събота, 24 октомври 2015 г.

Партии призовават за бойкот на референдума



Провал на референдума предвиждат водещите социологически агенции у нас. За да бъде признат за валиден на него трябва да гласуват поне 3.5 милиона души, или толкова, колкото са гласували на последните избори, проведени у нас. Достигането на тази цифра обаче изглежда не толкова лесно постижимо според социолозите и на референдума се очаква да гласуват около 2.5 милиона души, имащи право на глас.

От сега обаче е ясно, че повечето мнения са "за" въвеждането на електронното гласуване у нас. Около 60 процента от запитаните в различни анкети заявяват, че подкрепят електронното гласуване. Реално обаче на референдума се очаква да гласуват по-малък брой гласоподаватели заради явното агитиране на някои от партиите за бойкотиране на този вот. "Атака" и БСП са твърдо против него и призовават своите симпатизанти да не гласуват, а да пуснат бюлетина само за местните избори.

петък, 23 октомври 2015 г.

Откриха пътен възел "Сливница"



Отвориха официално за движение пътният възел "Сливница" на входа на София в посока Сърбия. В присъствието на премиерът Борисов и министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова отсечката беше пусната в експлоатация, а облекчаването на трафика с откриването и е сериозно. Това всъщност е кръстовище на три нива с кръгово движение на второто ниво и с директно транзитно движение на третото.

До лятото на следващата година пък трябва да е готова следващата отсечка от западната дъга на София, който ще преминава през северозападните квартали на града и се цели облекчаване на трафика и отпушване на задръстванията, които обикновено стават заради наличието на много тирове в тази част на града. Държавата вече е осигурила финансиране и строителството започва с пълна сила в следващите дни. Лично министър Лиляна Павлова ще следи да бъдат спазени всички срокове по работата на обекта и той да бъде открит навреме преди началото на летния сезон.

четвъртък, 22 октомври 2015 г.

Луна напусна "Вип Брадър"



Луна напусна очаквано "Вип Брадър", след като получи в понеделник най-малко гласове от публиката в конкуренция с Кичка Бодурова и дует "Ритон". Фолк звездата още от началото на предаването предизвика разнопосочни коментари заради провокативното си поведение, с което си спечели неодобрението на голяма част от съквартирантите. Видимо щастлива, Луна моментално напусна къщата след като чу решението на зрителите и пожела на останалите съквартиранти приятно прекарване в къщата.

Advertisement: Реклама: 
Пред зрителите, веднага след излизането Луна заяви, че е щастлива, че напуска "Биг Брадър" и не е разочарована заради факта, че няма да спечели формата. Отвън в студиото пък я чакаше нейният защитник Тити Папазов, с кого дори успяха да разменят няколко реплики, докато звездата изчакваше въпросите на водещия Ники Кънчев. Тепърва в следващите дни Луна ще даде няколко интересни интервюта, в които ще сподели цялата истина за всички скандали в къщата през този сезон.

сряда, 21 октомври 2015 г.

Извънредни новини и студия за изборите по телевизиите



Изборите тази неделя ще бъдат зорко следени от всички медии в страната, особено от националните телевизии, които са подготвили много извънредни емисии и специални студия през целия ден. БНТ, БТВ, Нова и ТВ7 ще излъчват през целия ден новини на всеки час, а специални предавания, посветени на изборите, ще има и в четирите телевизии. Привечер пък, веднага след обявяването на първите резултати медиите са поканили интересни гости, с които да обсъдят вота.

До след полунощ се  очаква да продължат пресконференциите на партиите, които ще участват на изборите. Със сигурност живо излъчване в ефира ще получат тези на ГЕРБ, БСП и ДПС, а за останалите не е ясно дали няма да се проточат до много късно и да не получат жив ефир. БНТ обаче със сигурност ще излъчи на живо всички пресконференции като обществена медия, задължена да информира обществото за всичко актуално в страната.

вторник, 20 октомври 2015 г.

Протест в защита на ЦСКА в столицата



Протест в защита на ЦСКА се проведе в неделя в центъра на София. Над 3 500 армейци поеха на шествие от стадион "Българска армия" до сградата на Народното събрание, за да покажат несъгласието си със случващото се с любимия отбор и безхаберието на държавата и БФС в лицето на президента Борислав Михайлов. Преди протеста пък ще проведе двустранна игра между отбора на червените, а на стадиона бяха представени спортистите от различните спортове в ЦСКА.

Advertisement: Реклама: 
За сигурността в центъра на столицата в неделя се погрижиха няколко стотин полицаи, които бяха ангажирани да следят за евентуално ескалиране на напрежението. Около Народното събрание пък имаше над 10 коли на жандармерията, а в близост имаше коли на Гражданска защита, пожарната и медицински екип. По време на протеста не се стигна до никакво напрежение, а пред феновете Пламен Марков сподели вижданията си относно бъдещето на клуба и призова за подкрепа от държавата.

понеделник, 19 октомври 2015 г.

Протест посреща Манолова като омбудсман



Протест срещу встъпването в длъжност на Мая Манолова като омбудсман за утре се организира в социалната мрежа "Фейсбук". Бившата депутатка на БСП беше избрана на поста преди няколко месеца от Народното събрание, като по-голямата част от депутатите я подкрепиха, включително и такива от парламентарните групи на част от партиите в управлението. Мая Манолова е недолюбвана от една част от обществото след скандалът около бюлетините в Костинброд.

Утре бившият вече омбудсман Константин Пенчев ще даде официално властта на Манолова на официална церемония, на която се очаква да присъстват и много депутати. Пред сградата, където ще се проведе събитието пък протестиращи готвят блокада на бившата червена депутатка, като целта е тя да не може да стъпи официално в длъжност. Засилено се очаква да бъде присъствието по време на събитието.

неделя, 18 октомври 2015 г.

Преспи сняг и студ идват у нас



С чести валежи и студено време ще са месеците ноември, декември и януари. Това каза синоптикът Симеон Матев от ТВ-МЕТ в интервю пред медиите. Следващият месец се очаква да е с нормални температури, но с повече валежи, на места е възможно те да са значителни. Първият сняг пък се очаква да падне в равнините след 15-ти ноември, когато и температурите ще се понижат значително. В планините пък снегът ще слиза все по в ниското още през този месец.

Advertisement: Реклама:
През декември и януари ще бъде сравнително студено и с чести валежи, предимно от сняг в Западна и Северна България. Не са изключени значителни снеговалежи, при които снежната покривка може да бъде съществена в отделни места. В София се очаква също сравнително студено и снежно време, като по-дебел сняг в столицата може да се очаква в края на ноември и през декември и януари. Февруари за сега се очертава да бъде по-топъл и с по-малко валежи от обичайното, което обаче съвсем не означава, че зимата ще си отиде още тогава.