събота, 14 март 2015 г.

Срещата ЦСКА-Ботев Пловдив под мониторинг от БФС



БФС строго ще следи предстоящата среща между отборите на Ботев Пловдив и ЦСКА. Повод за това са породени съмнения, че червените може да играят симулативно и да подарят победата на своя противник, като по този начин пловдивчани ще завършат на 6-то място и ще се класират за битка между първите 6 отбора, а Левски ще остане 7-ми и ще влезе във втората група отбори, които са по-слаби. Вчера от щаба на сините заявиха, че се надяват техните противници да играят честно.

Advertisement: Реклама: 
В свое интервю преди дни шефът в ЦСКА Александър Томов заяви, че червените ще излязат за победа в тази среща и няма да подарят трите точки на своя съперник. Червените тази година отново гонят първото място в шампионата и участие в квалификации за влизане в групите на Шампионска лига, като основен техен съперник е отново Лудогорец, който гостува на Славия в предстояща среща от българското първенство. 

петък, 13 март 2015 г.

Опасност от наводнения при топенето на снега



Опасност от наводнения след обилните снеговалежи през последните дни съществува на територията на половин България. Най-голям риск от висока вълна има в Южна България, където в планините от Рило-Родопския масив паднаха до 4 метра сняг и редица пътища бяха затворени заради невъзможност от движение по тях. Заради постепенното затопляне обаче съществува риск от снеготопене и повишаване на речните нива.

Advertisement: Реклама: 
От вчера се взимат превантивни мерки срещу възможни наводнения, като се следят нивата на редица реки, а някои от язовирите се изпускат контролирано, за да могат да поемат нови водни количества при евентуално топене на снега. До края на тази седмица се очакват слаби валежи от дъжд, в планините от сняг, но количествата няма да бъдат значителни и не би трябвало да има проблеми с речните нива. 

четвъртък, 12 март 2015 г.

Предложения царя да се върне в политиката разбуни обществото



Предложение Симеон Сакскобургготски да се завърне в политиката се появи преди около седмица и веднага множество политици започнаха да споделят своите мнение. Според Минчо Спасов и Огнян Герджиков, които са едни от основните поддръжници на идеята и бивши депутати от партията на царя, която вече е със съвсем друг ръководител, присъствието на царя в нашата политика може да ни донесе само дивиденти. Според тях царя е приеман добре навсякъде в Европа и света, а лично английската кралица е с много високо мнение за него. Много от родните политици обаче се възпротивяват на идеята и категорично не желаят отново да чуят за завръщането на бившия премиер.

 През 2001-ва година Симеон се завърна в България е основа партия НДСВ, която на парламентарните избори спечели пълно мнозинство. Тогава избраният за премиер Симеон обеща, че до 800 дни животът в страната значително ще се подобри. Това обаче така и не стана и доверието към него започна бързо да се понижава. През 2005-та година партията му участваше в така наречената "тройна коалиция", като управляваше заедно с БСП и ДПС. На следващите избори обаче НДСВ беше под бариерата за влизане в парламента и така постепенно изчезна от политическата сцена. 

сряда, 11 март 2015 г.

Нов министър на вътрешните работи от днес



Румяна Бъчварова е новият министър на вътрешните работи. Това стана на заседание на парламента днес, като кандидатурата беше одобрена с гласовете на ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт, АБВ, БДЦ и един независим депутат. Против гласуваха БСП и ДПС, двама независими депутати, а партия Атака не взе участие в гласуването. По време на дебатите за смяната на върха в министерството някои депутати се възползваха от възможността да вземат думата и за пореден път прехвръкнаха искри между ДПС и патриотите.

След избирането си в парламента новият министър на вътрешните работи благодари на всички, които са подкрепили кандидатурата и и обеща прозначност в министерството. От днес Веселин Вучков вече е бивш министър на МВР, като той се оттегля и от политиката и няма да се завърне като депутат в парламента. Очаква се той да спре активната си работа в ГЕРБ, но за пълното му оттегляне още няма сигурни знаци. Вучков изкара 4 месеца като министър на вътрешните работи преди да подаде оставка заради несъгласия с премиера.

вторник, 10 март 2015 г.

"Като две капки вода" стартира с фурор



Вчера стартира третия сезон на предаването за имитации "Като две капки вода". Превъплащенията на новите участници впечатлиха журито и публиката, като всеки един от тях беше бурно аплодиран. Най-много овации получи Филип Аврамов, който имитираше PSY и спечели най-висок вот на журито и своите колеги. При гласуването на зрителите той получи 9 точки, а Азис- 10.

Advertisement: Реклама:
На фолк-звездата Азис се падна да имитира Лили Иванова, като според много от зрителите и журито той се справи впечатляващо. По-ниския вот на журито обаче и липсата на точки от своите колеги в предаването го остави на второ място в класирането. Следващата седмица на него се пада задачата да имитира Слави Трифонов, като всички очакват с нетърпение новото му превъплащение. Предаването ще се излъчва всеки понеделник от 20 часа в ефира на Нова телевизия. 

понеделник, 9 март 2015 г.

Чисто нови автобуси тръгнаха по още линии в София



От днес автобусите по линия 76 са изцяло обновени и старите такива вече са в гараж. Доставката на нови автобуси в София продължава на няколко етапа и преди няколко дни беше представена поредната поредица от чисто нови автобуси, които ще се движат по линиите на градския транспорт. От днес те влизат в експлоатация, като ще се движат по линия 76, 83 и други. До края на годината общината очаква доставката на още автобуси, които да бъдат пуснати в движение. Всеки един от тях има климатик, така че през лятото пътуването да бъде комфортно.

Междувременно с цел безопасност и съхраняване на превозните средства в част от автобусите и във всички нови трамваи вече са монтирани камери за видеонаблюдение. Изцяло под видео контрол са всички автобуси по линия 111, както и част от автобусите по други маршрути. Всички трамваи по линия 7 са с камери, а също така и цялото метро. Столична община предвижда в бъдеще да увеличи броя на превозните средства, на които да има монтирано постоянно наблюдение.

неделя, 8 март 2015 г.

Бедствие в половин България, снегът продължава да вали



Бедствено положение е обявено на много места в страната заради продължаващите снеговалежи и преспите, които са се образували от силния вятър. Най-тежко е положението на много места в Южна България, където пътища са затворени, а населени места са откъснати от света. В Община Смолян понеделник и вторник са обявени за неучебни дни заради зимната обстановка. Днес община Велинград обяви бедствено положение заради обилният снеговалеж, паднал там и труднопроходимите пътища.

 Днес след спиране на валежите в София отново заваля следобед, като снегът продължава да увеличава снежната покривка, която е около 30 сантиметра. Пътуването до Витоша се извършва регулирано и само с вериги заради снега. Над 800 места в страната са без ток заради скъсани кабели и непроходими пътища, като екипите на електроразпределителните дружества работят денонощно за възстановяване на електричеството. От утре се очаква успокояване на времето и подобряване на обстановката в страната.