събота, 7 май 2016 г.

Мащабен ремонт на "Българска армия"



Мащабен ремонт започна на стадион "Българска армия" в края на месец април. Лично финансовият благодетел на отбора Гриша Ганчев е отпуснал не малка сума пари, за да бъде изцяло подменено тревното покритие на стадиона, а заедно с това ще бъде премахната и лекоатлетическата писта, която от години не се използва и е в окаяно състояние. Именно заради ремонтът и отборът ще домакинства през останалите си срещи от "В" група на стадион "Васил Левски".

До края на лятото трябва тревното покритие на "Българска армия" да бъде изцяло обновено и да бъде много по-качествено от това на останалите терени у нас. След това вероятно ще започне реконструкция и на сектор "В", където ще бъде поставена козирка от така нареченият лек тип, както беше подходено със строежа на стадиона на Литекс в Ловеч. От есента стадионът трябва да има чисто нов облик, който със сигурност ще допадне много на феновете на червените.

петък, 6 май 2016 г.

Правят булевард "Монтевидео" четирилентов нов път



 Мащабен ремонт започва на булевард "Монтевидео" в столичният квартал Овча Купел. Пътят от години не е ремонтиран и е в повече от ужасно състояние, особено в частта си към старата част на квартала, където е паваж, част от който отдавна изкъртена. След няколко години отлагане от Столична Община започват цялостен ремонт на пътя, който ще протече в няколко етапа. Първо от 10-ти май до 27-ми май се затваря западното платно на булеварда между "Президент Линкълн" и улица 763.

След 27-ми май движението ще бъде пренасочено в прясно ремонтираната част и ремонт ще започне по източното платно. Очаква се и то да бъде изцяло готово преди средата на юни. Веднага след това ще започне и разширението на пътя към Нов български университет, където паважът ще бъде изцяло премахнат и ще бъде построен четирилентов асфалтов път с модерно осветление. До края на юли се очаква изцяло булевардът да бъде реконстроиран.

четвъртък, 5 май 2016 г.

"Фейсбук" плати 10 хиляди долара на 10-годишен заради бъг



"Фейсбук" плати на 10-годишно момче, което успя да намери сериозен бъг в тяхната платформа за снимки Instagram, като чрез различни кодове успя да изтрие редица коментари под снимки на потребители и страници в мрежата. Момчето е намерило бъг-а преди няколко седмици и е тествало дали ще успее да изтрие коментари под снимки. След като това е станало успешно то е сигнализирало на компанията, която от своя страна е взела отношение по сигнала и е наградила момчето с 10 хиляди долара.

Advertisement: Реклама:
Всъщност младежът дори няма право да ползва мрежата, тъй като възрастта не му позволява това по правилата на компанията но въпреки това той ще получи наградата си. От години от "Фейсбук" дават милиони левове всяка година на различни хакери и потребители, които успяват да намерят пропуски и след сигнализиране те биват отстранявани от специалистите на компанията. В бъдеще социалната мрежа ще засили сигурността си и ще подобри приложенията си според плановете, които е изготвила.

сряда, 4 май 2016 г.

Кубрат Пулев излиза отново на ринга да защити титлата си



На 7-ми май Кубрат Пулев излиза на ринга в един от най-важните мачове в живота си и първи по-сериозен след загубата от Кличко. Българина ще защитава европейската си титла срещу ексцентричния Дерек Чисора, който винаги придизвиква грандиозни скандали около себе си. Срещата започва точно в полунощ на 7-ми срещу 8-ми май в България и ще се излъчва на живо по Диема Спорт, част от групата на Нова Броудкастинг Груп. Мачът ще се играе в Германия.

Очакванията на букмейкърите са българинът да победи, като шансовете му са оценени много по-високо от тези на неговия опонент. При победа Кубрат ще затвърди лидерското си място в Европа на ринга, а Чисора отново ще бъде пратен в нокаут след поредното си фиаско на ринга след месеци говорене за победи срещу противника. Очаква се залата, в която ще се проведе срещата да е пълна до краен предел, а десетки телевизии от цял свят ще я предават на живо.

вторник, 3 май 2016 г.

Марешки отваря бензиностанции в София и Пловдив до месеци



Бизнесменът Веселин Марешки официално входира в деловодството на Народното събрание над 500 000 подписа за провеждането на референдум. На него трябва да бъдат попитани българските граждани искат ли цените на горивата да бъдат драстично намалени, дали желаят партийните субсидии да бъдат намалени и дали одобряват намаляването на финансирането на партиите от държавния бюджет. Бизнесменът, който от миналата година започна да отваря бензиностанции, на които продава горива с ниски цени заяви, че ще продължи борбата си с картелите на горива.

Advertisement: Реклама:
Наскоро Марешки отвори нови бензиностанции, този път в Севлиево и Горна Оряховица, а вече има обекти във Варна и Айтос. Според информации до месец-два той ще отвори бензиностанция в Пловдив, а още преди президентските избори такава трябва да има и в София. Много ниските цени в неговата верига предизвикват масова истерия и образуването на сериозни опашки пред бензиноколонките от желаещи да заредят на ниски цени качествено гориво. Навлизането на бизнесмена на цените на горивата в София и Пловдив се очаква рязко да свали цените на горивата във всички вериги. 

понеделник, 2 май 2016 г.

България изкарва цялата си армия за 6-ти май



България изкарва армията за празника на военните 6-ти май. На церемонията на площад "Александър Батемберг" нашата страна ще покаже над 1000 войници и цялата си военна техника, с която разполага. В небето над София ще прелетят военни хеликоптери и изстребители, които ще дадат и началото на празника. Очаква се за поредна година в центъра на града за парада да се съберат хиляди столичани и гости на столицата. Сред тях ще бъдат и множество официални гости, сред които президентът, премиерът, министри, депутати и други.

По време на церемонията по площада ще преминат и всички танкове, които са на разположение на българската армия. Модерните установки за прихващане на ракети пък за първи път ще бъдат извадени от секретните си поделения и ще бъдат показани на гражданите. Така наречените джипове тип "пустинна котка" също ще преминат пред събралото се множество. Организаторите на парада също така са подготвили и изненади за хората, които няма да бъдат предварително съобщени.

неделя, 1 май 2016 г.

Референдума на Слави ще се проведе през есента



Народното събрание реши рефенедума, иницииран от "Шоуто на Слави" да се проведе заедно с президентските избори тази година. Това стана в последните дни преди ваканцията на депутатите, след като първоначално вотът беше избутан през лятото, което породи множество съмнения около целта на депутатите да се стигне до ниска избирателна активност и по този начин гласуването да бъде провалено. Заради множеството възражения вероятно народните избраници се поправиха и така наесен освен за президент ще гласуваме на референдума, на който ще решим искаме ли задължително гласуване и ще отговорим на още няколко въпроса.

Advertisement: Реклама:
Още същата вечер Слави в своето предаване изрази удовлетворението си от решението и заяви, че очаква на вота да гласуват множество българи, от които зависи какви ще са бъдещите промени в изборния кодекс. Сред въпросите, които предлагат от екипа на "Шоуто на Слави" са да има ли електронно гласуване, а също така да може ли лично хората да избират шефовете на районни управления в населените места, в които живеят. Част от въпросите обаче вероятно няма да бъдат допуснати до вот заради начина, по който са формулирани.