събота, 16 април 2016 г.

Откриха парк "Възраждане" в София



Чисто нов парк беше открит в София. Това е парк "Възраждане", който се намира в Зона Б5 и е в близост до големият столичен мол "София, а също така и до Руски паметник. За първи път от 30 години в Столицата се открива чисто нов парк, а на откриването присъстваха лично премиерът Бойко Борисов и столичният кмет Йорданка Фандъкова. В парка има над 100 пейки, той е изцяло осветен и озеленен. Посадени са и множество нови дървета по парковите алеи.

Близо година продължи работата по строежа на парка, като преди на негово място имаше стар паркинг и множество дървета. На парка е предвидено място и за циркова арена, така че гостуващи циркове да могат да се разполагат на него и да представят представленията си, както са го правели досега на същото място. Още в първият ден на отварянето паркът се изпълни от множество столичани, които дойдоха да се порадват на новата придобивка.

петък, 15 април 2016 г.

Хиляди искат да гледат ЦСКА на "Армията"



Невероятен наплив за билети за срещата ЦСКА-Берое. След като всички пропуски бяха изчерпани за по-малко от два часа, много фенове не успяха да се сдобият с билети и така няма да могат да наблюдават срещата на живо на стадиона. Именно това е и причината много хора да призоват мачът да се играе на Националния стадион "Васил Левски", чийто капацитет е от близо 40 хиляди седящи места. Много от коментаторите споделят, че е напълно възможно червените да успеят да напълнят дори този стадион. Щабът на Христо Янев обаче е против и срещата ще се играе на стадион "Българска армия".

Междувременно ЦСКА е фаворит в срещата срещу Берое. В първият мач, игран в Стара Загора преди две седмици червените победиха като гост с 0:2, а домакините играха слабо. След срещата ръководството на Берое уволни старши-треньора Петър Хубчев и в сряда тимът ще се изправи срещу червените с нов наставник. На срещата се очаква да присъстват много бизнесмени, сред които и благодетелят на червените Гриша Ганчев.

четвъртък, 14 април 2016 г.

Жега в неделя и понеделник у нас



Нетипично горещо време ще се настани над страната ни в края на тази и началото на следващата седмица. Най-топлите дни ще бъдат неделя и понеделник, когато температурите ще са между 26 и 31, на места до 32-33 градуса. Топла вълна ще обхване страната ни още от събота, а в неделя вече ще има места с 30 градуса. Най-топло по традиция ще бъде в Югозападна България, както и в много от северните райони. По-хладно време с температури около 25 градуса се очаква единствено по Черноморието.

Advertisement: Реклама:
В София до понеделник ще бъде слънчево и топло с температури сутрин между 5 и 10 градуса и следобед между 25 и 28 градуса. В понеделник ще бъде с купеста облачност, но валежи може да се очакват само на изолирани места в планините. От вторник постепенно ще започне захлаждане, от север ще прониква по-студен въздух и ще настъпи период с повече облаци, валежи и по-ниски температури. В сряда и четвъртък на места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, а температурите ще се понижат чувствително спрямо предните дни.

сряда, 13 април 2016 г.

Скандал с карикатури в Нова телевизия

 

Скандал в Нова телевизия заради безпрецедентната цензура или автоцензура срещу карикатуриста Чавдар Николов. Творецът всяка сутрин в предаването "Здравей, България" представя своя видеокарикатура по актуална тема, която сам избира. Той също има и канал във vbox7, където качва своите видеа. След излъчването на поредната му карикатура обаче, в която участва премиерът  Бойко Борисов и е насочена към темата за свинските опашки и границите около обяд всички клипове на Николов бяха изтрити от видеоплатформата, а акаунтът му деактивиран. Това предизвика масово недоволство в интернет и протест срещу опита за цензура.

Едва привечер от Нова обявиха, че договорът на творецът с Нетинфо, които държат vbox7 е изтекъл и не е подновен заради ниска гледаемост на клиповете. Странно за всички обаче това стана именно в деня, в който беше излъчена карикатура с премиера. Още на следващия ден изпълнителният директор на Нова Броудкастинг Груп Дидие Щосел се извини публично, като се оправда с неправилна реакция. От Нетинфо създадоха специален канал на Чавдар Николов и той ще продължи съвместната си работа с тях и занапред, както и карикатурите му ще присъстват в сутрешния блок на Нова телевизия.

вторник, 12 април 2016 г.

Страхотна истерия за билети за мача ЦСКА-Берое



Истерия за билети за срещата реванш от турнира за Купата на България между отборите на ЦСКА и Берое. От дни фенове трескаво търсят информация кога червените ще пуснат билетите на касите. Малко след първата среща, в която ЦСКА победи с 0:2 в Стара Загора стана ясно, че ръководството ще сложи цена от 1 лев на билет за срещата реванш. Това е и една от причините за истерията, като стадион "Българска армия" ще бъде пълен на 20-ти април. Фактът, че червените, които тази година са в аматьорската "В" група стигнаха толкова напред в турнира също е много сериозен стимул за червените фенове да присъстват на живо на срещата.

Advertisement: Реклама:
Очаква се в четвъртък или най-късно петък ЦСКА да пусне билетите за мача, като най-вероятно те ще бъдат разпродадени в рамките на само един ден. Ако това се случи и стадионът бъде пълен това ще е първият път от 2014-та година, в който "Българска армия" е пълен до краен предел. Около 15 хиляди са местата, които ще бъдат пуснати в продажба поради продължаващите ремонти в част от сектор "А" в близост до сектора за гости и невъзможността част от сектор "Б" да бъде отворен поради непокрити изисквания за безопасност. Срещата реванш между ЦСКА и Берое е идната сряда, 20-ти април от 20 часа и ще бъде предавана на живо по Диема Спорт.

понеделник, 11 април 2016 г.

Скандал заради граждански арест на бежанци



Поредната акция срещу незаконно влизащи в нашата страна бежанци от страна на доброволчески отряди предизвика вълна от коментари в социалните мрежи. Един от участниците в залавянето на бежанците сподели в своя фейсбук профил клип, който показва как са задържани няколко чужденци, влезли нелегално на територията на нашата страна. Те са арестувани от доброволческия отряд, като ръцете им са завързани със свински опашки. Именно това предизвика голяма вълна от възмущение от редица потребители в интернет.

Лично премиерът Бойко Борисов осъди начина, по който са подходили момчетата от доброволческия отряд и заяви, че никой няма право да задържа хора, освен специално опълномощените органи на реда. Очаква се участвалите в акцията да бъдат задържани, а срещу тях да бъдат повдигнати обвинения за незаконно задържане. Според участниците в клипа обаче ежедневно в нашата страна влизат множество нелегални имигранти, които не биват спирани от Гранична полиция.

неделя, 10 април 2016 г.

Цената на билета в София ще стане 1.60



Предложението цената на билета за градския транспорт в София да стане 1.60 мина на комисия в Столична община и се очаква до дни да бъде гласувано на редовно заседание на общинския съвет. Преди седмици предложението за повишението на цената дойде от Центъра за градска мобилност, от където искат да насърчат редовните пътници да използват карти, а не еднократни билети. Покачването на цената на билета също така се дължи и на сериозното обновяване на парка на градския транспорт след пускането на чисто нови автобуси, трамвай и тролей.

Advertisement: Реклама:
Новата цена на билета ще бъде в сила от 1-ви юни единствено ако общинския съвет одобри предложението, внесено в общината. Това е почти сигурно, че ще се случи с подкрепата на ГЕРБ и Реформаторския блок, докато на обратната позиция са БСП , АБВ и Атака. Ако цената наистина се увеличи се очаква и нередовните пътници по софийските линии да намалеят, тъй като контролът ще бъде още по-засилен от сега. Масови проверки вече започнаха по някои от линиите, които се славят с най-голям брой на нередовни пътници. През следващите дни и седмици контролът ще продължи да бъде засилен, като ще се извършват съвместни проверки със служители на МВР.