събота, 23 юли 2016 г.

Отново терор в Европа



Седмица на терористични нападения в Германия и Франция. След като вече около две години държавата, която покани бежанците на своя територия не беше обект на атаки то преди дни това се случи. Един терорист се опита да атакува над 2 000 души на музикален фестивал в южна Германия, но липсата на билет осуети плановете му. Мъжът е носил със себе си чанта, в която е пренасял и взривно устройство, което е взривил пред заведение в близост до фестивала.

В резултат на атаката загинал е терориста, а около 10 човека са ранени. Терорът накара немските медии да отправят остри критики към канцлера Ангела Меркел, която продължава политиката си на толериране на имиграцията към територията на Европа от Сирия, Ирак и Иран. Междувременно двама терористи взеха заложници във френска църква, като в следствие на това убиха свещеника там. Бързата намеса на полицията предотврати по-сериозен инцидент, като терористите са били ликвидирани от органите на реда. 


петък, 22 юли 2016 г.

ЦСКА посреща Славия на "Българска армия" в петък



ЦСКА посреща отборът на Славия в първи кръг от новото първенство у нас този петък на стадион "Българска армия". Първоначално пред БФС червените бяха заявили като основен стадион "Васил Левски", но след като държавата даде стадионът и базите на новото дружество до провеждането на търг от администрацията на ЦСКА са изпратили писмо до централата на футболния съюз с промяната на мястото за провеждане на домакинските футболни срещи. Така в петък на "Българска армия" от 21.15 часа ще се играе първият официален мач на отбора в професионалното първенство след година на трудности.

Лично на срещата във ВИП ложите се очаква да присъстват Гриша Ганчев и Венцислав Стефанов, които в последната година затоплиха отношенията помежду си. Не веднъж шефът на Славия открито подкрепяше новото дружество пред медиите. Предвид летния сезон на стадионът не се очакват много зрители, но предварителните прогнози са за около 5 000 фена. Билетите за срещата вече се продават и могат да се закупят и онлайн, а цените са от 7 лева за сектор "Г" до 20 лева за сектор "А".

четвъртък, 21 юли 2016 г.

Катастрофи в София заради покемоните



Само за броени дни играта "Покемон" се превърна в абсолютна мания както в целия свят, така и в България. Родните потребители буквално полудяха по новото приложение, което дава едно ново преживяване в истинска виртуална реалност. Търсенето на покемони по улиците на София вече е едно от най-честите неща, което всеки може да види през деня в града. Най-много фенове на играта обаче има в района на НДК и "Борисовата градина", където има редки видове.

Advertisement: Реклама:
От КАТ вече предупредиха шофьорите да не се разсейват и да не използват телефон по време на шофиране. Две леки катастрофи през последните дни са се случили в София заради водачи, които са използвали приложението и са отклонили вниманието си по време на шофиране. Глобата за това е едва 50 лева и от КАТ ще искат тя да бъде повишена. Междувременно от столичната полиция заявиха, че заради манията по играта и играенето на нея по време на шофиране разполагат допълнителни патрули по много кръстовища, които да следят пътната обстановка и при нарушение да санкционират водачите, нарушаващи забраната за ползване на телефон по време на шофиране.

сряда, 20 юли 2016 г.

Гастербайтери блокираха магистрала "Тракия"



Мащабни задръствания блокираха магистрала "Тракия" в района между Карнобат и Бургас. Причината бяха турските гастербайтери, които пътуват към южната ни съседка за лятото. Масовото присъствие на коли на изселници доведе до пълно блокиране на магистралата в района на Карнобат, след като се случи ПТП и то блокира напълно движението в посока Бургас. Около час беше нужен за да бъде  пуснато движението отново, а през това време се образува сериозно задръстване в района.

Задръствания се образуваха и в района на Пловдив и Пазарджик, след като отново турски гастербайтери катастрофираха и напълно блокираха движението. От "Пътна полиция" призовават всички шофьори да карат със съобразена скорост и да избягват рискови изпреварвания. Чуждестранните шофьори обаче карат много рисковано и това води до опасност от възникване на сериозни катастрофи по родните пътища.

вторник, 19 юли 2016 г.

Жега в цялата страна през уикенда



Опасно горещо време през уикенда се очаква в цялата страна, съобщават синоптиците от НИМХ. От югозапад към Балканския полуостров директно от Африка ще се придвижва горещ въздух, който от ден на ден ще повишава градусите. В събота температурите у нас ще са между 32 и 37 градуса, а в неделя на места до 38. Именно заради това в цялата страна е в сила код "жълто" за опасно горещо време. Препоръчва се да се избягва стоенето на открито в часовете между 12 и 18, когато е и най-топло.

Advertisement: Реклама:
Времето през идната седмица няма да се различава съществено от това, което е през последните дни. Валежи може да се очакват единствено в западните райони в понеделник и вторник, докато на изток ще бъде слънчево и топло, а също така и идеално за плаж. Все пак градусите през новата седмица леко ще се понижат и максималните ще са между 30 и 35 в цялата страна. Слънчево и топло ще се задържи времето до края на месеца, като екстремни горещини не се очакват. Според предварителните прогнози август ще е горещ и предимно сух с много малко валежи, основно в планините и на запад. На изток ще се наблюдава сериозно засушаване, което може да навреди на част от селскостопанската реколта.

понеделник, 18 юли 2016 г.

ЦСКА призова феновете да напълнят "Българска армия"



 ЦСКА призова феновете си да напълнят стадион "Българска армия" в събота по време на представянето на отбора за новия сезон и контролата срещу италианския Удинезе. Очаква се на стадиона да има около 10 хиляди привърженици на червените, като входът е свободен. Само сезонът и факта, че много от феновете са извън града може да попречи за по-масово присъствие по седалките по време на срещата. На представянето са поканени и всички ветерани на отбора, като във ВИП ложата ще присъства лично и собственикът на червените Гриша Ганчев.

По време на контролата на отбора футболистите за първи път ще могат да тестват и чисто новият терен, за който клубът даде около един милион лева за цялостна подмяна. Чимовете, които са внос от чужбина вече са в отлично състояние и теренът е в максимално добро състояние. Междувременно Васил Божков се отказа от оздравяването на червените като не внесе поправки в оздравителния план, който беше представен пред съда. Така се очаква до дни автентичното дружество да бъде обявено официално във фалит.

неделя, 17 юли 2016 г.

Лов за покемони започна и в България



Играта "Покемон", която от близо месец вече се предлага за мобилни телефони набира сериозна популярност сред потребителите от цял свят. Милиони по света буквално претърсват площади и поляни в опит да открият колкото се може повече покемони и с това да станат по-силни от другите, като силата си да използват в реални битки на терен чрез своите устройства. Преди около седмица играта се появи и за българските потребители, а часове след това хиляди я свалиха на своите устройства.

Advertisement: Реклама:
От няколко дни масово могат да се забележат хора, които обикалят с телефон в ръце особено в центъра на София, където според твърдения има най-много покемони за ловене. Пространството пред Народния театър "Васил Левски" буквално е изпълнено с играчи, които участват и в битки помежду си за печелене на повече точки и сила в играта. Според специалисти това приложение може да бъде опасно за хората ако те се увлекат в него. Вече има случаи в САЩ, при които има ранени хора докато са търсели покемони. Преди дни мъж удари полицейски автомобил със своята кола, докато е търсел покемон в един от американските градове.