събота, 18 юли 2015 г.

ЦСКА и Левски с мачове днес



ЦСКА и Левски играят днес футболни срещи, като зрителският интерес се очаква да е голям. В "А" група Левски гостува на Ботев в Пловдив, където ще се надява на победа на трудния стадион. ЦСКА пък домакинства на контрола на отбора на Оборище, като това ще е първа среща на клуба на стадион "Българска армия" след промените, които се случиха през последните месеци. Очаква се на стадиона да присъстват няколко хиляди души, а срещата ще бъде предавана пряко по Канал 3.

През този сезон се очаква срещите на червените във "В" група да събират сериозна гледаемост и посещаемост по стадионите. Определено всички гостувания в югозапада ще бъдат един малък празник за населените места, където червените ще играят като гости с местните отбори. До края на месеца трябва да стане ясна и програмата, според която ще се играят срещите. 

петък, 17 юли 2015 г.

Опасно горещо време през следващите дни



Много дълъг и горещ период предстои в страната ни през следващите поне 9-10 дни. Това показват прогнозите на синоптиците, които се обединяват около прогнозата за време без валежи и с високи температури, опасни за здравето на хората. Утре в 18 области на страната е обявен код "жълто" за високи температури между 34 и 37 градуса на сянка. В останалите области, за които няма код градусите ще са между 29 и 34, по-прохладно по морето, където бризът ще държи градусите около 30.

Advertisement: Реклама: 
През следващата седмица също ни очакват високи температури, като в понеделник на места те могат да достигнат до 40 градуса на сянка. Това е възможно да се случи в югозападна и северозападна България, като при тези градуси може да бъде обявен дори код "оранжево" за много опасни горещини. В София температурите ще се движат в интервала 32-34 градуса, като от неделя поне до вторник се очаква за столицата да бъде обявен код "жълто". В сряда и четвъртък ще има леко понижение на температурите с нахлуването на по-студен въздух от североизток, но градусите ще бъдат само с 1-2 по-ниски в сравнение с предишните дни. 

четвъртък, 16 юли 2015 г.

България няма да дава пари на Гърция



България ще подкрепи Гърция в борбата на страната с излизането от кризата, но няма да дава пари. Това стана ясно от коментари на премиерът Бойко Борисов и министърът на финансите Владислав Горанов, след като стана ясно, че на Гърция ще бъдат дадени 7 милиарда още в понеделник, за да може страната постепенно да се възстановява. Очаква се и в този ден банките да бъдат отворени след близо 10 работни дни, в които те останаха затворени, а на банкоматите бяха наложени ограничения за теглене на пари.

Страната ни няма възможност да дава пари за възстановяването на южната си съседка, а също така не смята, че е нужно бедните да помагат на богатите. Заплатите и пенсиите в Гърция са далеч по-високи от тези у нас, като там пенсионерите получават няколкостотин евро всеки месец, докато в България пенсиите са много ниски. През следващите дни ще има повече подробности около изясняването на позицията на нашата страна по темата за спасителния план за Гърция. 

сряда, 15 юли 2015 г.

Лудогорец загуби на старта на Шампионска лига



Шампионът на България по футбол Лудогорец допусна сериозна грешка на старта на квалификационния кръг на Шампионска лига. Българският евробоец загуби с 0:1 в Разград от отбора на Милсами след гол през първото полувреме. Зелените показаха изключително слаба игра и резултатът не би трябвало да бъде изненадващ. По време на срещата и двата отбора имаха добри положения, но те не намериха своето реализиране.

Advertisement: Реклама:
Собственикът на домакините Кирил Домусчев беше бесен след края на срещата, като той е влязъл в съблекалнята и е провел разговор с играчите. Очаква се на реванша зелените да се хвърлят в атака от първата минута, защото вече имат да гонят пасив от един гол. При победа с повече от два или три гола като гости Лудогорец ще продължи участието си в следващия квалификационен кръг от турнира Шампионска лига 

вторник, 14 юли 2015 г.

Най-влиятелният престъпник в Мексико избяга от затвор



Най-влиятелният затворник в Мексико успя да избяга от един от най-сигурните затвори в страната. Това се случи преди няколко дни, а затворникът все още не е намерен от полицията. Той е успял да прокопае тунел под своята килия, който дори е снабден с вентилация и светлина. Все още не е ясно как затворникът е успял да прокопае тунелът, като най-вероятно той е получил помощ отвън.

Цяло Мексико вече е блокирано от полиция и тежковъоръжени сили за сигурност, които търсят затворникът. Той е най-влиятелният престъпник в страната и се смята за  изключително опасен за обществото. Органите за сигурност разпространяват по всички възможни начини информация за самоличността на мъжа, като по този начин търсят съдействие от граждани. Все още обаче затворникът не е намерен, като вероятно в момента той се укрива. 

понеделник, 13 юли 2015 г.

Идеално за море до края на юли



До края на месец юли се очаква приятно пролетно време, което ще е идеално за море. Това показват прогнозите на синоптиците, които вече дадоха своята месечна прогноза, а в средата на месеца я обновяват. Високи температури и дни с очаквани екстремни такива се очакват през следващите две седмици. Около 20-ти юли ще има повишаване на градусите в цялата страна, като за период от поне 3-4 дни ежедневно градусите в страната ще са между 33 и 38, на места и до 40 на сянка.

Advertisement: Реклама: 
Леко захлаждане се очаква след този период, като с него температурите ще се понижат с няколко градуса. Съществени интензивни валежи до края на месеца не се очакват, а по-скоро изолирани такива в отделни дни, като най-много ще вали в планините. Традиционно юли е един от най-невалежните месеци от годината и прогнозите за по-дълъг период без валежи не е нещо необичайно. Времето по морето ще бъде най-хубаво, като там температурите ще са едни и същи- между 28 и 32 градуса, а валежи не се очакват в нито един от дните до края на този месец. 

неделя, 12 юли 2015 г.

Избират управител на БНБ



В началото на новата седмица трябва да стане ясно кой ще е новият управител на БНБ. Това трябва да бъде решено на извънредно заседание на Народното събрание, където депутатите да гласуват по всички обявени до този момент кандидатури на потенциални ръководители на българската банка. С най-големи шансове за момента е предложената от ГЕРБ кандидатура, като тя среща подкрепа и сред депутатите от Реформаторския блок.

От Патриотичния фронт и АБВ имат свои собствени кандидати, но не се очаква те да бъдат избрани на предстоящото заседание. БСП и Атака твърдо застават срещу предложените до този момент кандидатури и вероятно по всяка една от тях ще гласуват против, а от ДПС все още няма категорична позиция по въпроса.