събота, 11 април 2015 г.

Горещо време през почивните дни, следващата седмица идва дъжд



Пролетно беше времето днес в страната. Температурите в ранния следобед на много места достигнаха, а дори и надвишиха 20 градуса, като благодарение на слънцето и липсата на вятър времето дори на моменти беше горещо. Най-топъл беше деня в Северна България, като в Русе температурата достигна 24 градуса. Много хора използваха хубавото време за разходка във втория от серията почивни дни по празниците. Тази вечер обаче в полунощ, когато ще настъпи Великден температурите в страната ще бъдат между 6 и 8 градуса и ще бъде сравнително студено заради безоблачното небе.

Advertisement: Реклама: 
На Великден времето в страната ще бъде още по-топло, като температурите вече ще достигат 25 градуса, а на места дори са възможни и по-високи стойности. Временни заоблачавания ще има над Западна България, но валежи не се очакват. В началото на новата седмица топлото време ще се задържи, но след вторник ни очакват понижение на температурите и краткотрайни валежи от дъжд. 

петък, 10 април 2015 г.

Задръствания за празниците изнервиха шофьорите



Километрични задръствания и много нерви имаше днес по част от пътищата в страната. Първия почивен ден от предстоящата поредица такива беше използван от голяма част от хората за пътувания към избраните от тях дестинации за празниците, като най-сериозно беше задръстването в посока Гърция на главен път Е-79. Веднага след края на магистрала Струма в посока Дупница се образуваха няколко километра задръствания, като преминаването през района отнемаше около един час.

Затруднения в движението имаше и по магистрала Хемус заради запалени треви в непосредствена близост до пътя, което наложи временно спиране на движението в този участък. Привечер движението по пътищата в страната започна да се успокоява, като се очаква до понеделник то да бъде сравнително спокойно .Втората порция пътуване се очаква през понеделник следобед, когато хората ще се връщат по родните си места и ще има сериозни затруднения на входовете на големите градове. 

четвъртък, 9 април 2015 г.

Топло време за Великден



Слънчево и пролетно ще бъде времето по Великден. Специално за поредицата от почивни дни се очаква топло, слънчево и приятно време, с високи температури и без валежи в страната. От утре до понеделник ще бъде слънчево с температури между 17 и 22 градуса, на места и по-високи. Само на отделни места ще има временни увеличения на облачността, но валежи не се очакват. Най-топло ще бъде в събота и неделя, когато на места е възможно температурите да достигнат до 24-25 градуса в следобедните часове.

Advertisement: Реклама: 
В началото на следващата седмица ще има леко понижение на температурите и повече облаци, като на места може да превали слаб дъжд. В планините обаче до неделя също ще бъде слънчево и топло, като в зимните ни курорти все още има условия за каране на ски. В ниското снегът ще се топи, но по високите части продължава да има добра снежна покривка и тя ще се задържи през следващите дни благодарение и на валежите през тази седмица.

сряда, 8 април 2015 г.

Станислава Цалова отново в ефир



Чаровната синоптичка Станислава Цалова се завърна на работа в БТВ след едногодишно отсъствие от екрана поради бременност. От началото на април Цалова отново води прогнозата за времето по частната телевизия, след като дълго време отсъстваше и се наложи да бъде намерен нейн заместник. За времето, в което синоптичката беше в майчинство на екран зрителите виждаха Милена Миланова, която напуска медията след завръщането на работа на титулярната водеща. Така екипът на времето на БТВ остава в състав от трима души- Емил Чолаков, Станислава Цалова и Христина Балинска.

Advertisement: Реклама: 
Младата водеща Милена Миланова пък сподели във Фейсбук своето разочарование от последните си дни като водеща на времето по телевизията. От частната медия не са и предложили нов договор и така тя ще трябва да си търси нова телевизия, където да продължи своята кариера. Много от зрителите на БТВ изразиха недоволството си от свалянето на Миланова от екран и я подкрепиха с коментари в профила и в социалната мрежа. 

вторник, 7 април 2015 г.

Умни светофари в София догодина




Умни светофари се очаква да бъдат монтирани в София през следващата година. За това съобщава Столична община, като първоначално светофари ще бъдат сложени на едни от най-натоварените кръстовища в столицата. Така се очаква трафикът в града да се облекчи значително в местата с умни светофари, като там задръстванията ще бъдат сведени до минимум и ще се минава много по-бързо от сега.

За инвестицията от общината ще използват европейски средства, които трябва да бъдат отпуснати в следващите месеци. Засега не се планира въвеждането на умните светофари на кръстовища, при които има постоянно полицейско присъствие като например това на Орлов мост или пред Софийския университет, където през най-пиковите часове полицаи регулират движението дистанционно чрез ръчно управление на светофарите. 

понеделник, 6 април 2015 г.

Моци с безобразно отиграване срещу червен футболист



Козмин Моци вероятно ще се размине със сериозно наказание от БФС след безумното си отиграване през първото полувреме на срещата с ЦСКА, когато буквално изрита в корема с бутонките футболист на гостите. Това положение, при което трябва да се отсъди директен червен картон остана незабелязано за главния съдия и неговите помощници и те са с временно спрени права, докато не се вземе решение от съдийската комисия. Въпросната ситуация бе и една от най-обсъжданите след срещата между първите два отбора от първенството, завършила с резултат 4:0 за домакините.

 Вече няколко дни в интернет се разпространяват множество снимки от въпросната ситуация, при която Моци безумно изрита с крак своя противник, като само доброто стечение на обстоятелствата не доведе до сериозна травма при играча на ЦСКА. Подобни отигравания са много опасни и се наказват по най-жесток начин според правилника, но в тази ситуация странно защо нито един от съдиите не сигнализира за извършеното нарушение. През следващите дни се очаква да стане ясно какво ще бъде наказанието за играча на Лудогорец и ще има ли такова.

неделя, 5 април 2015 г.

Априлски сняг утре, жега по Великден



Застудяване и априлски сняг ни очакват утре в Западна България. Още днес следобед валежи ще започнат първо на запад, като през нощта ще обхванат цялата страна и ще се усилват. От север-северозапад в страната ще започне да нахлува студен въздух, който ще понижава температурите, като утре те ще са най-ниски по високите полета на Западна България, където ще вали мокър сняг. Късно следобед и привечер застудяването се очаква да достигне и Източна България, където обаче ще бъде по-слабо. За утре са обявени кодове жълт и оранжев за значителни валежи между 10 и 50 литра на квадратен метър, на места и по-значителни.

Прогнозите са в понеделник на много места валежите да са интензивни, като най-силни ще са в Южна и Източна България. На запад ще вали сняг, като следобед и привечер се очаква температурите да започнат да се доближават до нулата и да се образува снежна покривка, която обаче няма да е дълготрайна. Във вторник все още ще превалява, като валежите ще отслабват, а в средата на седмицата напълно ще спрат. За Великден ни очаква много по-топло време и предимно слънчево, с температури около и над 20 градуса.