събота, 9 януари 2016 г.

ТВ7 и NEWS7 пред фалит



ТВ7 и NEWS7 са пред пълен разпад и двете телевизии вървят към закриване. От началото на годината по тях се въртят постоянно филми и повторения на стари предавания, а новините са свити вече до пълен минимум, като на ден има само по една или две информационни емисии. Сутрешният блок на ТВ7 също е свален от екран и на негово място всеки ден се въртят повторения на предавания, сериали и детски филми, докато по конкурентните телевизии се правят сериозни анализи и репортажи в ефир.

Очаква се до седмици да стане ясна окончателната съдба на двете телевизии, които след фалита на КТБ започнаха да свиват своите ресурси и програмна схема, а до преди това бяха едни от най-гледаните и богати медии у нас. Не е тайна, че именно Цветан Василев има много общо с тях и след фалита на банката по една или друга причина медиите започнаха да западат тотално в медийното пространство и пред очите на зрителите.

петък, 8 януари 2016 г.

Местан получи Златен скункс от "Господари на ефира"



"Господаи на ефира" връчиха Златен скункс на бившият вече лидер на ДПС Лютви Местан на неговата пресконференция в сградата на БТА, където се събраха десетки журналисти за да чуят лично от него какви са причините за изгонването му от партията. Репортерът на предаването Боби Ваклинов придвидливо още от рано причакваше политика, а веднага след края на неговата пресконференция тръгна след него по коридорите на БТА в очакване на много отговори. Местан в крайна сметка не се оказа толкова дръпнат и си взе скункса без много да се съпротивлява, като в последствие той бе прибран от Хюсеин Хафъзов.

В следващите дни целият репортаж от случилото се ще бъде излъчен в предаването, а в общественото пространство продължават да висят много въпроси, свързани с причините за напускането на Местан на партията или по-точно неговото публично изгонване от нея след събрание в сараите на Ахмед Доган в София. Бившият лидер на партията също така трябва да даде отговори и на въпросите какво е правил в турското посолство и защо точно там той е търсил защита.

четвъртък, 7 януари 2016 г.

Множество дупки по пътищата след студа



Сериозни дупки се появиха по международния път към Гърция дни след като студът се отдръпна от нашата страна, а снегът на много места вече се стопи. След като преживяхме няколко ледени дни, каквито имаше дори и в Югозападна България с температури до минус 10 градуса, по много от пътищата в страната се появиха сериозни дупки на асфалта. Много на брой и сериозни по големина са те по главен път Е79, стигащ до границата ни с Гърция.

Advertisement: Реклама: 
От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че причина за образуването на дупките е прекалено студеното време. До няколко дни ще започне работа по тяхното запълване, като няма гаранция, че при следващ студ и сняг няма отново да се образуват пукнатини в асфалта, които да бъдат пречка за нормалното придвижване по пътя. Синоптиците вече прогнозират ново застудяване в средата на месец януари, при което се очаква минималните температури отново да паднат до около минус 10 градуса. Именно заради това се очаква и по-бързото запълване на вече възникналите по пътя дупки. 

сряда, 6 януари 2016 г.

Томов си иска парите от ЦСКА



Александър Томов си иска парите от ЦСКА. Тази новина дойде в началото на новата година, когато към списъка с кредиторите в клуба се присъединиха още няколко имена, сред които и това на бившият шеф на клуба от преди година. Томов е дал няколко милиона на заем чрез своята фирма, които сега си иска обратно и то точно в най-критичния за клуба момент, когато отборът е изпратен във "В" група и има сериозни финансови затруднения.

Очаква се до края на този месец към списъка с кредитори на отбора да се присъединят поне още няколко фирми и имена на бизнесмени от нашата страна, а също така и чуждестранни. Окончателните дългове трябва да станат ясни до края на януари, а след това да се търси вариант те да бъдат погасени поетапно, за да може клубът да продължи да съществува без толкова сериозни финансови проблеми. От БФС все още мълчат какво ще бъде бъдещето на армейците в българското футболно първенство, като президентът Борислав Михайлов вече няколко месеца избягва да говори по темата.

вторник, 5 януари 2016 г.

Топло време до средата на месеца



Пролет през зимата ни очаква поне до средата на месец януари. След жестоките студове, които се бяха стоварили в нашата страна в края на миналата и началото на тази година времето ни обещава много слънце и приятни за първия месец от 2016-та година температури. Още към 8-ми януари температурите в страната навсякъде ще са положителни, като ще бъдат между 5 и 10 градуса. След 10-ти се очакват стойности между 8 и 13, а на места в Северна и Южна България ще достигат дори до 15 градуса.

Advertisement: Реклама:
В планините също ще е приятно времето, без облаци и с много слънце. Под 1500 метра снежната покривка интензивно ще се топи и почти навсякъде ще изчезне, а в по-високото ще се задържи. Снеговалежи не се очакват поне до средата на месеца, както и застудяване, което ще настъпи след 15-ти януари. Подобно ще бъде времето и на Балканите, като най-топло ще бъде в Гърция с температури до 20 градуса през деня.

понеделник, 4 януари 2016 г.

"София ден и нощ" отново в ефир



Хитовият български сериал "София ден и нощ" се завръща от днес в ефира на Нова телевизия. В края на миналия месец по телевизията вървяха много коледни филми, като именно това беше и причината за временното спиране на излъчването на сериала. Още от първия понеделник през новата 2016-та година обаче от Нова телевизия връщат на екран българската продукция, която вече има хиляди фенове в социалната мрежа.

Още със серията тази вечер се очаква зрителите отново да бъдат потопени в любовните драми в сериала, а също така и да видят новите премеждия на Коко с неговата половинка и в работата му. Срив в отношенията между Дани и Събина също се очаква, но какво ще бъде продължението ще разберем в следващите серии. Около Боби също нещата ще бъдат доста интересни, обещават от екипа на сериала.

неделя, 3 януари 2016 г.

Сняг в цялата страна днес



Изключително затруднено ще бъде движението в София в неделния ден поради очаквани силни снеговалежи, които ще започнат още сутринта при отрицателни температури. Връщането в града на над 200 хиляди автомобила, излезли от него за празниците допълнително ще усложни движението в центъра и по-големите квартали и се очакват задръствания в следобедните и вечерните часове. От Столична Община заявиха, че всички снегорини са в готовност и веднага след започването на снеговалежа ще започнат обработка по улиците и булевардите в града.

Advertisement: Реклама:
Сняг ще вали през целия ден в цялата страна, като най-силни ще са валежите в Северозападна България. Там очакваната снежна покривка ще е до около 20 сантиметра. Заради студеното време снегът ще стигне дори до Бургас и Варна, които традиционно са едни от най-топлите места в страната заради близостта им с морето, което прави климата там по-топъл. През нощта срещу понеделник обаче по Черноморието снегът ще преминава в дъжд и ще се образуват опасни поледици по пътищата и тротоарите.