събота, 9 април 2016 г.

Сашо Диков със собствена книга



Сашо Диков наскоро представи пред широката аудитория първата си книга. На специално събитие журналистът събра много от своите колеги, приятели и познати, за да представи книгата си. В нея той разказва за много от случките, които са му се случили в живота и по време на кариерата му като журналист. Сашо говори за предстоя си навремето в БНТ, след това в Канал 3 и последно в Нова телевизия, където известно време водеше авторско предаване. Журналистът също така споделя и много за жените в живота си и спорта, който приема като призвание.

Книгата на Диков вече е на пазара и може да бъде купена от всяка една книжарница. Очаква се през следващите седмици тя да се превърне в хит и да бъде едно от най-купуваните четива за тази пролет. На страниците на книгата читателите ще могат да научат също така подробности около развода на журналиста, а също така и специална глава, написана от дъщеря му Петя Дикова. Откъси от предавания на Диков също са поместени в страниците.

петък, 8 април 2016 г.

Нова телевизия лидер по гледаемост от началото на годината



Нова телевизия е абсолютен лидер през първите месеци на 2016-та година сред зрителите. Телевизията е най-гледаната от всички възрастови аудитории, като нейните продукции и програма са най-много харесвани в сравнение с останалите канали. На второ място е БТВ, а трета БНТ. Предаванията през делниците по Нова телевизия събират сериозен рейтинг и почти всеки ден са по-гледаеми от тези на конкурентната БТВ, която остава втора.

В момента по телевизията има няколко сериозни рейтингови предавания, едни от които "Като две капки вода", което се излъчва всеки понеделник и е безспорен телевизионен лидер. "Кошмари в кухнята" също събира сериозна гледаемост, но безспорно най-големият хит на телевизията тази година е българският сериал "София ден и нощ", който от есента на миналата година се превърна в тотален хит сред зрителите, особено сред младежите. Продукцията се радва и на сериозна популярност във Фейсбук, където има значителна маса от фенове.

четвъртък, 7 април 2016 г.

ГЕРБ остава първа политическа сила според ново проучване



ГЕРБ остава първа политическа сила и след първите три месеца от 2016-та година. Това показва ново социологическо проучване, имащо за цел да установи какви са електоралните нагласи приз първото тримесечие на годината. Почти двойно партията на премиера Бойко Борисов изпреварва втората БСП, която получава около 12 процента от доверието на участвалите в проучването. Ако изборите бяха днес, в Народното събрание щяха да влязат също така ДПС, Реформаторския блок и Патриотичния фронт, докато АБВ и Атака щяха да останат извън парламента.

Advertisement: Реклама:
През последните месеци се забелязва лек ръст в доверието към премиера Борисов, който получава еднакъв процент одобрение и неодобрение-44 процента. Политикът с най-голямо обществено доверие за пореден път е столичният кмет Йорданка Фандъкова, която има над 60 процента личен рейтинг. На дъното на класацията пък са Волен Сидеров и Лютви Местан. Засега новата партия на бившия председател на ДПС не получава значим процент доверие, с който тя да влезе в проучването.

сряда, 6 април 2016 г.

Предупреждение за бежанска вълна към България



Сериозен бежански наплив може да се очаква към България през следващите седмици поради затоплянето на времето и по-добрите условия за придвижване на групите от бежанци. За това алармират от гръцка страна, от където отправят и официално предупреждение към нашите служби. Според гърците бежанците са непредвидими и трудно контролируеми и буквално за часове може да променят мнението си и да се насочат към нашата страна, след като вече повече от месец са в гръцки лагери.

Около 10 хиляди бежанци продължават да стоят на границата на Гърция с Македония край Идомени и отказват да напуснат импровизирания лагер, в който са над месец. Безуспешни са и опитите на гръцката полиция да извози бежанците, повечето от които отказват да се качат на автобусите. Много от тях се страхуват също така, че ще бъдат върнати в Турция след като вече влезе в сила споразумението между страната и Европейския съюз. През следващите дни се очаква засилване на миграционния натиск и към Гърция отново.

вторник, 5 април 2016 г.

ЦСКА на крачка от финала за Купата



ЦСКА излиза тази сряда в битка с отбора на Берое в първия полуфинал от турнира за Купата на България. На стадиона в Стара Загора се очакват над 4 хиляди червени фенове, които да подкрепят любимия си отбор, който е само на няколко крачки от финала в турнира. От своя страна отборът на Берое до момента се представя добре в родната "А" група и има предимството да бъде домакин в първата среща. Феновете на тима се надяват той да победи червените и да видят отбора си на финал.

Advertisement: Реклама:
Червените футболисти пък са повече от надъхани поради невероятната възможност техният отбор да достигне до финал в най-трудната си година, в която бе изхвърлен в аматьорската "В" група. Въпреки това феновете не спряха да подкрепят тима и на стадиона редовно имаше по няколко хиляди зрители. Треньорът на тима Христо Янев ще пусне в игра най-доброто, на което може да разчита и ще следи за грешки в защитата на домакините. При преодоляване на Берое ЦСКА ще се изправи на финала срещу един от отборите на Литекс и Монтана, които играят на другия полуфинал.

понеделник, 4 април 2016 г.

Мащабно разследване изкарва на показ парите на богатите от цял свят



Голям световен скандал гръмна след мащабно журналистическо разследване. В продължение на няколко месеца журналисти от над 80 страни от целия свят провеждат разследване на офшорни компании, регистрирани в Панама. Именно тази държава се смята за раят на офшорките и прикриването на данъци и пари, които няма как да бъдат показани на светло. Разследването води до множество световни фирми и имена от най-високо ниво в политиката, което за часове предизвика множество коментари от редица коментатори, анализатори и политици.

Сред замесените в скандала е президентът на Русия Владимир Путин, като се твърди, че негови близки са облагодетелствани с няколко милиона. Разследването също така стига и до бащата на британския премиер Дейвид Камерън, като от Лондон вече отрекоха за истиността на предоставените данни. Дори футболната звезда Меси е замесен в целия скандал, като се твърди, че той укрива данъци чрез офшорни фирми в Панама. Разследващите обещават през следващите седмици да дадат още информация по мащабното разследване, което е възможно да доведе до много големи скандали в много сфери.

неделя, 3 април 2016 г.

Масово започна смяната с летни гуми



Започна сезонът на смяната на зимните с летни гуми, след като от краят на месец март температурите у нас се повишиха до стойности над 20 градуса. Заради необичайно топлото време, продължило и в началото на април много от сервизите за смяна на гуми са пълни и дори връщат клиенти за следващи дни поради невъзможността да обслужат всички желаещи в рамките на един ден. До края на тази седмица на места температурите ще достигат до 26-28 градуса и със сигурност огромна част от хората ще сменят гумите си със летни.

Advertisement: Реклама:
Синоптиците обаче все още не обещават постоянно топло и слънчево време. След топлата седмица през уикенда ще има валежи, на места възможно интензивни, а в неделя градусите ще се сринат до около 10 в Западна България. Все пак сериозни продължителни застудявания не се  очакват и след средата на април ще бъде още по-подходящо за смяна на гумите. Вероятно до края на април сервизите за смяна на гуми ще бъдат запълнени и само записването предварително на час ще може да осигури сигурна смяна.