събота, 6 септември 2014 г.

Нови порой заляха страната



Нови наводнения обхванаха страната за пореден път тази година. Под влиянието на циклона "Симеон", който вече няколко дни се намира над територията на страната, на много места паднаха обилни валежи. Вчера само за 3 часа в Бургас се изляха 81 литра на квадратен метър дъжд, като улиците в града бяха наводнени, а на места движението на автомобили беше напълно невъзможно. Централната пешеходна улица в града беше наводнена и преминаването по нея също бе невъзможно, а много бензиностанции и паркинги бяха наводнени.

Днес валежите в страната ще продължат, като обилни ще са преди обед на места в Южна и Северозападна България. На изток се очаква постепенно успокояване на времето в следобедните часове, когато валежите ще спрат и дори е възможно облачността временно да се разкъса. От утре над страната ни очаква по-спокойно време, с повече облаци единствено над планините  и западните райони, където ще има краткотрайни валежи в следобедните часове. 

петък, 5 септември 2014 г.

УЕФА затваря Сектор А за мача на Лудогорец с Реал Мадрид



Тотален шок за Лудогорец! Преди минути УЕФА наказа разградчани със затваряне на Сектор А на Националния стадион Васил Левски за мача срещу Реал Мадрид, който ще се състои на 1-ви октомври в София. Глобата е заради расистки скандирания от страна на феновете на мача-реванш срещу отбора на Стяуа, който разградчани спечелиха след изпълнения на дузпи. Така най-вероятно Сектор А ще остане затворен. Той е с капацитет от 6400 седящи места.

Advertisement: Реклама:
От Лудогорец побързаха да заявят, че веднага ще обжалват решението на дисциплинарната комисия на УЕФА. Това би бил огромен удар за младия тим на Кирил Домусчиев в един от най-големите мачове част от стадиона да бъде принудително затворена. Очаква се до седмица да бъде взето окончателно решение по казуса. Ако секторът остане затворен, то за феновете ще останат отворени останалите три сектора, които общо побират около 35 000 души седящи места. Очаква се агитка на Реал Мадрид, която да наброява поне 1000 души. 

четвъртък, 4 септември 2014 г.

Моци взе 700 000 лева бонус от Домусчиев



Защитникът на Лудогорец Козмин Моци е получил умопомрачителен бонус заради блестящите си изяви в мачът-реванш със Стяуа, когато се наложи да стане вратар и спаси две дузпи, с което отборът се класира в групите на Шампионска лига. Веднага след края на срещата собственикът на отбора Кирил Домусчиев заяви, че ще кръсти една от трибуните на обновения стадион на отбора на името на защитника, превърнал се в герой и обиколил с изявите си целия свят чрез световните медийни гиганти. Мачът Лудогорец-Стяуа бе определен от световните анализатори като един от най-вълнуващите въобще, провеждали се някога в Шампионска лига.

 Кирил Домусчиев е останал крайно доволен от смелостта на защитника и му е подарил щедър бонус. Източници твърдят, че собственикът на разградчани е превел 350 000 евро по сметката на румънеца като щедра награда за смелите изяви в мача. Самият румънец е останал шокиранот сумата, която е получил по банковата си сметка и сега е на седмото небе. Останалите футболисти на тима са получили бонус по 150 000 евро на човек, което за българските стандарти си е титанична сума.

сряда, 3 септември 2014 г.

Хладно и есенно време до края на седмицата



От днес до края на седмицата над  страната ще се установи облачно и хладно време с чести превалявания, днес и утре значителни по количество. С началото на месец септември и времето решава да напомня на всички ни, че есента наближава и топлото време постепенно отстъпва място на дъжда и облаците. Днес над цялата страна ще вали дъжд и ще бъде облачно, а температурите ще са между 20 и 25 градуса, на места в Западна България дори до 17-18 градуса. Очакват се значителни валежи в цяла Северозападна България и части от Централна, като там валежите ще са между 40  и 60 литра на квадратен метър за денонощие.

Advertisement: Реклама:
За цялата страна са обявени съответно кодове оранжев и жълт за опасно време. В София днес е обявен жълт код за валежи между 20 и 40 литра на квадратен метър, а очакваната максимална температура в столицата е 20 градуса.  С прекъсвания ще превалява дъжд, следобед са възможни и гръмотевици. Утре отново ще бъде облачно и с валежи, които ще са предимно в Западна и Централна България, а на изток ще вали по-слабо и краткотрайно. 

вторник, 2 септември 2014 г.

СЕМ се самосезира заради песен


Скандал около хитът на лятото- песента "Видимо доволни" на Криско и Мария Илиева се разгаря от дни. Шефът на СЕМ Георги Лозанов заяви, че може да цензурира излъчването на песента и тази новина моментално обходи всички медии, които с гръмки заглавия на своите статии писаха, че това е краят на песента. Всъщност СЕМ не може да спре песента или да ограничи нейното излъчване а само може да изпрати препоръки към медиите, които я излъчват. Това вероятно ще стане след заседание на медийния орган, където ще бъде взето решение за действия.

Ответна реакция, разбира се, не закъсня  и Криско заяви, че не намира причина песента му да бъде свалена от ефир. За близо два месеца хитът събра над 8 милиона гледания в интернет и продължава да бъде на челните места в класациите на музикалните телевизии и радиа в страната. Мария Илиева все още не е изявила желание да даде и своята позиция, но най-вероятно тя ще подкрепи дуетния си партньор. 

понеделник, 1 септември 2014 г.

Есента ще напомни за себе си тази седмица



С началото на месец септември есента ще напомни за своето наближаване с ниски температури и лошо време. От сряда до петък над страната ще преобладава облачно време, с почти повсеместни валежи, на моменти обилни и интензивни, с температури около и под 20 градуса в Западна България. Още от вторник над Западна България ще започне заоблачаване и до вечерта вече в цяла Югозападна България ще са започнали валежи от дъжд. През нощта валежите ще обхванат по-голямата част от страната, а в сряда вече ще вале на много места. Заради облаците и валежите в сряда и четвъртък температурите в страната ще са между 20 и 25 градуса, а на места в Западна България до 18-19 градуса.

Преди това обаче днес ни очаква хубав ден с температури между 24 и 29 градуса. Ще преобладава слънчево време с повече облаци в следобедните часове над Западна България, където се очакват краткотрайни валежи, възможно е да бъдат придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Повече ще бъдат валежите в планините, особено на Витоша. До полунощ се очаква валежите да отслабнат и да спрат, а облачността да се разкъса и намалее до предимно ясно.

неделя, 31 август 2014 г.

ЦСКА победи Локо Пд, Стойчо ще подкрепя Ливърпул



Старши-треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов заяви, че ще подкрепя отборът на Ливърпул при гостуването им в София на Лудогорец в мач от групите на Шампионска лига. Това изказване Младенов направи на пресконференция след мачът с Локомотив Пловдив вчера. Според него никой не може да го задължи да подкрепя българския отбор и именно заради това Младенов ще подкрепи англичаните. Стойчо Младенов за пореден път показа неприязънта си към настоящите шампиони, като не счете за нужно да отделя голямо внимание на влизането на отбора от Разград в Шампионска лига.

Междувременно вчера ЦСКА победи с класическото 0:3 като гост отборът на Локомотив Пловдив. През целия мач червените играха по-добре и доминираха на терена своя съперник, който разчиташе предимно на контраатаки, които така и не доведоха до желания ефект. С поредната си победа червените са едноличен лидер в класирането, докато вечният съперник- Левски, е едва на 7-мо място. Червените са с 16 точки от седем мача, докато на второ място е отборът на Ботев Пд с две точки по-малко. Шампионите от Лудогорец остават 4-ти с 11 точки, но днес играят мач с Берое.