събота, 6 декември 2014 г.

ЦСКА излиза за победа над Локомотив Пловдив



ЦСКА и Локомотив Пловдив ще изиграят днес дербито на кръга. Първият в класирането ще излезе за задължителна победа, с която да запази първото си място. Отборът на Локомотив пък е нахъсан да победи армейците и ще се бори също за победа в срещата. Треньорът на червените Стойчо Младенов ще излезе с чисто атакуващ състав, чиято цел ще бъде да се търси гол още от началото на мача.

Червените ще се борят за максимално изразителна победа, след като в предишните срещи записаха колебливи резултати. Миналият кръг те завършиха наравно с отборът на Марек, като с това загубиха две точки, а Лудогорец се приближава все по-близо до тях. При нова загуба на точки е твърде вероятно шампионите да изпреварят ЦСКА и да заемат първото място в класирането преди зимната пауза в шампионата. 

петък, 5 декември 2014 г.

Лед скова Белоградчик и региона



Пореден ден на бедствено положение в голяма част от Северозападна България. Заради ниските температури там и гъстата мъгла вледеняване е  обхванало Белоградчик и редица още населени места, много от които са вече четвърти ден и без ток. Редица улици са заледени, а също и дървета, като на много места има паднали клони в следствие на заледяване. Скъсан електропровод заради леда е причината много населени места в областта да бъдат без електрозахранване.

 Днес екипи на електроразпределителното дружество разчистват пътя към скъсаният електропровод, за да могат да възстановят тока в населените места, които са откъснати от света. До вечерта се очаква пускането на тока. Прогнозите на синоптиците обаче сочат нови валежи още тази вечер, като в Северозападна България отново се очаква леден дъжд, който ще създаде същите проблеми. 

четвъртък, 4 декември 2014 г.

Обилни дъждове и наводнения в Югоизточна България



Наводнения в Югоизточна България за пореден път. Обилни валежи наводниха редица места, където водата покачи значително нивото си. Много реки драстично се покачиха и се очаква някои от тях да излязат от коритото си, с което да заплашат близките населени места. Валежите в тази част от страната продължават интензивно вече близо 24 часа, като тяхно отслабване се очаква утре.

Кметът на Бургас Димитър Николов е в най-бедстващите райони, където населените места са застрашени от наводнение. Превантивно се евакуират хората от отделни махали и вилни зони с цел да се запази техният живот и тяхното здраве. Някои от язовирите преливат, други се изпускат контролирано. След кратко спиране на валежите утре, от вечерта отново ще завали, като в събота валежи ще има в цялата страна. Валежи от сняг се очакват единствено по високите части на планините. 

сряда, 3 декември 2014 г.

Протести срещу Слави Бинев



Напрежението сред културните среди расте с всеки изминал ден, след като Слави Бинев бе назначен за шеф на комисията по култура в Народното събрание. Това предизвика остра реакция от страна на много хора, които не одобряват новият пост на архонта. БНТ и БНР също изпратиха специална позиция, в която припомнят минали скандали покрай него и настояват за преразглеждане на назначението му.

Бинев на своя пресконференция вчера в парламента заяви, че няма да подаде оставка от поста и ще  остане на него, а хората, които са недоволни от избора му, са очевидно платени. Това предизвика журналистите да му зададат въпроси кои са точно тези платени личности, но Бинев отказа да даде отговор на този въпрос. Днес ще има протест срещу него, а в петък Ранобудните студенти излизат на нов такъв пред Народното събрание. 

вторник, 2 декември 2014 г.

Бляскав концерт на Планета в НДК



С бляскаво шоу телевизия Планета отбеляза навършването на 13-тата си годишнина. На концерта в зала 1 на НДК присъстваха над 30 изпълнители на компанията, сред които големи имена като Ивана, Глория и Преслава. Публиката избухна и при завръщането в компанията на любимката на всички- Десислава, която изпя три песни, които взривиха залата. Концертът бе открит от примата на попфолка- Глория и нейната дъщеря Симона, които изпълниха дуетната си песен "Ако счупят всяка нота".

Advertisement: Реклама:
След това последва около час пълнеж- изпълнения на посредствени изпълнители, които с нищо не впечатлиха. Публиката обаче отново полудя при вида на Ивана, Преслава, Анелия, Фики и други, които пяха на живо и заслужиха адмирации за това. С плейбек на сцената се изявиха предимно младите изпълнители, които все още нямат големи хитове. 

понеделник, 1 декември 2014 г.

Сняг и студ в страната



Опасност от поледици обявиха от БАН за днес в Северна България. Очакванията са там да има валежи от дъжд и сняг, като при ниските температури е възможно образуването на поледици, което може да бъде опасно за шофьори и пешеходци. Днес времето над страната ще е облачно, с валежи- в Северна България предимно от сняг, в южна- от дъжд. Преваляванията ще са предимно слаби. Утре и в сряда ще се задържи облачно, като валежите от сняг ще се задържат на север, докато на юг ще вали сняг само по планините.

Advertisement: Реклама:
От четвъртък се очаква временно спиране на валежите. Навсякъде те ще спрат в петък, когато на места се очаква и временно разкъсване на облаците. Още в събота обаче от югоизток ще започнат нови валежи, които ще продължат и в неделя. На много места ще вали предимно слабо- дъжд и сняг, в планините предимно сняг. В неделя следобед валежите ще започнат да спират. Температурите през седмицата ще са между 0 и 5 градуса, в Южна България до 6-7. 

неделя, 30 ноември 2014 г.

Телевизия Планета отбелязва 13 години с концерт утре



Утре телевизия Планета с бляскав концерт ще отпразнува навършването на 13-тата си годишнина в зала 1 на НДК. Над 30 изпълнителя на компанията ще се включат в спектакъла, който ще продължи близо 3 часа, в които най-големите имена на Пайнер ще зарадват публиката и зрителите с най-хубавите си песни. Началото на концерта ще поставят Глория и Симона Загорова, които ще изпеят песента "Ако счупят всяка нота". За финал концертът ще бъде закрит от певица на 2013-та Галена.

Advertisement: Реклама:
Над 10 пък ще са дуетите, които ще бъдат на сцената. Очакват се и премиерите на много нови песни на звездите. Ивана, Глория, Нелина, Преслава, Анелия, Андреа, Цветелина Янева, Борис Дали са само част от имената, които ще изпълнят свои песни по време на концерта. Очаква се истински спектакъл, който да се хареса на зрителите в залата и на тези пред телевизионния екран. Концертът ще бъде излъчен на живо по всички канали на телевизията.