събота, 3 октомври 2015 г.

Повишаване на глобите за шофьори от догодина



Рязко увеличаване на глобите за шофьори, които нарушават правилата за движение по пътищата предвиждат депутатите. Лично премиерът Бойко Борисов преди дни се възмути за поредицата от тежки катастрофи, които се случиха през последните месеци и доведоха до много жертви и ранени. Премиерът насърчи министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова да изготви законопроект, предвиждащ рязко увеличаване на наказанията, както и отнемане на книжка при повече видове нарушения от сега.

Очаква се до края на годината министър Бъчварова да вкара за разглеждане и гласуване законопроект срещу наглите шофьори на пътя, който се очаква да бъде приет с огромно мнозинство от депутатите от всички парламентарни групи. Една от новите глоби, която се готви е при по-сериозно нарушение служителите на полицията да имат право на момента да свалят номерата на автомобила и те да бъдат върнати на неговия водач след като той заплати съответната глоба. Други промени предвиждат отнемане на повече точки за различни видове нарушения, както и отнемане на книжката за период от време.

петък, 2 октомври 2015 г.

Масови ремонти по улиците в София



Масови ремонти по улиците в София започнаха през последните дни. Повод вероятно са предстоящите местни избори, на които ще избираме кмет на населени места, а в големите градове и общински съветници. В София на много места вътрешнокварталните улици също се ремонтират, като дупките биват закърпвани и така поне временно столичани ще могат да си отдъхнат от ямите, които са се появили под асфалта.

До средата на този месец се очаква повечето ремонти в София да приключат, като някои от улиците ще бъдат преасфалтирани цялостно, за да се избегне закъпрване на дупките, които след време отново ще се появат, вероятно още след като приключи идващата зима. В момента всички ремонти в града вървят по график, а кандидатът за кмет Йорданка Фандъкова, която до момента управляваше града следи за изпълнението им.

четвъртък, 1 октомври 2015 г.

Глория взриви зала 1 на НДК в невероятно 3 часово шоу пред 5 хиляди зрители



Глория взриви зала 1 на НДК на своят юбилеен концерт за 20-годишнината си на сцена, който се проведе вчера вечерта. Над 5 000 бяха зрителите, дошли да се поклонят пред кралицата на поп-фолка и да чуят отново всичките и песни. Минути след 19 часа червените завеси на сцената се отдръпнаха и се включи брояч, който отброяваше минутите до началото на спектакъла. 3 минути по-късно Глория излезе на сцената под бурните аплодисменти на публиката и акапелно откри концерта с песента "Пясъчни кули".

Advertisement: Реклама:
Шоуто в НДК продължи цели 3 часа, през които Глория се раздаде за публиката си на максимум. Певицата представи целият концерт под съпровода на Дани Милев Бенд, като за миг дори не си позволи да изпее и една песен на плейбек, като цялото представление беше на живо. На сцената до Глория по време на концерта се качиха нейните колеги и дуетни партньори Николай Славеев, Азис и Тони Дачева, които изпяха своите дуетни песни с примата на фолка. Сред публиката пък имаше много колеги на звездата, сред които Галена, Емилия, Рени, Соня Немска и други. За финал Глория бе изпратена на крака и с бурни аплодисменти от хилядната публика. Това е четвърти самостоятелен концерт на певицата. За пореден път тя доказа, че никой друг от поп-фолка не може да напълни зала 1 на НДК за самостоятелен концерт освен самата Глория.

сряда, 30 септември 2015 г.

Днес е големият концерт на Глория



Днес е големият концерт на примата на поп-фолка Глория в зала 1 на НДК. Отдавна всички места на партера са продадени, като в момента има останали единични бройки на балкона, от където сцената се вижда най-лошо. Още преди месеци, когато билетите бяха пуснати в продажба голяма част от тях, които са на най-предните места бяха продадени. Тази вечер се очаква залата да бъде пълна  и да посрещне Глория, която чества 20 години на сцена.

Певицата ще представи пред публика голяма част от творчеството си, като се планира да бъдат изпълнени над 40 песни, част от тях изцяло, а друга събрани в миксове, за да може концертът да се поборе в общоприетите норми. На сцената редом до Глория ще застане и Симона Загорова, дъщерята на певицата, която днес има рожден ден и ще изпълни с майка си една от общите им дуетни парчета.

вторник, 29 септември 2015 г.

Още нови трамваи в София догодина



Нови трамваи ще се движат по софийските улици от следващата година. След като през тази беше осъществена доставка на над 20 модерни трамваи, които в момента се движат основно по линия 7, през следващата от Столична община са се договорили за пристигането на нови мотриси, с които да бъде подменена още една част от трамвайния транспорт в столицата. Новите мотриси се предвижда да се движат по линия 12, която е една от най-натоварените в града.

Advertisement: Реклама:
Трамваите пристигат в София с помощта на европейски средства, като закупуването им се финансира основно с европейски пари и с много малко заплащане от страна на нашата държава. Планът на Столична община е в близките години трамвайния транспорт в града да бъде изцяло подменен, като старите жълти трамваи да отидат в историята като бъдат бракувани. 

понеделник, 28 септември 2015 г.

Предизборен скандал с ДПС



Нов скандал се заформи около ДПС само няколко дни след официалния старт на предизборната кампания. На откриването на кампанията от страна на партията на Местан скандал предизвика изпълнение на поканения турски певец, който изпя песента за Райна Попгюргиева наполовина на български, наполовина на турски. Веднага след появата в интернет на клипа от мероприятието той бе светкавично разпространен и предизвика възмущение в много от потребителите.

Няколко часа по-късно от ДПС пуснаха изявление, в което не смятат, че се е случило нещо нередно и по този начин се опитаха да тушират скандала. Студията на сутрешните блокове по телевизиите обаче не оставиха темата, а я продължиха и така вече няколко дни всички говорят за това редно или не е било песента да се изпълни на турски и трябва ли партията да бъде глобена. Най-вероятно няма да има санкци, като за пореден път ДПС ще остане ненаказана от съответните органи.

неделя, 27 септември 2015 г.

Студено и мрачно време до сряда



Зимата се очаква да напомни за себе си доста по-рано, отколкото трябва. Според прогнозите на синоптиците в началото на новата седмица градусите рязко ще се понижат, като на много места в Западна България максималните температури в понеделник и вторник ще са между 12 и 15 градуса, а минималните между 8 и 14. В първите два дни от новата седмица валежите в страната ще продължат, като те ще са по-слаби и на по-малко места. В планините също ще е облачно, мъгливо и с чести, но слаби превалявания от дъжд.

Advertisement: Реклама: 
В понеделник следобед и вторник градусите ще се понижат още и над 2200 метра надморска височина дъждът и възможно да се примесва и да преминава в сняг, като при по-силен валеж е възможно и образуването на тънка снежна покривка. Все пак снегът ще остане далеч от населените места, тъй като все още е твърде рано за валежи в ниското, където все още дърветата са зелени и природата още е по-скоро лятна, отколкото дори есенна.