да се кандидатира за поста, като това ще направи на следващите избори- през 2021-ва година.

Advertisement: Реклама:
Според премиера Йорданка Фандъкова, Цецка Цачева и Кристалина Георгиева също не са сред имената, които ще излязат в битка за поста. Това още повече задълбочи мистерията кой ще е кандидатът на партията, като все повече сигнали пристигат за това, че номинацията ще е на жена. Пред БНР Цачева също потвърди, че няма да участва в президентската битка. Според вътрешни източници в партията името на кандидата е добре познато, като той се ползва с широка обществена подкрепа, а също така и със сериозна подкрепа в Европа. Кой обаче ще бъде кандидатът на ГЕРБ ще стане ясно едва в началото на октомври, когато ще е ясна и номинацията за вицепрезидент.

понеделник, 29 август 2016 г.

Турция и ЕС по-близо до сделка

Резултат с изображение за турция ес

Турция и Европейския съюз са близо до ново споразумение, според което южната ни съседка ще продължи да държи мигрантите на своя територия и да възпрепятства движението им към Европа. До сближаването на позициите между двете страни се стигна след посещението на външният министър на ЕС Фредерика Могерини, която лобира за по-тесни връзки между двете страни и взаимна помощ в тази трудна ситуация.

От своя страна Турция продължава да настоява Европейският съюз да изпълни обещанието си и след по-малко от месец да премахне напълно визите за турски граждани. Това е и основното искане на Анкара, която настоява то задължително да бъде изпълнено в най-близки срокове. Европейските политици обаче към този момент са твърдо против това да се случи и поне до края на тази година вероятно визите няма да паднат .Основната страна, която е против това е Австрия, която дори преди дни настоя Европейският съюз да прекрати преговорите с Турция за влизането на страната в съюза.

неделя, 28 август 2016 г.

България излиза срещу Люксембург в битка за световното

Резултат с изображение за българия люксембург

Литовски съдия ще свири срещата между отборите на България и Люксембург, която ще се проведе на 6-ти септември на Националният стадион "Васил Левски" в София. Срещата е първа в квалификационната група за нас за световното първенство, а всички анализатори очакват лесна победа на българският тим. Много от букмейкърите също така дават изключително висок процент шанс нашите момчета да успеят да победят без проблем непретенциозният си съперник, който е един от най-слабите отбори в Европа.

Advertisement: Реклама:
Междувременно продажбата на билети за срещата върви много слабо. На стадиона се очакват не повече от 3-4 хиляди души, като основна причина за това е слабият съперник и последните разочароващи резултати на националите ни, които преди месеци на турнето си в Япония загубиха от домакините с 7:2 и от отбора на Дания с 4:0. Със сигурност Националният стадион ще е почти празен, което ще създаде доста тягостна обстановка за всички присъстващи, а и за телевизионните зрители. Срещата ще се излъчи на живо по БНТ.