събота, 26 септември 2015 г.

Слави и Ку Ку Бенд взривиха "Васил Левски" пред 60 хиляди зрители



Истински фурор предизвика концертът на Слави Трифонов и Ку Ку Бенд на стадион "Васил Левски" вчера вечерта. Над 60 000 зрители присъстваха на стадиона на един от най-големите спектакли, правени някога в България. Сцената, наета за зрелището беше огромна, като големината и е втората най-голяма, строена някога в Европа. Над 1000 души са били ангажирани с организирането на събитието, което в крайна сметка се увенча с успех.

Малко преди 21 часа Слави излезе на сцената и накара да полудеят над 60 хиляди души, които успяха да се сдобият с билети за спектакъла. На сцената по време на концерта излязоха и Деси Добрева, Нели Петкова, Борис Солтарийски, Крисия, както и двете певици от бенда. Много емоции предизвика химна, който беше подет от звездите и публиката запя с пълен глас, а тътена се чуваше на километри от стадиона. Според анализатори Трифонов и екипът му са разбили всички рекорди, като за ден успяха да се продадат над 50 хиляди билети за концерта.

петък, 25 септември 2015 г.

Порой потопи Плевен под вода



Порой наводни Плевен и превърна улиците в реки. Следобед от запад облачността бързо се увеличи и започна да вали проливен дъжд, придружен със силен вятър и градушка, която на места бе с големината на орех. За минути улиците в града бяха наводнени от проливния дъжд, който продължи да се излива близо два часа и така предизвика редица наводнения на мазета и приземни етажи, а много от главните улици на града бяха наводнени и хората блокирани в своите коли.

На няколко места в града подлезите бяха наводнени от голямото количество вода, което се изля за кратък период от време и се наложи екипи на Гражданска защита да организират операции по евакуацията на хора от автобуси и автомобили. Привечер валежът отслабна и постепенно започна отводняване на наводнените места, а движението в центъра на града бавно започна да се стабилизира.

четвъртък, 24 септември 2015 г.

Левски с трудна победа срещу Поморие


Отборът на Левски успя измъчено да победи Поморие в мач за Купата на България, игран на стадион Лазур в Бургас. Сините, които влязоха в срещата като абсолютни фаворити през цялото време не успяха да намерят начин да отбележат попадение, а техните съперници разчитаха на контраатаки и на грешки в противниковата защита. На стадиона присъстваха не повече от 4 000 души, предимно фенове на столичани.

Advertisement: Реклама: 
След редовните 90-минути двата отбора не успяха да си отбележат гол и така мачът отиде в продължението, където на няколко пъти Левски имаше шанс да отбележи, но пропуски основно на Курдов костваха победата в добавеното време за гостите. Така се стигна до изпълнение на дузпи, където сините сгрешиха веднъж, а домакините не успяха да отбележат две от дузпите и така сините продължават, макар и трудно, участието си в турнира за Купата на България. 

сряда, 23 септември 2015 г.

Увеличават глобите заради зачестилите катастрофи



Продължават ужасяващите катастрофи по българските пътища, като ежедневно нови инциденти стават по различните пътища на страната. През последните дни на няколко пъти се случиха ужасяващи инциденти с жертви, като най-честата причина за инцидентите са неправилно изпреварване и каране с превишена скорост. Това е една от причините да се заговори и за завишаване на санкциите спрямо шофьорите при някои нарушения.

Депутатите и специалисти вече започнаха да обсъждат увеличаването на глобите за шофьори, които карат в насрещното. На няколко пъти през последния месец станахме свидетели на водачи, които без притеснение карат срещу движението и по този начин създават реална опасност от възникване на пътен инцидент. Глобата за шофиране  превишена скорост също се предвижда да бъде увеличена неколкократно, като тепърва ще се разбере какво ще бъде увеличението.

вторник, 22 септември 2015 г.

Снегът идва в планината в края на седмицата



Утре официално малко след 11 часа настъпва астрономическата есен и лятото отива на своята заслужена почивка. Температурите в страната също ще са типично есенни, като максималните през утрешния ден ще са между 22 и 27 градуса. Времето се очаква да бъде предимно облачно, като основно в Източна България на места ще има слаби превалявания от дъжд, а на запад ще е предимно слънчево, с повече облаци в следобедните часове. До края на тази седмица от север към страната ни постепенно ще се спуска по-студен въздух и температурите от ден на ден ще стават все по-ниски, а времето ще е предимно облачно с чести валежи от дъжд.

Advertisement: Реклама:
В четвъртък и петък ще преобладава слънчево време, но през втория ден след обяд облачността ще започне да се увеличава и вплътнява и до вечерта ще започнат валежи от дъжд. В събота и неделя температурите ще се понижат и максималните ще са между 17 и 22 градуса, в София около 18. С прекъсвания ще продължи да превалява дъжд, а в планините над 2700-2800 метра във вечерните часове се очаква дъждът да преминава в сняг и да започне образуване на първата от месеци насам снежна покривка. Предварителните очаквания за следващата седмица са за променливо и студено време с температури по-ниски от обичайните за месеца.

понеделник, 21 септември 2015 г.

Стартира радио Novanews



Нова телевизия стартира своя радиостанция, която се казва Novanews и се появява в ефир утре. На честота 95.7 в София всички столичани и гостите на града ще могат да слушат радиото, като то ще се излъчва и във Велико Търново и Кюстендил. За момента това са трите града, където радиото е получило официална честота, като до края на тази и в началото на следващата година се очаква броят на населените места да се увеличи.

Всеки делничен ден по радиото сутрин ще звучи сутрешния блок "Здравей, България" на Нова телевизия, както и всички информационни емисии- освен тези сутрин и тези в 13, 16,19 и 23.30 часа. През останалото време слушателите ще могат да слушат модерна поп музика, като за целта екипът на радиостанцията се е постарал да включи в плейлистата само хитови парчета от последните месеци, а също така и от близкото минало. 

неделя, 20 септември 2015 г.

Продължават скандалите около Богданов във Вип Брадър



Големият скандал около Пламен Богданов продължава с все сила вече няколко дни, след като Нова телевизия излъчи кадри, в които става ясно, че участникът в Биг и Вип Брадър намеква, че има връзка с известна фолк певица. Първоначалтно по поведението на Богданов всички помислиха, че това е фолк дивата Преслава, но в последствие той отрече и заяви, че всъщност певицата е съвсем друга и е една от най-известните в момента у нас.

Advertisement: Реклама: 
Няколко дни по-късно Джена попадна в скандала, като нейното име първоначално се завъртя от едно от най-тиражираните списания, където информацията се първо се появи. Според нея фолк дивата е затворила вратата пред бившия футболист и в момента те не са заедно. След като бе попитан изрично от Биг Брадър коя е певицата, за която участникът твърди, че има връзка Богданов категорично отказа да назове нейното име и така скандалът продължи своето развитие.