събота, 8 октомври 2016 г.

Румен Радев и БСП избягаха от предизборен дебат

Резултат с изображение за румен радев

Кандидатът за президент на БСП Румен Радев избяга от предизборният дебат с претендента си от ГЕРБ Цецка Цачева. Това се случи в студиото на "Здравей, България" по Нова телевизия. Предварително от медията съобщиха, че един срещу друг ще застанат двамата основни претенденти в битката за президентството. В последният момент обаче Радев избяга от дебата, вероятно скрит от БСП и така Цачева остана сама в студиото с водещата Ани Цолова, която направи обширно интервю с нея.

По-късно БСП и Радев се опитаха да се оправдаят за проваления дебат, но малко от хората им повярваха наистина. За всички е повече от странно защо БСП и Румен Радев бягат от така важния предизборен дебат и не желаят да изложат плановете си за развитие на президентството пред обществото. Със сигурност през следващите седмици  пред тях ще се  открие нов шанс за включване в дебат по телевизията, но дали той ще бъде приет от партията и нейният кандидат е въпрос, на който към този момент никой няма сигурен отговор.

петък, 7 октомври 2016 г.

Гриша Ганчев нахъсва ЦСКА преди дербито с Левски

Резултат с изображение за гриша ганчев

Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев е поискал от треньора на тима Йорданеску клубът да се класира в групите на Лига Европа. Това разкри треньорът на червените броени дни преди дербото с Левски, което ще се играе в събота от 16.30 часа на стадион "Васил Левски" в София. Червените са крайно нахъсани за поредна победа срещу вечният съперник, който пък от своя страна не ги признава и заявява, че ще играе срещу отборът на Литекс, но просто в София. В петък ще се проведе последната тренировка на червените преди срещата, която ще бъде открита за медиите и феновете, които се очаква да подкрепят тима преди важната среща.

Вероятно в петък Ганчев ще се срещне с треньорското ръководство и играчите за да ги надъха да се хвърлят максимално много в двубоя и да го спечелят. За всички е ясно, че ако червените спечелят срещу Левски ще затворят много усти и ще си осигурят комфорт поне за няколко месеца напред преди следващата среща между двата тима. При победа срещу сините вероятно Гриша Ганчев ще даде солидна премия на треньора и футболистите, която ще бъде сериозна за българските стандарти.

четвъртък, 6 октомври 2016 г.

Явор Бахаров сам напусна "Вип Брадър"

Резултат с изображение за явор бахаров

Актьорът Явор Бахаров скандално напусна "Вип Брадър" по свое собствено желание по време на реалити формата. Бахаров дори се опита да изнудва продуцентите на предаването, като пожела да разбере каква част от хонорара си ще може да прибере при условие, че напуска къщата по-рано и по собствено желание. Вероятността да не получи нищо обаче изкара извън нерви актьора и той заяви, че ще се консултира с адвоката си и вероятно ще съди предаването. По време на лайфа водещият Ники Кънчев се опита да зададе няколко въпроса на Бахаров, който обаче саботира интервюто и не пожела да отговори на нито един от тях.

Advertisement: Реклама:
Според запознати с буйният нрав на актьора той просто не е издържал на пълната изолация, на която са подложени участниците във формата и именно заради това е напуснал къщата предварително. Така един от основните претенденти за победата тази година напусна шоуто по свое собствено желание и сега основен фаворит за спечелването на формата е певицата Жана Бергендорф, зад която стои много силна подкрепа от страна на феновете и. Преди седмица по време на елиминациите тя получи най-голяма подкрепа и остана в къщата. Много от следящите формата сочат именно нея като победител, но шансовете на Ути и Миглена Ангелова за победа също не са за пренебрегване.

сряда, 5 октомври 2016 г.

ЦСКА-Левски отново след повече от година

Резултат с изображение за цска левски

Отборите на ЦСКА и Левски ще се изправят един срещу друг отново на футболния терен. Това ще се случи на 15-ти октомври, събота от 16 часа. Повече от година между двата отбора нямаше "Вечно дерби" поради факта, че червените изиграха предния сезон във "В" група заради фалита на дружеството и смяната на собствеността. Сега изглежда всичко около клуба е наред и той е готов за нови победи, а срещу вечният съперник вече шест поредни срещи има победи. Очакванията са треньорът Йорданеско да хвърли всички сили за победа в предстоящата среща.

От своя страна сините са лидери в първенството, като в последните си срещи се представят добре и трупат точки. Сините така и не признават отбора, срещу когото ще играят като автентичният ЦСКА и смятат, че това всъщност е Литекс. БФС и УЕФА обаче отдавна дадоха отговор, че червените в "Първа професионална лига" са автентичният клуб и не трябва да се злоупотребява повече по тази тема. На стадионът се очакват между 10 и 15 хиляди души публика, като при хубаво време е възможно срещата да наблюдават на живо и повече фенове на двата отбора.

вторник, 4 октомври 2016 г.

Колоритни участници на президентските избори

Резултат с изображение за избори

Цели 21 кандидати ще имаме на президентските избори тази година, които ще се проведат на 6-ти ноември. Това е рекорд по желаещи да участват в надпреварата, като дори първоначално бройката им беше по-висока, но ЦИК отстрани Светльо Витков и Владимир Кузов заради установени по-малко от минимално допустимият брой подписи за явяване на изборите. Вече са ясни имената на всички кандидати, които се записаха  и вече имат и своите номера на бюлетината, с които ще участват на вота след месец. Освен вече известните кандидати от основните партии има и няколко независими, които са повече от интересни за обществеността. 
 
Advertisement: Реклама:
Сред независимите кандидати за поста на президент на страната са Митьо Пищова и бившият премиер Пламен Орешарски. Вече няколко дни Пищова усилено обикаля родните медии не толкова за да заяви за какво ще се бори на предстоящия вот, колкото да обещае на всички свои избиратели кебапчета, кюфтета, бира, лимонада и топъл хляб. За негов вицепрезидент е издигната още една колоритна личност- поп-фолк певецът Радо Шишарката, известен с песните си за мутрите от 90-те години. В своите интервюта двамата заявяват, че ще вземат поне 6 процента от гласовете на българите. Другата известна и интересна независима кандидатура- тази на Пламен Орешарски породи множество съмнения, че всъщност това е скритата кандидатура на ДПС,които обаче не искат да застават с името на партията зад бившия премиер. Със сигурност на изборите ще си проличи според резултата на Орешарски доколко той наистина е кандидатура на Доган или твърденията, че е независим и никоя партия не стои реално зад него са били верни.

понеделник, 3 октомври 2016 г.

Опозицията иска оставка на правителството

Резултат с изображение за корнелия нинова

Мощен скандал в държавата след като стана ясно, че Кристалина Георгиева е завършила на девето място в гласуването за нов генерален секретар на ООН, а първоначалната номинация на България- Ирина Бокова е била втора след португалската кандидатура. Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова премиерът Бойко Борисов да подаде оставка заради по нейните думи "тежкият политически провал във външната политика на правителството". Според Нинова правителството трябва да се  оттегли доброволно, защото е уронило престижа на държавата ни на световно ниво. Подобна беше и реакцията от страна на ДПС. Засега от Патриотичния фронт не поискаха оставката на правителството, като заявиха, че по време на изборна кампания такива неща са неуместни.

Не се забави и реакция от страна на премиера Борисов, който коментира пред медиите исканата оставка от страна на опозицията. Според Борисов би било безотговорно той да напусне поста и да остави на все още действащия президент Росен Плевнелиев да прави ново служебно правителство. Премиерът заяви също така, че няма да се поддаде на натиск и ще продължи да отстоява интересите на страната ни във вътрешен и външен план. Реакцията му бе подкрепена от Реформаторския блок и парламентарната група на БДЦ, които заявиха, че на готвения от опозицията вот на недоверие ще подкрепят правителството.

неделя, 2 октомври 2016 г.

Скандално затвориха метеорологичната станция на връх Мусала

Резултат с изображение за мусала станция

Скандално решение на директорът на НИМХ предизвика остри реакции в социалните мрежи. С решение на института метеорологичната станция на връх Мусала се закрива и временно преустановява дейност поне до пролетта на следващата година, като причина за това се посочва намалелия персонал и трагичен инцидент с един от служителите, който се е случил преди дни. Много от хората обаче не намират основанията за реални и искат отново станцията да заработи, тъй като е от съществено значение за метеорологичното наблюдение у нас и на Балканите.

Advertisement: Реклама:
Синоптикът от НИМХ Красимир Стоев пръв от института застана срещу затварянето на станцията и заяви, че трябва да се търси възможност взетото решение да бъде ревизирано и отменено. Много от синоптиците са твърдо против решението на ръководството, но част от тях се страхуват от оказване на натиск да не изразяват мнението си пред медиите. В следващите дни вероятно ще има развитие по темата, като се очаква завръщането у нас на директора на института. Дали метеорологичната станция на връх Мусала ще заработи отново може би зависи и от правителството, което може да се намеси и да отмени заповедта на НИМХ.