събота, 19 декември 2015 г.

Масови ремонти в Бургас



Продължават големите ремонти в Бургас и през зимния сезон, като до момента времето е хубаво и строителните работи вървят с пълна сила. На много места в града вече приключи преасфалтирането на ключови улици и булеварди, като след техния ремонт придвижването по тях ще става много по-бързо и комфортно за пътуващите. На няколко точки в града в момента се изграждат кръгови движения, които също ще облекчат трафика, особено в най-натоварените часове.

Общината залага и на пешеходните мостове и естакади, като те вече се строят и трябва да са готови преди настъпването на пролетта, като с това движението и за пешеходците ще бъде по-лесно и много по-безопасно от сега. До лятото общината възнамерява да продължи с масовите ремонти, целящи значителното подобряване на трафика в града. Скоро трябва да стартира и бързата линия в града, целяща да свърже двата му края за с автобус за по-малко от 20 минути.

петък, 18 декември 2015 г.

За поредна година БНТ организира новогодишен концерт



Тази година ще бъде поредната, в която Столична община и БНТ организират празничен новогодишен концерт на 31-ви декември от 22 часа на площад "Батемберг" в София, където заедно няколко хиляди столичани и гости на града всяка година посрещат новата година. За пореден път организаторите са подготвили богата празнична програма, а новата 2016-та година ще бъде посрещната с пищна заря с продължителност от няколко минути.

Няколко десетки полицейски служители ще се грижат за реда на концерта, като на него няма да бъдат допускани хора в нетрезво състояние или носещи със себе си пиратки или фойерверки. Концертът се очаква да продължи до около 1 часа след полунощ, а времето засега се очертава да бъде студено и с валежи от сняг, но до посрещането на новата година остават още цели десет дни и са възможни промени. БНТ и БНТ Свят ще излъчват на живо концерта от 22 часа.

четвъртък, 17 декември 2015 г.

Пускат у нас "Междузвездни войни"



Масова истерия в целия свят заради пускането на новия епизод на "Междузвездни войни". Утре е и официалната премиера в България, като се очаква всички кино салони, където ще се прожектира филма да бъдат пълни, а от филмовите комплекси са подготвили специални изненади на най-запалените фенове на филма. Само за дни след като бе пуснат официално в Америка филма събра няколко милиона приходи, като се очаква печалбата от него постоянно да се увеличава, тъй като той започна да излиза във все повече страни по целия свят.

Advertisement: Реклама:
Поне през следващата една седмица залите в България за филма ще са пълни, а се очаква до края на годината той да се превърне в една от най-гледаните продукции у нас през тази година. Много от феновете очакват дори "Междузвездни войни" да стане най-гледаният филм у нас за тази година само за 13 дни, колкото остават до края на годината. При много голям интерес кината ще пуснат допълнителни прожекции, като така още повече хора ще могат да видят филма.

сряда, 16 декември 2015 г.

Десислава спечели Биг Брадър



Десислава спечели тазгодишният формат "Биг Брадър All Start". На финала останаха едва четирима участници, като това бяха Ваня Червенкова, Ваня Дзаферович, Десислава и Евгени Минчев. В понеделник вечерта първи от четиримата финалисти от къщата си тръгна Ваня Червенкова, а веднага след нея и Минчев. Така на финалната права останаха само фолк певицата и известният футболист, като Ники Кънчев остави зрителите да изберат кой да спечели формата.

В крайна сметка с 65 процента от гласовете този сезон бе спечелен от Десислава, която при предишното си участие остана на второ място. Певицата спечели луксозна кола последен модел, като все още не е ясно дали ще я запази за себе си или ще я продаде, както се е случвало с подобни печелени награди преди в предаването от други участници. Така след три месеца Биг Брадър слиза от екран и може да го очакваме през есента на следващата година.

вторник, 15 декември 2015 г.

"Сделка или не" пада от екран през пролетта



Предаването "Сделка или не" вероятно ще падне от екран от новия сезон. Това ще стане заради ниския рейтинг, който воденото от Румен Луканов предаване има през последните месеци въпреки модернизирането на студиото и вкарването на нови елементи и печалби в играта. На негово място Нова телевизия вече рекламира новия си продукт "Семейни войни", който трябва да стартира през пролетта в родния ефир. Водещ вероятно ще бъде колоритния актьор Дидо Манчев, който не един и два пъти е водил предавания по телевизията.

Advertisement: Реклама:
Ролята на Румен Луканов в Нова телевизия все още не е ясна, като вероятно той ще остане в телевизията, но все още не е ясно каква ще бъде неговата работа. Възможно е той да стане част от екипа на новото предаване "Семейни войни" или в по-късен етап директорите в телевизията да стартират ново развлекателно предаване, в което отново се печелят сериозни парични суми. През пролетта трябва да стане ясно какви ще са промените в програмната схема на Нова телевизия и кои продукции ще отпаднат.

понеделник, 14 декември 2015 г.

Избират нов министър на правосъдието



До средата на тази седмица се очаква Бойко Борисов да предложи нов кандидат за поста министър на правосъдието. Това става близо седмица след оставката на досегашния министър Христо Иванов, който се разделя с поста си заради промените в Конституцията, които станаха без съгласието на част от депутатите от Реформаторския блок и против желанието на министъра. В момента премиерът обсъжда няколко кандидатури със своята партия и представителите на реформаторите, като до средата на  седмицата трябва да има постигнато съгласие около новия министър.

Очаква се в зала БСП и АТАКА да не подкрепят кандидатурата, тъй като и двете партии са опозиция на това управление. ДПС все още не е ясно как ще гласува, тъй като през последните месеци по ключови въпроси подкрепяше управляващите. АБВ и Патриотичния фронт, които подкрепят правителството вероятно ще гласуват за новия министър, а от БДЦ вероятно също ще гласуват в подкрепа на предложението.

неделя, 13 декември 2015 г.

Без сняг по Коледа и тази година



Топла и безснежна се очертава да бъде Коледа тази година. Само десет дни преди Бъдни вечер прогнозите са категорични, че сняг и сериозно застудяване в този период няма да има, като дори по планините бялата покривка ще бъде в излишък, освен по най-високите части. Липсата на каквито и да било циклони от началото на декември е и причината за сушата, която е обхванала нашата страна, а също така и голяма част от Балканския полуостров.

Advertisement: Реклама:
Според прогнозите снеговалежи ще има едва в самия край на месеца, като и за тях не е особено сигурно дали ще се сбъднат по прогноза и какво ще бъде количеството валеж. Температурите около Коледа пък се очаква да бъдат от 0 до 5 градуса сутринта до 8-13 през деня. В планините също до Коледа не се очакват снеговалежи, а пистите ще трябва да работят на изкуствен сняг и положителни температури.